Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Donia72 13:03, 31 lip 2014

Joasiu, witam Cie
JoannA 21:28, 31 lip 2014

EdytaB napisał(a)
Gustownie i smacznie - będe podglądała

Dziękuję Edytko i zapraszam
A gdzie Twój wątek?
JoannA 21:31, 31 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, witam Cie

Witaj Doniu
Co tam u Ciebie? Pewnie zaczynasz pakowac się do domciu. Te ciemnobordowy niby kosmos co widziałaś w ogrodniczym to może nachyłek czekoladowy. Gdybys była w tym sklepie to zrób zdjęcie jak możesz. Szukam tej roslinki od dość dawna i nic. Spotkałam w wysyłkowej ale nachyłek różowy, a różu w ogrodzie mam dość sporo.
21:44, 31 lip 2014
Telepatia Ja też widziałam wczoraj kosmos czekoladowy (Cosmos atrosanguineus 'Thomocha') i leciałam z nim do kasy ale po drodze wnikliwe obejrzałam znacznik i co się okazuje...jednoroczny i z powrotem odniosłam.A potem jak wróciłam to żałowałam,że nie kupiłam bo kosmosy same się rozsiewają a jak nie to zawsze można mu pomóc i zebrać nasionka.Jutro wyruszam po niego.Asiu i nasionka będziemy mieć
Ma śliczny kolor taki ciemno bordowo-czekoladowy a jego główki unoszą się wysoko nad liśćmi.śród tylu bylin od razu rzucił mi się w oczy
BusyBee 21:57, 31 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Telepatia Ja też widziałam wczoraj kosmos czekoladowy (Cosmos atrosanguineus 'Thomocha') i leciałam z nim do kasy ale po drodze wnikliwe obejrzałam znacznik i co się okazuje...jednoroczny i z powrotem odniosłam.A potem jak wróciłam to żałowałam,że nie kupiłam bo kosmosy same się rozsiewają a jak nie to zawsze można mu pomóc i zebrać nasionka.Jutro wyruszam po niego.Asiu i nasionka będziemy mieć
Ma śliczny kolor taki ciemno bordowo-czekoladowy a jego główki unoszą się wysoko nad liśćmi.śród tylu bylin od razu rzucił mi się w oczy

Super taki kolorek w ogrodzie Skąd Wy bierzecie takie ciekawe roślinki? Tylko zazdrościć wyboru w szkółkach
Pozdrowionka Asiu jak tam w ogródku?
22:02, 31 lip 2014
BussyBee to nie u nas w Polsce.U nas nie widziałam takich kosmosów to teraz już wiem,że jutro na 100 % jadę po niego Utwierdziłaś mnie w tym z Asią No i Doni się też podoba

edit:literówka
JoannA 22:02, 31 lip 2014

Anulko,
szukam takiej roslinki. Czyżby udało Ci sie ją gdzieś wypatrzeć. Jeśli tak to kupuj bez chwili zastanowienia.
http://tegoniewiesz.pl/ciekawostka/3097/kwiaty-o-zdumiewajacym-zapachu/
22:05, 31 lip 2014
Nie wąchałam go,jutro to zrobię ale to ten sam.Tylko na zdjęciach one mają bardzo gęsto kwiaty (wiadomo reklama).
22:08, 31 lip 2014
Te wyglądały mniej więcej tak

http://www.homedesigndirectory.com.au/images/plant-database-images/cosmos-atrosanguineus_chocolate-cosmos_choca-mocha_1.jpg
JoannA 22:08, 31 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Super taki kolorek w ogrodzie Skąd Wy bierzecie takie ciekawe roślinki? Tylko zazdrościć wyboru w szkółkach
Pozdrowionka Asiu jak tam w ogródku?

Kasiu,
roslinki podejrzane w necie
A w ogrodzie susza, nie pada od tygodnia i aż żal roślinek bo się gotują w taki upał. Zakwitły nowe róże. Red Leonardo... i wcale nie jest red, Maria Curie piękna, różowa ale po jednym dniu kwiatek dosłownie usechł
Limki i wanilki szaleją bo leję codziennie ogromne ilości wody. Trawnik o dziwo nawet zieloniutki ale jak tak dłużej będzie prażyło bo cienko to widzę.
Zrobiłam dzisiaj fotki ale gamoń zostawiłam kabelek w pracy i nic dzisiaj nie wrzucę