Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:08, 29 gru 2015

Donia72 napisał(a)
Joasiu, zdróweczka życzę

Dziekuje.
Dzisiaj juz jest lepiej wiec zaczelam przygotowania do pozegnania starego roku.
pozdrawiam Doniu.
Kasya 13:49, 01 sty 2016

Pozdrawiam Joasiu w tym mroznym nowym roku
Przyszłam zobaczyć sikoreczkę
JoannA 13:52, 01 sty 2016

Kasya napisał(a)
Pozdrawiam Joasiu w tym mroznym nowym roku
Przyszłam zobaczyć sikoreczkę

Nastały ciężkie czasy dla ptaszków. Sikoreczki dostały słoninkę to zleciały się do ogrodu na ucztę.
Pozdrawiam Kasiu
Agania 17:05, 01 sty 2016

Joasiu Nowy Rok z takim mrozem - 15 Mróz Was nieźle przywitał, to ja noworocznie ciepełka, zdrowia i rychłej wiosny Wam życzę
Awatarek cudny, sikorka i szron na gałązkach, przy takim widoku mrozu się nie odczuwa, życzę Ci jak najwięcej słoneczka
JoannA 17:21, 01 sty 2016

Agania napisał(a)
Joasiu Nowy Rok z takim mrozem - 15 Mróz Was nieźle przywitał, to ja noworocznie ciepełka, zdrowia i rychłej wiosny Wam życzę
Awatarek cudny, sikorka i szron na gałązkach, przy takim widoku mrozu się nie odczuwa, życzę Ci jak najwięcej słoneczka

Dziękuję Aganiu
Przymroziło i to nieźle, ale ja już się przyzwyczaiłam, że u mnie zawsze biegun zimna. Ogród oglądam zza szyby, pod ciepłym kocykiem z sunią się ukrywam bo rozbudzone po nocy sylwestrowej waryjaty co chwila fajerwerki odpalają. Mam nadzieję że do jutra zapasy im się skończą.
Dni do wiosenki od dzisiaj już odliczam, a jak się troszkę ociepli to jeszcze cebulowe do donic wsadzę bo przyszły w Sylwestra.
I za chwilę zaczniemy siać nasionka, zazielenią się parapety Aganiu

szemusia 18:00, 01 sty 2016

Joasiu, awatarek zimowy, ale Twoje wpisy iście wiosenne
Też zaczęłam odliczanie do wiosny i na te zielone parapety z utęsknieniem czekam
Wszystkiego naj w Nowym Roku
anka_ 18:41, 01 sty 2016

JoannA napisał(a)

sosna rumelijska

Asiu przywędrowałam za polecana przez ciebie sosenką. Jakie ma u ciebie przyrosty? Piszą, że początkowo rośnie bardzo wolno, ale na fotkach na mikrusa nie wygląda. Jeżeli dobrze na szybkiego doczytałam to masz jej 3szt? Tniesz je czy to ich naturalny pokrój?

Muszę na spokojnie pospacerować po twoim ogrodzie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 18:45, 01 sty 2016

anka_ napisał(a)

Asiu przywędrowałam za polecana przez ciebie sosenką. Jakie ma u ciebie przyrosty? Piszą, że początkowo rośnie bardzo wolno, ale na fotkach na mikrusa nie wygląda. Jeżeli dobrze na szybkiego doczytałam to masz jej 3szt? Tniesz je czy to ich naturalny pokrój?

Skoro mowa o rulelijskiej to ja swoja kupilam w 2013 pozna jesienia, byla do kolana
a teraz po 2 sezonach jest prawie mojego wzrostu czyli ok 140-150 cm, to sama ocen czy wolno rosne
JoannA 19:03, 01 sty 2016

anka_ napisał(a)

Aniu,
miło Cię widzieć w moim ogrodzie
Sosnę rumelijską mam w ilości sztuk 1 i naprawdę jest bezproblemowa. Rzeczywiście w pierwszym roku przyrosty nie były zbyt duże ale w kolejnych latach jej przyrosty osiągają ok. 30-40 cm.
Tej sosny jeszcze nie uszczykiwałam (na cytowanej fotce to jej naturalny pokrój), ale od wiosny chyba zacznę ją trochę ograniczać bo zajmuje już sporo miejsca.
Postaram się odgrzebać parę fotek dla Ciebie.
Zacznę od najnowszych fotek ale postaram się odszukać zdjęcia z lat poprzednich.
2015 rok (za czerwoną różą)
JoannA 19:09, 01 sty 2016

szemusia napisał(a)
Joasiu, awatarek zimowy, ale Twoje wpisy iście wiosenne
Też zaczęłam odliczanie do wiosny i na te zielone parapety z utęsknieniem czekam
Wszystkiego naj w Nowym Roku

Beatko
Jeszcze tylko 2 miesiące i zaczną kwitnąć pierwsze krokusy. Jak wczoraj zobaczyłam moje irysy żyłkowane to przeżyłam szok. Gdyby nie te obecne mrozy to za parę tygodni miałyby już kwiaty. Szybciutko okryłam je stroiszem świerkowym tylko nie wiem czy nie zapóźno.
Życzę Ci szybkiego nadejścia wiosny i samych radości w Nowym Roku.