Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:47, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Moja stipa w trzecim seznie już niemal leży... Trezba ją odmładzać. Najladniejsza jest w pierwszym, max drugim sezonie

Ja planuję swoją stipę wykopać i posadzić młode sadzonki. Dobrze że stipa tak bardzo rozsiała po ogrodzie to mam w czym wybierać. Mam nadzieję że te młode sadzonki przeżyją zimę.
pozdrawiam
JoannA 21:48, 24 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, dzisiaj tez pada i podobno jest 18 stopni

U nas dzisiaj nie padało, po południu to nawet upalnie sie zrobiło.
pozdrawiam
ModraSowa 23:52, 24 lip 2014

Joasiu, doradź. Chyba chcę przesadzić swoją stipę, jakoś mi ginie na tej frontowej rabacie. Nie widzę jej wcale, a z pewnością nie tyle ile bym chciałaPasowałaby mi na rabacie z różami.Czy mogę ją teraz przesadzić,nie zaszkodzi jej?U mnie od kilku dni chłodno.
JoannA 18:24, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Joasiu, doradź. Chyba chcę przesadzić swoją stipę, jakoś mi ginie na tej frontowej rabacie. Nie widzę jej wcale, a z pewnością nie tyle ile bym chciałaPasowałaby mi na rabacie z różami.Czy mogę ją teraz przesadzić,nie zaszkodzi jej?U mnie od kilku dni chłodno.

odpisałam u Ciebie Aniu
ModraSowa 20:54, 25 lip 2014

JoannA napisał(a)

odpisałam u Ciebie Aniu

Dziękuję Joasiu.Pozdrowienia gorące.
BusyBee 13:17, 27 lip 2014

Puk puk Asiu co u Ciebie?

U mnie w ogrodzie nic ciekawego poza codziennym podlewaniem niestety
W całej Polsce deszcze a u mnie od dawna NIC! Podało 10 min ze 2 tygodnie temu upał cały czas- nie muszę mówić jak jest sucho...

Myślę o drobnych zmianach, ale bliżej jesieni- teraz za gorąco i na karczowenie starych płożących i na sadzenie.
Donia72 13:22, 27 lip 2014

Joasiu, pozdrawiam niedzielnie Dzis dostalam kolejna porcje zdjec z ogrodu I musze przyznac, ze to wszystko takie wielkie porosloa nie ma mnie doslownie "kilka dni" Nie moge sie doczekac, jak wpadne w te moje rabaty
13:46, 27 lip 2014
Asiu pozdrawiam niedzielnie
JoannA 21:09, 27 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Puk puk Asiu co u Ciebie?

U mnie w ogrodzie nic ciekawego poza codziennym podlewaniem niestety
W całej Polsce deszcze a u mnie od dawna NIC! Podało 10 min ze 2 tygodnie temu upał cały czas- nie muszę mówić jak jest sucho...

Myślę o drobnych zmianach, ale bliżej jesieni- teraz za gorąco i na karczowenie starych płożących i na sadzenie.

Kasiu,
u nas od kilku dni też bez deszczu i żar taki z nieba się leje, że trudno wytrzymać. Leję codziennie wodę bo szkoda mi roślin. Ze zmianami też się wstrzymuję aż zrobi się chłodniej.
Dzisiaj szukaliśmy ochłody nad wodą, mnóstwo ludzi na plaży, trudno miejsce znaleźć. Największą frajdę w taki gorący dzień mają dzieciaki.
JoannA 21:14, 27 lip 2014

W tym oczku żyję sobie całkiem sporo rybek. To miejsce przy restauracji.
Niektóre z nich to prawdziwe potfory.