Jeśli chwastnica rośnie do góry to ok nawet łatwo się ją wyrywa, ale jak się płoży, to już gorzej, bo nawet kosiarką nie idzie zebrać nasion A u mnie taka właśnie była
a mam taki elektryczny wertykulator z areatorem - wymienne noże
i fajnie to działa
nic innego naprawdę nie potrzeba
jedyny minus to koszyk który zapełnia się po kilku sekundach pracy - ja go wyjmuje
i potem grabię ten filc
Mira, to na drugi raz nie roudupem tylko herbicydem na jednoliścienne (są i na dwuliścienne też) na lance zakładasz Madźenkowy patent, czyli kapturek w kształcie lejka i niemal punktowo możesz psikać.
Dziewczyny, też kupiłam takie donice z Lidla (bo mi pasują idealnie do okien), one nie mają odprowadzenia wody, czy dopasować do nich jakieś wkłady czy po prostu drenaż, ziemia i rośliny ? Chciałabym wsadzić do nich cisy (mam wykopane ze skarpy) i cebulki albo jednoroczne dookoła, aby trochę złamać surowość grafitu.
Też takie w tym roku zakupiłam
Chcę posadzić w nie świerki Conica (mam malutkie) i podsadzić małymi jasnymi hostami (u mnie donicę będą stały od północy). Podłączam się do pytania odnośnie odprowadzenia wody.
I mam kolejne pytanie do Skuli. Czy obciążałeś je jakoś na dole, żeby się nie przewracały?