Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

BusyBee 23:54, 08 lip 2014

Ja też.... Dobranoc
BusyBee 19:05, 09 lip 2014

No i dzień dobry
Wklejam borówki- jest ich tylko 6- 4 z tamtego roku i 2 sadzone dwa miesiące temu. Pierwsze owoce są, ale jeszcze zielone. Darń zdjęta jak widać. Asiu ile masz krzaczków borówek u siebie?

A te roślinki poznajesz? Nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale jakiś czas temu pouszczykiwałam wierzchołki coby się rozgałęziły...
JoannA 20:35, 09 lip 2014

BusyBee napisał(a)
No i dzień dobry
Wklejam borówki- jest ich tylko 6- 4 z tamtego roku i 2 sadzone dwa miesiące temu. Pierwsze owoce są, ale jeszcze zielone. Darń zdjęta jak widać. Asiu ile masz krzaczków borówek u siebie?

A te roślinki poznajesz? Nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale jakiś czas temu pouszczykiwałam wierzchołki coby się rozgałęziły...

Borówki wyglądają bardzo dobrze, widać że mają dobre warunki, bardzo ładne przyrosty i ja bym nic przy nich nie robiła. Wyściółkuj je i niech spokojnie rosną.
U mnie wsadzone 8 krzaczków, 3 jesienią i też mają owoce.
U Ciebie zielone owoce bo późna odmiana, jakie posadziłaś?
Roślinki oczywiście poznaję, pięknie rosną. Uszczknięta werbena będzie ładnych rozrośnięta i więcej kwiatków.
Ślicznie Kasiu w ogródku
Jesteś zadowolona ze stipy? Ładnie urosła i już ma kwiatostany, nasionka jesienią zbierz
JoannA 20:38, 09 lip 2014

A w ogrodzie coraz więcej kwiatuchów.
Upał dokucza zwierzaczkowi ... może pod jeżówke znajdę troszkę cienia?
JoannA 20:40, 09 lip 2014

JoannA 20:44, 09 lip 2014

Wiatr potargał włosy stipom ale i tak mi się podobają

img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/65/654266/original.jpg[/img]
JoannA 20:47, 09 lip 2014

JoannA 20:49, 09 lip 2014

zaczyna kwitnąć oleander
BusyBee 20:55, 09 lip 2014

JoannA napisał(a)

Borówki wyglądają bardzo dobrze, widać że mają dobre warunki, bardzo ładne przyrosty i ja bym nic przy nich nie robiła. Wyściółkuj je i niech spokojnie rosną.
U mnie wsadzone 8 krzaczków, 3 jesienią i też mają owoce.
U Ciebie zielone owoce bo późna odmiana, jakie posadziłaś?
Roślinki oczywiście poznaję, pięknie rosną. Uszczknięta werbena będzie ładnych rozrośnięta i więcej kwiatków.
Ślicznie Kasiu w ogródku
Jesteś zadowolona ze stipy? Ładnie urosła i już ma kwiatostany, nasionka jesienią zbierz

No to mnie uspokoiłaś. Zrobię tak jak mówisz. A borówki mam różne- chyba każda inna
Wszystkie roślinki od Ciebie rosną pięknie Stipa leciutka jak mgiełka- bardzo ładna Czekam na instruktarz jesienią co do tych nasion- nie wiem co i jak :0

Trawnik masz suuuper! Czy dalej nawozisz tym samym nawozem co ostatnio- jaramila chyba? Jak często musisz nawozić?
JoannA 21:02, 09 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Trawnik masz suuuper! Czy dalej nawozisz tym samym nawozem co ostatnio- jaramila chyba? Jak często musisz nawozić?

Instruktaż odnośnie stipy będzie
Trawnik nawoziłam Yara Mila 3-4 tygodnie temu, nie pamiętam już dokładnie.
Nie wygląda dobrze bo te upały dają się we znaki. Dzisiaj nie padało, Andrzej trochę podlał działkę bo susza się robi.
W sobotę koszenie trawnika, nawóz chyba dam za tydzień.