Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Agania 22:35, 23 mar 2016

Joasiu sadzonki hortek wzorcowe...będę w tym roku ukorzenić, proszę zdradź mi swoją tejemnicę na sukces

Wiosna do domu też zawitała i jaki zajączek uroczy
JoannA 22:43, 23 mar 2016

Agania napisał(a)
Joasiu sadzonki hortek wzorcowe...będę w tym roku ukorzenić, proszę zdradź mi swoją tejemnicę na sukces

Wiosna do domu też zawitała i jaki zajączek uroczy

Aganiu
Ja swoje hortki ukorzeniam w wodzie. Jak wypuszczą korzonki przesadzam do doniczek, a sadzę na rabatach wiosną. Doniczki z sadzonkami na zimę dołuję.
Niektórzy zalecają żeby do wody z patykami dodać węgla drzewnego, ale ja tego nie robię i nigdy nie miałam problemu ze śmierdzącą lub zieloną wodą.
Próbowałam sadzić patyki na rabatach, przyjmują się tylko moja sunia ciekawska wędruje po rabatach i zdarzyło się jej sadzonki połamać.
Czytałam że potrzebujesz patyki wanilek
Alicja169 22:46, 23 mar 2016

JoannA napisał(a)

Patrzyłam na prognozę i zerkam na termometr, dzisiaj może być kiepsko bo już -2

U mnie już minus 4. Co będzie nad ranem?
JoannA 22:54, 23 mar 2016

Alicja169 napisał(a)

U mnie już minus 4. Co będzie nad ranem?

Ojejku, to nieźle przymroziło
Aż zerknęłam jak teraz u mnie i nie jest źle bo temperatura wzrosła Teraz -1,3.
Mąż wrócił ze spaceru z sunią i twierdzi że jest ciepło. Może ten mróz u Ciebie też tylko na chwilę.

Agania 10:07, 24 mar 2016

JoannA napisał(a)

Aganiu
Ja swoje hortki ukorzeniam w wodzie. Jak wypuszczą korzonki przesadzam do doniczek, a sadzę na rabatach wiosną. Doniczki z sadzonkami na zimę dołuję.
Niektórzy zalecają żeby do wody z patykami dodać węgla drzewnego, ale ja tego nie robię i nigdy nie miałam problemu ze śmierdzącą lub zieloną wodą.
Próbowałam sadzić patyki na rabatach, przyjmują się tylko moja sunia ciekawska wędruje po rabatach i zdarzyło się jej sadzonki połamać.
Czytałam że potrzebujesz patyki wanilek

Ja też ukorzeniałam w wodzie, to były Limki, a potem wprost do gruntu, w drugim roku dopiero przesadzałam je na rabaty wiosną, jak masz patyki wanilek, to poproszę

U nas było na 0...teraz jest słonecznie

Sunia psikusia
JoannA 20:51, 24 mar 2016

Agania napisał(a)

Ja też ukorzeniałam w wodzie, to były Limki, a potem wprost do gruntu, w drugim roku dopiero przesadzałam je na rabaty wiosną, jak masz patyki wanilek, to poproszę

U nas było na 0...teraz jest słonecznie

Sunia psikusia

Zaraz po świętach wyślę wanilki. Sunia łobuziara i wszędzie jej pełno, ale szkód prawie nie wyrządza. Patyczki były małe więc szczególnie narażone i same się pchały pod łapki
Buziaki Aganiu
Donia72 21:22, 24 mar 2016

Joasiu, tak sobie przeglądałam Twój wątek i bardzo fajne masz ciurkadełko. Może już się pytałam,ale nie pamiętam Z czego je robiłaś, co to jest wkopane w ziemię, czy to jakiś specjalny zbiornik?
JoannA 21:31, 24 mar 2016

Donia72 napisał(a)
Joasiu, tak sobie przeglądałam Twój wątek i bardzo fajne masz ciurkadełko. Może już się pytałam,ale nie pamiętam Z czego je robiłaś, co to jest wkopane w ziemię, czy to jakiś specjalny zbiornik?

Doniu,
pod spodem jest wkopana specjalna misa z przykrywą, obieg wody zamknięty.
A ciurkadełko zmienia się co rok

Ostatnio wygląda tak
Donia72 22:04, 24 mar 2016

Joasiu, dzięki za bardzo szybciutką odpowiedź
Nasionka coraz więcej wschodzą
BKosimkArt 22:21, 24 mar 2016

Ale śliczne iryski, wymarzone moje... w tym roku kupię na pewno