Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Milka 10:28, 01 lut 2014

Całe szczęście, że tablecik się ostał mój pojechał do naprawy, a raczej do wymiany, jakiś nieudany mi się trafił
Nie dość, że cisy, to jeszcze warzywniak, chyba mi umknęło jego tworzenie, szkol sie zatem i potem na werandzie konsumpcja pyszności ze swojego chowu
Tez będę kupować cisy, blisko mnie, kilka takich 10 letnich kupię
Pola 13:33, 01 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Całe szczęście, że tablecik się ostał mój pojechał do naprawy, a raczej do wymiany, jakiś nieudany mi się trafił
Nie dość, że cisy, to jeszcze warzywniak, chyba mi umknęło jego tworzenie, szkol sie zatem i potem na werandzie konsumpcja pyszności ze swojego chowu
Tez będę kupować cisy, blisko mnie, kilka takich 10 letnich kupię

Irenko, warzywnik był tworzony w zeszłym roku, ale nie miałam serca do niego z wiadomych powodów w tym roku będzie razem z warzywny doniczkami...
Cisy bardzo chcę i mam nadzieję że je zdobędę narazie tylko na stronie szkółki je odkryłam zobaczymy czy naprawdę są takie wysokie....
Bea 13:52, 01 lut 2014

Pola witaj!

Ty to chyba najbardziej na południu Śląska jesteś bo podobno u Ciebie 17 na plusie.
Pola 14:09, 01 lut 2014

Bea napisał(a)
Pola witaj!

Ty to chyba najbardziej na południu Śląska jesteś bo podobno u Ciebie 17 na plusie.

Cudne słońce u mnie więc temperatura poszybowała do góry... a,e się boję że jak przyjdzie mróz bo to przecież dopiero luty to mi roślinki pomarzną.... Brrrrrrr
Bea 14:25, 01 lut 2014

Można je trochę korą obsypać szczególnie cebulowe.

Noc jednak są chłodne i miejmy nadzieję, że przyroda sobie poradzi.

U mnie 14
malgorzata_s... 14:49, 01 lut 2014

Jak się cieszę że cie uściskam Czekam niecierpliwie
kitek81 14:54, 01 lut 2014

ale u Was cieplutko, a ja się z dzisiejszych 5 stopni na plusie cieszę i ze słoneczka, a u Was na zewnątrz tyle, co u mnie w pokoju przejściowym do garażu, jak nie cieplej
pozdrawiam :*
Pola 15:27, 01 lut 2014

kitek81 napisał(a)
ale u Was cieplutko, a ja się z dzisiejszych 5 stopni na plusie cieszę i ze słoneczka, a u Was na zewnątrz tyle, co u mnie w pokoju przejściowym do garażu, jak nie cieplej
pozdrawiam :*

Powiew wiosny, szkoda że to dopiero luty.... Tak by się chciała by to już został, ale mi się zrymowało...
kasiek 16:34, 01 lut 2014

No nie mów że u Ciebie 17 na plusie?!
To to wiosna w pełni zimy!
Ewa 17:43, 01 lut 2014

Pola napisał(a)

U Pudełki znalazłam informacje że cisy 160-180 kopane z gruntu po 120zl , na wiosnę tam uderzę, bo mnie się marzą jednak cisy... a w to miejsce wcale nie trzeba ich tak dużo, a szmaragdy potrzebuję na bok domu, to miejsce jest dopiero w planie...

Jestem ciekawa tych cisów, ruszę pooglądać wiosną.Nie wiem w której szkółce, ale mają piękny żywopłot cisowy taki wysoki, chyba tam gdzie azalie Oczu nie mogłam oderwać jak pierwszy raz widziałam