Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:06, 22 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Czyli spokojnie a jak u Ciebie jesienne porządki? masz trochę pracy...? bo u mnie na razie to z liśćmi tylko...albo aż...

Odpoczywam od ogrodu Kasiu bo jesienne prace zakończone. Na wiązanie traw i kopczykowanie róż za wcześnie ale czekam w blokach startowych.
Teraz intensywnie myślę nad stroikami na groby bo czasu zbyt wiele nie zostało.
A jutro wraca córcia i to jest teraz najważniejsze
Iwk4 22:34, 22 paź 2014

To pewnie się cieszysz z przyjazdu córci, zawsze weselej.
Dostałam Joasiu ostatnio kilka ogrodowych prezentów, między innymi stipę. Teraz mam i ja
Kasya 22:36, 22 paź 2014

JoannA napisał(a)

Odpoczywam od ogrodu Kasiu bo jesienne prace zakończone. Na wiązanie traw i kopczykowanie róż za wcześnie ale czekam w blokach startowych.

za wczesnie ? to kiedy ?
od piatku mroz do - 7 w nocy nawet, przez kilka dni
yolka 08:07, 23 paź 2014

JoannA napisał(a)

Teraz intensywnie myślę nad stroikami na groby bo czasu zbyt wiele nie zostało.
A jutro wraca córcia i to jest teraz najważniejsze

Ja taz mam gości Joasiu, sam drobiazg, a córcia tak na dodatek. Pozdrawiam i miłych chwil życzę
JoannA 19:50, 23 paź 2014

Iwk4 napisał(a)
To pewnie się cieszysz z przyjazdu córci, zawsze weselej.
Dostałam Joasiu ostatnio kilka ogrodowych prezentów, między innymi stipę. Teraz mam i ja

Takie prezenty nas ogrodników cieszą najbardziej Iwonko
A córcia to moje oczko w głowie i każdy jej wyjazd budzi we mnie niepokój. Ale lot odbył sie bez zakłóceń, córcia już pojechała do siebie, a opowieści nie było końca.
pozdrówka
JoannA 19:51, 23 paź 2014

Kasya napisał(a)

za wczesnie ? to kiedy ?
od piatku mroz do - 7 w nocy nawet, przez kilka dni

Te -7 to nie u nas Kasiu. Wrócą jeszcze ciepłe i słoneczne dni, za wcześnie na kopczykowanie róż, zrobiłam kopczyki tym świeżo posadzonym.
pozdrawiam
JoannA 19:54, 23 paź 2014

yolka napisał(a)

Ja taz mam gości Joasiu, sam drobiazg, a córcia tak na dodatek. Pozdrawiam i miłych chwil życzę

Jak ja Ci zazdroszczę tego drobiazgu Jolu, moja starucha coś się za bardzo ociąga
Miłego weekendu
Kasya 20:05, 23 paź 2014

JoannA napisał(a)

Te -7 to nie u nas Kasiu. Wrócą jeszcze ciepłe i słoneczne dni, za wcześnie na kopczykowanie róż, zrobiłam kopczyki tym świeżo posadzonym.
pozdrawiam

ja mysle ze tak bedzie, moze nie dzisiaj bo bylo sporo chmur ale jutro pewnie juz bedzie

teraz mam tylko + 3 nad ranem bedzie przymrozek a jutro wiekszy

zobacz
http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1
JoannA 20:10, 23 paź 2014

Kasya napisał(a)

ja mysle ze tak bedzie, moze nie dzisiaj bo bylo sporo chmur ale jutro pewnie juz bedzie

teraz mam tylko + 3 nad ranem bedzie przymrozek a jutro wiekszy

zobacz
http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1

Wychodziłam z sunią na spacer, jest +1 więc rano mins jak nic.
Ale co zrobić, w końcu mamy jesień.
Wstawiłam do garażu kordylinę, agapanty, oleandry i pamapsówkę. Agawa dostała na noc cieplutki kocyk i musi sobie poradzić.
A z tego co zauważyłam to mój ogród bardziej narażony na wiosenne przymrozki, a jesienią i zimą jakoś sobie radzi.
A prognozy staram się oglądać jak narzadziej, mniej stresu
yolka 07:47, 24 paź 2014

Witam się z rana, u mnie dziś rano był przymrozek. Pozdrawiam. Pogodnej soboty i niedzieli życze