Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Kasya 16:46, 23 lip 2014

Ja sie zawsze zachwycam twoimi stipami

a moje cos nie rosna
czy to znaczy ze sie nie przyjely ?
Margarete 16:46, 23 lip 2014

A ogród masz cały wypieszczony, dopracowany w szczegółach, nawet te dosadzone jednoroczne begonie slicznie wygladaja, ja w te sobote tez dokupiłam kilkanascie sztuk w dówch kolorach kwiatów i dosadziłam w kilku miejscach, od razu zrobiło sie tak "weselej" i dało wiecej koloru do ogrodu. a trawnik jaki masz zieloniutki - masz nawadnianie automatyczne jakies ?
Pozdrawiam Joanno !
JoannA 18:30, 23 lip 2014

Milka napisał(a)
A u mnie jakoś pod górkę z nią, chyba się Joasiu po twoje siewki będę uśmiechać pięknie u was, zmiany niesamowite

Irenko,
siewki stipy jeszcze maleńkie bo te większe rozesłałam bądź wydałam w dobre ręce. Ale jak jesteś zainteresowana to wczesną jesienią coś dla Ciebie wydłubię.
JoannA 18:39, 23 lip 2014

Margarete napisał(a)

Stipy twoje wymiataja, jak i te w ubiegłym roku...moje wsadzone a wczesniej za twoja radą z nasionek wyhodowane stoją w miejscu i ani drgną, są zielone ale nie rosna, moze maja za duzo cienia/wody/nawozu...aklebo za mało cienia/wody/nawozu........????

Pieknie u ciebie Joasiu.........

Małgosiu,
Gdybym wiedziała jakie warunki im zapewniłaś łatwiej byłoby coś doradzić w sprawie Twoich stip. One wolą słoneczne stanowisko ale radzą sobie też w półcieniu, podlewanie umiarkowane. Nie mają dużych wymagań pokarmowych, młode roślinki powinny być dokarmiane. Jeśli ich nie zasilałaś to proponję podlać florowitem lub biohumusem. To młode roślinki i muszą się najpierw dobrze ukorzenić więc się nie martw że stoją w miejscu.
Za pochwałę ogródka dziękuję.
JoannA 18:47, 23 lip 2014

Margarete napisał(a)
A ogród masz cały wypieszczony, dopracowany w szczegółach, nawet te dosadzone jednoroczne begonie slicznie wygladaja, ja w te sobote tez dokupiłam kilkanascie sztuk w dówch kolorach kwiatów i dosadziłam w kilku miejscach, od razu zrobiło sie tak "weselej" i dało wiecej koloru do ogrodu. a trawnik jaki masz zieloniutki - masz nawadnianie automatyczne jakies ?
Pozdrawiam Joanno !

Małgosiu,
nie mamy automatycznego nawadniania i utrzymanie trawnika w dobrej kondycji zajmuje dużo czasu. Nawóz co 4 tygodnie, koszenie raz w tygodniu i podlewanie jeśli jest potrzeba to nawet codziennie. Em się denerwuje bo woda z wodowciągu, ale dla mnie wygląd trawnika ważniejszy.
Begonie jednoroczne lubię za ich długie kwitnienie.
BusyBee 18:47, 23 lip 2014

Pozdrawiam Asiu
JoannA 18:50, 23 lip 2014

Kasya napisał(a)
Ja sie zawsze zachwycam twoimi stipami

a moje cos nie rosna
czy to znaczy ze sie nie przyjely ?

Te stipy to potfory Kasiu. W ubiegłym roku bardziej mi sie podobały. Chyba je wymienię na młode.
Z tego co pamietam niedawno sadziłaś stipę i dzieliłaś na pół. Musisz dać jej troche czasu bo po tym zabiegu trochę odchorowała, musi się dobrze ukorzenić i wtedy ruszą.
Może polej delikatnie florowitem, ile czasu minęło od posadzenia?
JoannA 18:50, 23 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Pozdrawiam Asiu

Hej, hej Kasieńko
ModraSowa 19:08, 23 lip 2014

Witaj Joasiu, wiesz, chyba muszę się z Toba zgodzić co do dużych stip, mnie też jakoś bardziej uwodzą takie niższe...
Moje też juz troszkę tańczą
JoannA 19:12, 23 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Witaj Joasiu, wiesz, chyba muszę się z Toba zgodzić co do dużych stip, mnie też jakoś bardziej uwodzą takie niższe...
Moje też juz troszkę tańczą

Cieszę się Aniu że tak ładnie rosną. Oglądałam je niedawno u Ciebie i widzę że masz dobrą rękę do roślinek.
A odnośnie wymiany stip na nowe to już chyba klamka zapadła. Po dzisiejszym deszczu wyłożyły się i tylko mnie denerwują.