Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Donia72 19:13, 23 lip 2014

Witaj Joasiu
JoannA 19:16, 23 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Witaj Joasiu

Witaj
Co słychać Doniu?
U nas padało, ogród podlany a ja się się obijam
I cały czas sie zastanawiam gdzie posadzić Rubensa.
BusyBee 19:33, 23 lip 2014

JoannA napisał(a)

Witaj
Co słychać Doniu?
U nas padało, ogród podlany a ja się się obijam
I cały czas sie zastanawiam gdzie posadzić Rubensa.

A u mnie deszczu za grosz i to od 2 tygodni Wkoło pada a mnie omija- sucho aż strach

A jakiego masz rubensa, bo nie doczytałam?
ModraSowa 19:40, 23 lip 2014

JoannA napisał(a)

Cieszę się Aniu że tak ładnie rosną. Oglądałam je niedawno u Ciebie i widzę że masz dobrą rękę do roślinek.
A odnośnie wymiany stip na nowe to już chyba klamka zapadła. Po dzisiejszym deszczu wyłożyły się i tylko mnie denerwują.

Dzięki Joasiu, widzę ,że te co lubię rosną ładnie, niektóre odpuszczam i nie żałuję. Inne same wybierają,ze nie chcą ze mna być, godzę się i z tym choć czasem z żalem. Wiesz, nie przyjęła się u mnie werbena, tego bardzo żałuję...
U nas też dziś lało, a chciałam zrobić i ja kilka zdjęć swojej faworyty Teraz już trochę ciemno na zdjęcia, chłopcy śpią, idę kończyć schody przed tarasem Zajrzę później, buziak.
Kasya 19:45, 23 lip 2014

JoannA napisał(a)

Te stipy to potfory Kasiu. W ubiegłym roku bardziej mi sie podobały. Chyba je wymienię na młode.
Z tego co pamietam niedawno sadziłaś stipę i dzieliłaś na pół. Musisz dać jej troche czasu bo po tym zabiegu trochę odchorowała, musi się dobrze ukorzenić i wtedy ruszą.
Może polej delikatnie florowitem, ile czasu minęło od posadzenia?

hmm...czas tak szybko leci ze mogly juz minac ze 2 miesiace...podlewalam lekko florowitem przy okazji podlewania kwiatow obok
ona po prostu jest taka jak byla po posadzeniu i tyle, wiec nie wiem czy zyje
20:10, 23 lip 2014
ModraSowa napisał(a)
Witaj Joasiu, wiesz, chyba muszę się z Toba zgodzić co do dużych stip, mnie też jakoś bardziej uwodzą takie niższe...
Moje też juz troszkę tańczą

To są niskie i wysokie? To ja mam chyba jeszcze inną odmianę-miniatura lilipucia
JoannA 20:40, 23 lip 2014

BusyBee napisał(a)

A u mnie deszczu za grosz i to od 2 tygodni Wkoło pada a mnie omija- sucho aż strach

A jakiego masz rubensa, bo nie doczytałam?

Kasiu,
Clematis Rubens Montana
http://ogrodowo.eu/pl/oferta/produkt/pnacza/powojnik-rubens#
JoannA 20:47, 23 lip 2014

ModraSowa napisał(a)

Dzięki Joasiu, widzę ,że te co lubię rosną ładnie, niektóre odpuszczam i nie żałuję. Inne same wybierają,ze nie chcą ze mna być, godzę się i z tym choć czasem z żalem. Wiesz, nie przyjęła się u mnie werbena, tego bardzo żałuję...
U nas też dziś lało, a chciałam zrobić i ja kilka zdjęć swojej faworyty Teraz już trochę ciemno na zdjęcia, chłopcy śpią, idę kończyć schody przed tarasem Zajrzę później, buziak.

Zrobiłam obchód ogrodu, wszystko soczyście zielone po deszczu a zielsko rośnie aż kipi. Jutro biorę się za odchwaszczanie.
Kiedyś martwiłam sie każdą padniętą roślinką. Dzisiaj patrzę na to nieco inaczej. Jak coś padnie cieszę sie że mam miejsce na ładniejszą roslinkę.
JoannA 20:48, 23 lip 2014

Kasya napisał(a)

hmm...czas tak szybko leci ze mogly juz minac ze 2 miesiace...podlewalam lekko florowitem przy okazji podlewania kwiatow obok
ona po prostu jest taka jak byla po posadzeniu i tyle, wiec nie wiem czy zyje

Jeśli jest zielona to żyje. Daj jej trochę czasu bo po tym dzieleniu odchorowała.
JoannA 20:49, 23 lip 2014

Aniulka napisał(a)

To są niskie i wysokie? To ja mam chyba jeszcze inną odmianę-miniatura lilipucia

Masz na pewno tę samą odmianę Moje rosną drugi rok i takie wielgachne wyrosły że sie pokładają.
Mówiąc niższe miałyśmy na myśli młode roślinki, mniej wyrośnięte.