Witaj Doniu
Co tam u Ciebie? Pewnie zaczynasz pakowac się do domciu. Te ciemnobordowy niby kosmos co widziałaś w ogrodniczym to może nachyłek czekoladowy. Gdybys była w tym sklepie to zrób zdjęcie jak możesz. Szukam tej roslinki od dość dawna i nic. Spotkałam w wysyłkowej ale nachyłek różowy, a różu w ogrodzie mam dość sporo.
Telepatia Ja też widziałam wczoraj kosmos czekoladowy (Cosmos atrosanguineus 'Thomocha') i leciałam z nim do kasy ale po drodze wnikliwe obejrzałam znacznik i co się okazuje...jednoroczny i z powrotem odniosłam.A potem jak wróciłam to żałowałam,że nie kupiłam bo kosmosy same się rozsiewają a jak nie to zawsze można mu pomóc i zebrać nasionka.Jutro wyruszam po niego.Asiu i nasionka będziemy mieć
Ma śliczny kolor taki ciemno bordowo-czekoladowy a jego główki unoszą się wysoko nad liśćmi.śród tylu bylin od razu rzucił mi się w oczy
BussyBee to nie u nas w Polsce.U nas nie widziałam takich kosmosów to teraz już wiem,że jutro na 100 % jadę po niego Utwierdziłaś mnie w tym z Asią No i Doni się też podoba
Kasiu,
roslinki podejrzane w necie
A w ogrodzie susza, nie pada od tygodnia i aż żal roślinek bo się gotują w taki upał. Zakwitły nowe róże. Red Leonardo... i wcale nie jest red, Maria Curie piękna, różowa ale po jednym dniu kwiatek dosłownie usechł
Limki i wanilki szaleją bo leję codziennie ogromne ilości wody. Trawnik o dziwo nawet zieloniutki ale jak tak dłużej będzie prażyło bo cienko to widzę.
Zrobiłam dzisiaj fotki ale gamoń zostawiłam kabelek w pracy i nic dzisiaj nie wrzucę