Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

zawitka 17:38, 07 cze 2015

A I ja zasililam trawę ale pokrzywą bo stała taka nie mrawa zobaczę co będzie czy poleci w góę . A mikstura naprawdę działa.Trawka w kamykach fajosko wygląda
Alicja169 21:17, 07 cze 2015

Tess napisał(a)

To fakt, mszycy nie było i nagle jest wszędzie. Dzisiaj w pracy ratowałam róże, rosnącą przed naszą siedzibą, bo cała aż oblepiona mszycą była.
Zastosowałam miksturę z octem wg przepisu Zawitki. Efekt był widoczny już po godzinie.

Witam - ja też proszę o miksturę z octem na mszyce
Alicja169 21:27, 07 cze 2015

JoannA - piękny ten Wasz azyl.
Pozdrawiam
Donia72 15:19, 08 cze 2015

Joasiu, jutro wysyłam W tamtym tygodniu nie miałam czasu, ale jutro jadę na targ i na pocztę buziaki
Donia72 19:28, 08 cze 2015

Joasiu, a pokażesz jak kwitną Twoje orliki? Jestem ciekawa kolorów kwiatków A do chipsów jeszcze był drineczekAle jutro już biorę się trochę za ogród
Kasya 22:47, 08 cze 2015

Joasiu, w domu bylam dopiero o 20 i o 21.30 musialam skonczyc rozsadzanie roslinek bo zrobiło sie ciemno.
Rano muszę dokończyć ....
ale ciągle jestem pod wrażeniem twego pięknego ogródka
Piękne, zadbane roslinki i taki porządek ze jak pomysle o swoim to az mi wstyd
Jedyne chwasty jakie udalo mi sie u ciebie znalezc to siewki stipy, werbeny, jezówek, naparstnic...lawendy ...i inne siewki
Miło było poznac serdecznych i gościnnych gospodarzy i uroczego pieska, ktory wyjadał sałatę z torby
BusyBee 12:58, 09 cze 2015

Pozdrowionka zostawiam Asiu
....cieszę się, że ogród odżywa po Zośce....Czekam na fotki
JoannA 13:24, 09 cze 2015

Kasya - sprawę ze stipą mamy już wyjaśnioną A turzyca FC bardzo ładna tylko w naszym klimacie może być problem z zimowaniem. Ale próbować warto
Tessiu - problem z gąsienniczkami i mszycami już załatwiony. Ciekawe co teraz przywlecze się do ogrodu.
Agnieszko Witam w moim azylu. Zapraszam częściej, a w wolnej chwili zajrzę do Ciebie z rewizytą.
Aganiu Ostrogowiec już cieszy pięknym kwitnieniem. Susza u nas ogromna, roślinki wymęczone upałem czekają na deszcz. Codziennie podlewam ogród ale to tylko utrzymuje je przy życiu. Sosny uszczykuję corocznie, trochę to żmudne ale za to mam zgrabne drzewka.
Beatko, Red Baron świetnie sobie radzi w kamykach. Reszta u Ciebie w wątku.
Renatko, szałwia ładnie przezimowała i kwitnie. Plagi ślimaków na szczęście u mnie jeszcze nie ma. Współczuję takich żarłoków w ogrodzie.
Halinko, gnojówka z pokrzyw dobra dla wszystkich roślinek. A ja w tym roku nie nastawiłam bo jakoś czasu na wszystko brakuje. Miło że zajrzałaś.
Alicjo Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Doniu Jeszcze raz dziękuję za niespodziankę. Też powinnam zabrać się za pracę w ogrodzie ale jakoś wena mnie ostatnio opuściła. Dzisiaj posadziłam tylko kosmosy i przepikowałam przetaczniki. A deszcz wciąż nie pada
Kasya Mam nadzieję że u Ciebie deszczyk i roślinki ładnie się przyjmą. Pewnie teraz działasz w ogródku, u nas pochmurny i zimny dzień ale zero deszczu.
Kasiu (Busy Bee), ogród odżywa po Zośce ale z braku deszczu rośliny w coraz gorszej kondycji.
Dziękuję Wam wszystkim że zaglądacie
JoannA 13:28, 09 cze 2015

Dla wszystkich miłych gości świeżutkie fotki z ogrodu.
JoannA 13:33, 09 cze 2015