Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

GorAna 22:57, 29 kwi 2013

Ale kolekcja iglaków!
Piękna wiosna
Pozdrawiam
JoannA 23:01, 29 kwi 2013

magnolia stellata "Donna"

żonkile do wymiany

róża pienna dostała skarpetkę z bratków
JoannA 23:16, 29 kwi 2013

Limki z Auchan jutro wysadzę za placyk żwirowy

Haniu (Anabel), muszę się pochawalić, nie wytrzymam
To prezent od Hani, ostróżki, orliki, jeżówka purpurowa, tojeść rozesłana, 2 anabelki i dalie (już posadzone w ogrodzie). I największa z prezentów, ogromna horti ogrodowa (miejsce tymczasowe).

JoannA 23:25, 29 kwi 2013

A taką bidulkę dostał M za oddanie zużytego sprzętu elektronicznego.
Rośnie teraz w pięknym miejscu, za bramą.
Mamy własne drzewko w lesie
JoannA 23:30, 29 kwi 2013

Sebek napisał(a)
Bardzo fajnie wygląda to koło - a próba kulkowania wyszła świetnie

Sebek, dziękuję bardzo. Pochwała z Twoich ust to dla mnie wielka radość.
A ja się bałam wstawić te zdjęcia
JoannA 23:35, 29 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Ale kolekcja iglaków!
Piękna wiosna
Pozdrawiam

Aniu dziękuję.
Na początku powstawania ogrodu myśleliśmy tylko i wyłącznie o iglakach.
Z czasem zabrakło mi kolorów. Teraz nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów i drzew liściatych.
Pozdrawiam serdecznie

Anabell 23:36, 29 kwi 2013

.....ale obfociłaś można oglądać Twój Igiełkowy Ogród, bo ogródeczek to jest Gosi.
Bukszpanowa kulka super! jaka duża.? Tuje na pniu ciachnij troszkę i tuje przy bergenii też bym ciut ciachnęła. Trawka już ładna.
Ja u mnie trawę sypnęłam saletrą i zaraz deszcz poszedł. a dziś już inna. Ogólnie patrzyłam w oczach rozwija się i zielenieje. W maju najładniejsza jest zieleń świeżutka.

Pozdrawiam Was razem.
JoannA 23:46, 29 kwi 2013

renatamama3 napisał(a)
Asiu ,ale masz iglaków ,fajne bo różne ,miejsce na leżaczek powstaje super ,u mnie w kompostowni wypadł Hibiskus i coś mi się wydaje ,że jedna budleja ,ale czekam pozdrawiam

Renatko, to jeszcze nie wszystkie. To zasługa mojego M, zawsze wybiera w szkółkach tylko takie roślinki, których nie mamy w ogrodzie. A ponieważ najczęściej M płaci za roślinki nie pozostaje mi nic innego jak mu ulec bo nic nie kupi
Chociaż ostatnio to raczej ja decyduję o zakupach ogrodowych. I widzę, że mój pomysł na ogród chyba mu przypadł do gustu bo tylko patrzy jak sadzę i przesadzam roślinki uśmiechając się pod wąsem
Renatko, nie wyrzucaj hibiskusa, mój w ubiegłym roku zmarł ale odbił od korzenia. W tym roku jest OK.
Pozdrawiam serdecznie
wiunia 23:47, 29 kwi 2013

Joasiu, śliczne roślinki i tyle zapału i radości tu widzę Pozdrawiam serdecznie!
JoannA 00:04, 30 kwi 2013

Anabell napisał(a)
.....ale obfociłaś można oglądać Twój Igiełkowy Ogród, bo ogródeczek to jest Gosi.
Bukszpanowa kulka super! jaka duża.? Tuje na pniu ciachnij troszkę i tuje przy bergenii też bym ciut ciachnęła. Trawka już ładna.
Ja u mnie trawę sypnęłam saletrą i zaraz deszcz poszedł. a dziś już inna. Ogólnie patrzyłam w oczach rozwija się i zielenieje. W maju najładniejsza jest zieleń świeżutka.

Pozdrawiam Was razem.

Haniu, kiedyś musiałam zrobić fotki chociażby dla porównania za parę lat.
Bukszpan od mojej mamy z takiej sadzonki 15 cm wyhodowałam sama, przez pierwsze 2 lata na balkonie, później zadołowałam na działce do zakończenia budowy, po wysadzeniu na miejsce formowałam powoli przez 3 lata, nieźle mi nawet wyszła, mam też drugą o połowę mniejszą ale brak zdjęcia. Ta od córki z Ikea przy mojej też malutka. Wysadzę tą od Moniki przy placyku żwirowym, potrzebne jeszcze dwie, będę szukała.
Trawka Haniu kiepska, zawsze miałam piękną, taką soczystą zieloną. Nawóz chyba jeszcze nie do końca zadziałał ale na sobotę koszenie może już będzie.
Dla mnie maj to najpiękniejszy miesiąc w roku, ze względu na szybko rozwijającą się zieleń.
Haniu, przy bergenii to cyprysik lawsona Ivonne, zawsze mu przemarzał czubek więc go cięłam i dlatego taki pękaty, teraz na zimę wiążę go sznurkiem i okrywałam agrowłókniną zimową. Po raz pierwszy nie przemarzł. Już patrzymałam na niego czy go nie ciachnąć ale Andrzej, wiesz jak jest. Dla niego to wszystko takie malutkie i szkoda. Chyba muszę Cię namówić na wizytę u mnie i razem go ciachniemy, nie będzie wtedy wrzeszał