Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:10, 31 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Nie wąchałam go,jutro to zrobię ale to ten sam.Tylko na zdjęciach one mają bardzo gęsto kwiaty (wiadomo reklama).
/quote]
Kupuj Anulko. Można spróbować wykopać do doniczki i przechować w chłodnym pomieszczeniu. Niektóre źródła podają że to bylinka słabo zimująca. A swoją drogą to nasionka koniecznie trzeba zebrać. A ja już się zaklinałam, że więcej nic nie będę siała w domu
JoannA 22:11, 31 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Te wyglądały mniej więcej tak

http://www.homedesigndirectory.com.au/images/plant-database-images/cosmos-atrosanguineus_chocolate-cosmos_choca-mocha_1.jpg

Ten link się nie otwiera
22:18, 31 lip 2014
Coś musiałam nie tak zrobić..jak zwykle trochę techniki i gubię się Na dodatek lapek mi się wyłącza i coś pika,sygnalizuje jakiś błąd.A ja ciemnota w tych sprawach...jak tu zostanę bez "dojścia do świata" (czytaj: do ogrodowiska) to normalnie będę płakać
JoannA 22:21, 31 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Coś musiałam nie tak zrobić..jak zwykle trochę techniki i gubię się Na dodatek lapek mi się wyłącza i coś pika,sygnalizuje jakiś błąd.A ja ciemnota w tych sprawach...jak tu zostanę bez "dojścia do świata" (czytaj: do ogrodowiska) to normalnie będę płakać

Może aż tak źle nie będzie. A jak lapek padnie będziesz na żywo podglądała piękne ogrody i ciekawostki roślinne.
Ale na 100% będzie dobrze.
22:24, 31 lip 2014
I tego się trzymam
AgnieszkaW 22:35, 31 lip 2014

Joasiu, stipy z nasionek od Ciebie zaczynają mi kwitnąć
Donia72 22:42, 31 lip 2014

Joasiu, jeszcze sie nie pakujeSprawdzalam ta bylinke i wicnieje ona jako i nachylek czekoladowy i jako kosmosCiekawe Kwiatki ma kosmosu, a listki nachylka. Wyczytalam, ze pachnie tez czekoladowo Dopiero w nastepny czwartek bede w tej szkolce. Mieli sporo bylin i traw, ale w przeliczeniu na nasze to drozsze niz u nas. Jeszcze byla inna fajna bylina, ale nie bylo zadnej nazwy. Tez miala bordowe kwiatki, ale takie inne, ciezko mi wytlumaczyc. Ha, ale jak bylam w tej szkolce, to zerwalam pare kwiatkow tego kosmosuMoze beda z tego jakies nasionka??? Ale juz wiem, ze i tak go kupie
JoannA 23:02, 31 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, jeszcze sie nie pakujeSprawdzalam ta bylinke i wicnieje ona jako i nachylek czekoladowy i jako kosmosCiekawe Kwiatki ma kosmosu, a listki nachylka. Wyczytalam, ze pachnie tez czekoladowo Dopiero w nastepny czwartek bede w tej szkolce. Mieli sporo bylin i traw, ale w przeliczeniu na nasze to drozsze niz u nas. Jeszcze byla inna fajna bylina, ale nie bylo zadnej nazwy. Tez miala bordowe kwiatki, ale takie inne, ciezko mi wytlumaczyc. Ha, ale jak bylam w tej szkolce, to zerwalam pare kwiatkow tego kosmosuMoze beda z tego jakies nasionka??? Ale juz wiem, ze i tak go kupie

Ta druga bylinka będzie pasowała na rabatę z różami i trawkami? Jeśli tak to kupuj. A kwiatki z kosmosu zerwij takie przekwitnięte żeby nasionka były dojrzałe.
Pozdrawiam
JoannA 23:06, 31 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, stipy z nasionek od Ciebie zaczynają mi kwitnąć

To super Agnieszko
Teraz to już ruszy jak szalona, a upalne lato bardzo jej służy.
Pozdrawiam
Donia72 23:12, 31 lip 2014

JoannA napisał(a)

Ta druga bylinka będzie pasowała na rabatę z różami i trawkami? Jeśli tak to kupuj. A kwiatki z kosmosu zerwij takie przekwitnięte żeby nasionka były dojrzałe.
Pozdrawiam

Chyba bedzie pasowalaW nastepny czwartek tez tam sie wybiore i na pewno z czyms wroce Ha, a jak sie idzie, to po drodze mijam rondo i tam rosnie duuzoo wrbeny patagonskiej Qrcze, tylko jak to zrobic, zeby zobaczyc czy nie ma siewek? i zeby mnie nie zgarneli?