Joasiu, ale trawek!!! Ja też trochę siałam... Jajowatą trawkę też mam, pięknie wzeszła, oprócz tego heliotropy, niecierpki Valeriana i ryż ozdobny... no i wreszcie doczekałam się siewek werbeny patagońskiej
moje patyki hortensji też już mają białe kropeczki
oby do wiosny! takiej ciepłej i słonecznej oczywiście bo kalendarzową już mamy
Basiu Jak miło Cię widzieć!
W tym roku mało wysiewam bo to duży problem z tymi siewkami w domu, brakuje miejsca na parapetach. Kiepska ta wiosna dla siewek bo słoneczka za mało ale może dadzą radę. Werbena patagońska w tym się zbuntowała i nie chce wschodzić, może na rabatach znajdę jakies siewki.
Ale dużo wysiałas nasionek, wyobrażam sobie jak pieknie będziesz miała w ogrodzie.
Ryż ozdobny wysiewałam w ubiegłym roku, ładny jest ale ciężko z rozsadami. Słabo powschodził i długo się zbierał, ale coś tam wyrosło.
Hortensja Bobo przeżyła zadołowana i musze jej fajną miejscówkę znaleźć.
Narazie ta wiosenka u nas zimna i wietrzna, a nocne przymrozki wstrzymją mnie przed pracami w ogrodzie. Czekam niecierpliwie na ciepełko.
Dla Ciebie mój ryż Black Madras
Oj to się cieszę że Bobo daje radę... ja mam na tarasie w donicy i wygląda na to że super przezimowała...
u mnie ryż już ma z 15cm, zastanawiam się kiedy rozsadzać ale jeszcze poczekam... może jutro porobię jakieś zdjęcia to pokażę.
Ryż rzeczywiście ładny, ale z jednej torebki nasion wyrosło mi 5 sadzonek. Ciężki w uprawie i w tym roku odpuściłam go sobie. Może w przyszłym roku?
Idę zobaczyć fotki
Łącze się w bólu ,braku miejsca na siewki ,ja posiałam ;lobelię ,żeniszek ,astry ,pomidory dwa gatunki oraz ostnice ,jak przyjdzie czas na pikowanie , nie wiem gdzie to zmieszczę .pozdrawiam