Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomysł na ogród

Pomysł na ogród

Skula 15:34, 18 kwi 2014

niektóre to są już całkiem zielone

a niektóre już kwitną

Skula 15:36, 18 kwi 2014

bo reszta powoli, powoli się budzi

Skula 15:37, 18 kwi 2014

Skula 15:40, 18 kwi 2014

właściwie każda kępka ma świeże wiosenne odrosty i wykazuje chęć życia

a że Wiosna w pełni - to kwitnie barwinek

i śliwy
i bardzo pracowicie uwijają się pszczółki - będą śliwki !

Skula 16:44, 18 kwi 2014

dla Toszki, która nie własnego wątku i nie mogę Jej wysłać życzeń oraz dla tych Wszystkich , którzy mnie odwiedzają tutaj załączam kartki :

asica 17:39, 18 kwi 2014

Skula napisał(a)
ufffff......długi dzień na dworze ...
wędzenie to miła , ale długotrwała zabawa
zacząłem rano od przygotowań - łupanie drewna , rozpalanie w wędzarni , suszenia na wietrze i słońcu kiełbas

przygotowane miejsce pracy

rozpalanie :

i suszenie :

o jej ....

i dzięki za świąteczne życzenia; Tobie tez Skula wszystkiego naj ...
Choć Ty chyba sam potrafisz czerpać co najlepsze hehe, czy można jeszcze czegoś Ci życzyć?
ModraSowa 18:20, 18 kwi 2014

Życzę wzajemnie smacznego jajka. I kiełbasy
anna_g 19:46, 18 kwi 2014

Skula Po pierwsze dziękuję za życzenia u mnie - bardzo to miłe. Ja Wam też życzę wszystkiego dobrego - spokojnych i pogodnych Świąt - pełne życzenia dla Ogrodowiczan zostawiłam w wątku życzeniowym

Po drugie nadrobiłam zaległości u Ciebie a nazbierało się Oglądanie tych Twoich kiełbasek w postny Wielki Piątek to było wyzwanie powiem Ci Ekstra
Trawki Ci ładnie zaczynają. Leszczyna wygląda na ok - taka pokręcona - bardzo ładna. Dereń kanadyjski - ach, och, ach zamarzyłam o nim i kupiłam w tym roku - ale o tym jakie mi przyszły sadzonki z internetowego sklepu to ja się może nie wyrażę... bo święta niedługo i nie należy sie denerwować... Dosłownie po trzy obcięte na świeżo gałązki wetknięte do świeżej ziemi w doniczce. Masakra. Dwa widzę, że się przyjęły, ale jedna "sadzonka" już odpadła.... Pomińmy to milczeniem - idą święta... lalalala... Zresztą - popatrz sobie tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci?page=841 - od nich kupiłam na szczęście nie tyle co Gosia - ale jakość własnie taka...

Wianek sam popełniłeś - to ja jestem pod wrażeniem Ty Krzyś to faktycznie takie Koło Gospodyń Wiejskich - śpiewa, tańczy, recytuje... Ale to bardzo fajne jest i fakt że podoba Ci się kucharzenie jest rewelacyjny i to że lubisz dom i to co "koło domu" też jest bardzo fajne. Noooo.... może jesteś trochę niepokorny ogrodowiskowo ale przecież nie można mieć wszystkiego

Jaszczur świetny - ja też chcę jaszczura.... Sporo ogrodowiczan ma ja jaszczury...

Pozdrawiam serdecznie cały "tandem Skula". Wszystkiego dobrego.
anna_g 19:49, 18 kwi 2014

Skula napisał(a)
właściwie każda kępka ma świeże wiosenne odrosty i wykazuje chęć życia

a że Wiosna w pełni - to kwitnie barwinek

Jeszcze mam pytanko - to wokół drzewa to są podkłady??? (tylko mi się nie śmiać że nie wiem)... bo u Gierczusi z ogrodu w skali mikro była dyskusja o podkładach - dawać, nie dawać, zdrowie, szkodliwe, twarde, trudne do cięcia, ładne, brzydkie - wiesz takie tam... Więc... jeśli to podkłady to mógłbyś o nich coś napisać... a jeśli nie to co to
JoannA 20:29, 18 kwi 2014