Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

BusyBee 09:57, 14 kwi 2015

JoannA napisał(a)
Kasiu,
rano było -2 ale teraz naprawdę pięknie. Prawdziwe lato
Trawnik robiliśmy wspólnie, bo w grupie raźniej
Dzisiaj wysiane nawozy, dostanie wody i ma rosnąć.
Końca roboty nie widać. Odkryłam róże, część już przycięłam. Skaczę tak z jednego na drugie. Połowa iglaków też trafiła pod sekator. Obsadziłam też donice bo kwiatki kupione jeszcze przed świętami i ze względu na zimnicę dekorowały mieszkanie.
Strasznie dużo gałęzi mam do zmielenia. Chyba jeszcze dzisiaj pójdzie w ruch rębak.
Buziaki

To bardzo pracowicie u Ciebie. Taki rębak fajna rzecz. U nas też różnych gałęzi sporo, bo ciągle ogród odświeżamy i coś przycinamy. Na szczęście pakowane w worki lub w nieduże snopki- zabierają bez problemu. Gorzej jak się wykopie całą starą tuję eM musiał ją na drobne pociąć.

U mnie nareszcie jest szansa na trawnik. Był już pan i zgodnie z moimi przewidywaniami, trzeba zrobić go na nowo. Negocjacje w toku, ale chyba damy radę- tak się cieszę
Margarete 00:37, 15 kwi 2015

Hej,
Joasiu, widziałam twoja wiosnę.....ale masz dużo hiacyntów, u mnie tylko 6 sztuk ale zawsze
Pogoda nie zacheca do aktywności w ogrodzie dzis po prostu mimo iz nie padało nie wyszłam do ogrodu ani na chwilke, ten przeszywający zimny wiatr skutecznie mnie odstraszył. I na weekend tez nie za dobrze prognoza wygląda a ja mam jeszcze tyle do zrobienia....
Jak tam twój piekny warzywnik - bo nie pokazujesz go na fotkach, juz obsiany częściowo, juz rosna smakołyki....
Mirka 14:26, 15 kwi 2015

Joanna mam ten sam problem co ty siałam werbenę a wyrasta chyba Kłosowiec zapach po potarciu listków taki kamforowy te mniejsze sadzonki nie pachną.Zerknij w wolnej chwili na 157 str.ostatnie foto
kraania 21:35, 15 kwi 2015

Asiu buziaki przesyłam
katarzynkak 22:57, 15 kwi 2015

Asiu podpowiedz prosze, jakie trawki najepiej pasuja do hortensji limelight?
Zaczełam rycie w ogrodzie

pozdrawiam.
ModraSowa 20:32, 18 kwi 2015

Witaj pracowita Joasiu
Ja dopiero co wybudzona z zimowego snu, a Ty i Twój ogród to chyba nigdy nie śpicie, zawsze coś ciekawego się u Ciebie dzieje
Troszkę zaległości nadrobiłam. Zimą ładnie było u Ciebie, wiosna też pięknie się zapowiada.Praca wre
Pozdrawiam Cię Joasiu serdecznie

JoannA 11:49, 19 kwi 2015

Dziękuję kochane dziewczynki za odwidziny
Haniu, mam nadzieję że prace u Ciebie postępują zgodnie z planem, a Panowie od gazu wielkich szkód nie poczynili w ogrodzie. Pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie ale już niedługo ma nadejść ciepełko.
Kasiu,
nie wiem co to za ziółka wyrosły w Twojej skrzyni. Czas pokaże
Kasiu Pszczółeczko
Razem z Tobą cieszę się na nowy zieloniutki dywanik.
Małgosiu
W skrzyniach co nieco wsadziłam ale zimno i wszystko powoli budzi się do życia. Powschodziła już rzodkiewka ale taka maleńka że na zdjęciu trudno byłoby wypatrzeć więc nie fotografuję. A w ogrodzie tak dużo pracy że na fotki jakoś czasu brakuje.
Zimno i wietrznie i u nas od kilku dni.
Mirko,
w sprawie tajemniczek siewek odpisałam w Twoim wątku.
Aniu
Macham prawie wiosennie.
Kasiu, w sprawie trawek odpowiedziałam u Ciebie.
Aniu,
Twoja wizyta to ogromna niespodzianka. Zasnęłaś długim snem zimowymaż piękna wiosenka Cię wybudziła w samą porę.
Praca wre we wszystkich ogrodach. Gdyby jeszcze pogoda była łaskawsza dla nas i roślinek.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dużo słoneczka życzę.

Kasya 11:53, 19 kwi 2015

Zniknelas na dlugo ze swojego ogrodka ale dobrze ze juz jestes
Zimno az sie do ogrodu nie chce, chociaz chyba bede musiala pojsc podlac posadzone i przesadzone roslinki.
JoannA 11:58, 19 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Zniknelas na dlugo ze swojego ogrodka ale dobrze ze juz jestes
Zimno az sie do ogrodu nie chce, chociaz chyba bede musiala pojsc podlac posadzone i przesadzone roslinki.

Pracowałam intensywnie w ogrodzie Kasiu
Nawet 2 dni urlopu wzięłam żeby podgonić co nieco z pracami w ogrodzie.
U mnie popadał drobny deszczyk, nie podlewam. I słoneczko wkońcu się pokazało. Od razu przyjemniej sie wokół zrobiło.
pozdrawiam
Kasya 12:05, 19 kwi 2015

JoannA napisał(a)

Pracowałam intensywnie w ogrodzie Kasiu

to chyba nowe zdjecia teraz bedą ?