Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 12:14, 24 mar 2014

Dzięki za instrukcję donicową, Irenko. Lepiężniki uroczo wyglądają tylko teraz, wśród suchej trawy i pustej przestrzeni, potem, zwykłe liście podobne do łopianu. I nawet nie takie mięsiste.
Milka 12:25, 24 mar 2014

Oj, szkoda, ale choć teraz są wyjątkowe
Haniu, nawet gipsem, czy luźną zaprawą można donice ciapać, wzmocnią się każdy sposób dobry
Robertop 14:22, 24 mar 2014

Haniu, szkoda Twoich tulipanów Czekam z niecierpliwoscia na sasanki u Ciebie Lenia wyganiam i życzę dużo zapału do prac ogrodowych.
hanka_andrus 14:55, 24 mar 2014

Roberto, dobrze, że przyszedłeś, nie ma to jak męskie, twarde słowo. Lenia dziś już pognałam precz. Będzie dobrze.
Tulipany niektóre jeszcze schowane w ziemi, te późniejsze, to może jakieś jednak zakwitną. Sarenki też głodne.
Sasanki bardzo mikre w tym roku, ledwie się graśkają, ale może ta zima dla nich taka niekorzystna a one w swoim tempie? Zobaczymy, Mimo braku śniegu, temperatura typowo przedwiosenna. Chłodno i deszczowo.

Robertop 15:37, 24 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Roberto, dobrze, że przyszedłeś, nie ma to jak męskie, twarde słowo. Lenia dziś już pognałam precz. Będzie dobrze.
Tulipany niektóre jeszcze schowane w ziemi, te późniejsze, to może jakieś jednak zakwitną. Sarenki też głodne.
Sasanki bardzo mikre w tym roku, ledwie się graśkają, ale może ta zima dla nich taka niekorzystna a one w swoim tempie? Zobaczymy, Mimo braku śniegu, temperatura typowo przedwiosenna. Chłodno i deszczowo.

Haniu, wszystko w swoim czasie A na sasanki czekam, bo u siebie ich nie mam.
Milka 16:13, 24 mar 2014

U mnie z sasankami podobnie,a w Jurajskim w oczach idą, chyba klimat tam odpowiedni
Leń przegoniony, ale zimno jakoś, zapał trudno wykrzesać
Milka 17:08, 24 mar 2014

Ale się wykrzesał, Haniu dziękujęcmokam
18:51, 24 mar 2014
Dzień dobry Hanusiu
Nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak długo mnie nie było na forum, ale jak zobaczyłam pączki (tłustoczwartkowe ) od Ciebie, to od razu policzyłam dni. Dziękuję, za pozdrowienia
Też czekasz na słoneczko i ładną pogodę, wtedy czuje się przypływ energii, u mnie tak samo chłodno i wietrznie. Wysyłam Ci w kopercie nasionka czubatki, może wzejdą wysiane wprost do gruntu, ale mam też dla Ciebie hodowane sadzonki, na razie są w fazie uszczykiwania, żeby się rozkrzewiły, te zapakuję i za miesiąc wyślę, może posadzisz w słonecznym miejscu w ogrodzie. Ja je lubię, więc może małe, niebieskie kwiatki "uśmiechną się" do Ciebie
hanka_andrus 19:08, 24 mar 2014

Iwonko, już się cieszę, a pysio od ucha do ucha, i żeby nie zapeszyć, nie dziękuję.

Pogodę mamy podobną,ale i tak dziś się skusiłam na jakieś roślinki do posiania. Byłam wstrzemięźliwa, i odłożyłam chyba z 8 paczek z powrotem do kosza. Kiedy ja to ogarnę.
W miłym towarzystwie na Twoim tarasie czas nam przeleciał niezauważalnie. Mam nadzieję, że zdrowie chociaż bez zmian, i oby się utrzymało na znośnym poziomie. Ja kwękam, stękam, ale rano do pionu i łażę.
I Tobie tego życzę.
Bogdzia 19:14, 24 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ja kwękam, stękam, ale rano do pionu i łażę.

To całkiem tak jak ja. Pozdrówka.