Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

BusyBee 22:26, 28 lip 2014

JoannA napisał(a)

To zdjęcie zrobione jak był w pełni kwitnienia (początek czerwca). Teraz go obcięłam i wypuszcza nowe gałazki z pączkami i będzie kwitł ale już nie tak obficie. Siewki maleńkie ale pamietam jak go w ubiegłym roku kupiłam to też nie był za duży, a wyrósł naprawdę ogromny.

To uśmiecham się pięknie- może Ci się uda przesadzić jak podrosną
ModraSowa 22:28, 28 lip 2014

Joasiu, bardzo ładne te nowe zdjęcia. Ślicznie skomponowane.
Kolejny raz utwierdzam się,że podobają mi się jeżówki. I zgadzam się,że czerwone trawki super, chyba poważnie pomyślę o takich na frontową,ładnie by wyglądały ze śliwą dziecięcą.
JoannA 22:31, 28 lip 2014

BusyBee napisał(a)

To uśmiecham się pięknie- może Ci się uda przesadzić jak podrosną

Jak się troszkę schłodzi to j wydłubie i wsadzę do doniczki
U nas dzisiaj taki upał że hortki powiędły, a wczoraj je wieczorem podlałam. Przed wieczorkiem nadciągnęła burza ale opadu z niej było niewiele. Szkoda mi roślinek więc leję ogromne ilości wody.
A jak się sprawje Twój ambrowiec, wsadzony już na właściwe miejsce?
JoannA 22:39, 28 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Joasiu, bardzo ładne te nowe zdjęcia. Ślicznie skomponowane.
Kolejny raz utwierdzam się,że podobają mi się jeżówki. I zgadzam się,że czerwone trawki super, chyba poważnie pomyślę o takich na frontową,ładnie by wyglądały ze śliwą dziecięcą.

Dziękuję Aniu
To moja nowa rabatka i nawet jestem z niej zadowolona, a Wanilki choć młode już pokazują swoje piękno.
Czerwone trawki świetnie by pasowały przy Twojej śliwie ale pamiętaj, że są jednoroczne. Ale mają też jeden plus, bardzo szybko sie rozrastają. A może znajdziesz tam jeszcze miejsce na jeżówki. Koniecznie musisz jej mieć w ogrodzie
BusyBee 22:45, 28 lip 2014

Super Asiu- jak Cię znam to Ci się uda

Co do roślinek, to wszystko rośnie. Nie wzystkie nasadzenia tegoroczne mi się podobają, będą zmiany jesienią....ale przecież lubimy zmiany
ModraSowa 22:46, 28 lip 2014

Joasiu kochana, tam nie chcę jeżówek, ale wiesz ,że ja mam jeszcze duuużo miejsca z drugiej strony domu i tu planuję taką rabatkę kwiatową.Dużo wszelkiego,kolorowego kwiecia
Wanilki też będę chciała dokupić. Jak one radzą sobie na słońcu?
JoannA 22:56, 28 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Joasiu kochana, tam nie chcę jeżówek, ale wiesz ,że ja mam jeszcze duuużo miejsca z drugiej strony domu i tu planuję taką rabatkę kwiatową.Dużo wszelkiego,kolorowego kwiecia
Wanilki też będę chciała dokupić. Jak one radzą sobie na słońcu?

Wanilki mam właśnie na nasłonecznionej rabacie i radzą sobie naprawdę dobrze. Tu słońce operuje od południa aż do zachodu słońca.
weronika77 23:00, 28 lip 2014

Różyczki śliczne, porządek jak zawsze, zdjęcie urlopowe zachęcające.
Mój M też mnie namawiał na Chorwację, ale dla mnie za daleko na jazdę autem, i ze względu na upały wolę późniejsze terminy... Znów dostałam fajną propozycję, do Kapadocji tym razem.
Ale jestem ciekawa Twoich wrażeń, napisz więcej. Pozdrawiam Joasiu.
ModraSowa 23:02, 28 lip 2014

No to chyba zamieszkają przy tarasie. Jaką masz przy nich trawę jakiś miskant ale czy ML?
JoannA 23:06, 28 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
No to chyba zamieszkają przy tarasie. Jaką masz przy nich trawę jakiś miskant ale czy ML?

Aniu, to miskant ML.