Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 22:08, 21 mar 2014

Lepiężniki to takie błotne łopiany. Na nasze wypucowane rabaty się nie nadają. Chyba, że ktoś ma podmokły grunt, jakieś rowy do obsadzenia. To typowo zaroślowa roślina. Ale jak kwitnie na początku wiosny ładnie to wygląda. Potem wyrastają liście po pas.
Bogdzia 22:11, 21 mar 2014

Haniu w ogrodzie masz pięknie a jeszcze poza nim ciekawe roślinki wynajdujesz. Po każdej Twojej wycieczce coś ciekawego pokazujesz. Pozdrawiam.
hanka_andrus 22:15, 21 mar 2014

Aniu, Jolu, zaliczyłam pobyt i na pogorszenie pogody znowu jestem wściekła. Dziś w nocy ma być zero.
A ja róże odkryłam. Dobrze, że werbenę jeszcze zostawiłam przykrytą, może nie zmarznie.
Sasanki jeszcze nie wychylają się, piwonie też siedzą w ziemi.
Tulipany zostały skonsumowane przez sarnią rodzinę na któryś podwieczorek. Ale tylko te, co wystawiły łebki. Może co i dla mnie zostanie do obejrzenia za miesiąc? A swoją drogą musi to być dla nich specjał! Ale jak tak dalej będzie się kręcić w pogodzie, to znowu do maja poczekamy na tulipany. Jak zwykle u mnie.
barbara_kraj... 00:32, 22 mar 2014

Ciekawa roślina ten lepiężnik, nigdy go nie widziałam.
Spore listki mają Twoje róże, Haniu U mnie w pączkach jeszcze, ale wiosna podobna, tylko burzy nie było
Pozdrawiam
zawitka 07:27, 22 mar 2014

Haniu .Moje te roślinki stały na górze a tam kipisz to zjechały z przymusu Liecę bo mają dzis kończyć Buzole
zbigniew_gazda 07:28, 22 mar 2014

Haniu miejmy nadzieję że tak źle nie będzie z pogodą. Tyle kwiatuchów pokazałaś. A drzewiasta widzę też ma pąki. Intryguje mnie trochę sprawa krokusów. Wczoraj było u nas 20 stopni i nowe krokusy (te spóźnione ) nie kwitną ale poszły w liście. Czy to jest reguła że musi być niska temperatura dla krokusów?
Pozdrowienia łykendowe.
hanka_andrus 07:42, 22 mar 2014

W tym roku krokusy moje jakby mniej kwiatów miały. Może zbyt wysiliły się w zeszłym?
Albo tak jak mówisz, za ciepło było w zimie, i cały czas były na rozruchu, to potem i na kwiatki nie starczyło sił.

A ogólnie zadowolona jestem z zimy w ogrodzie, żeby tak moje siły były bardziej ogrodowe a nie kanapowe.
W nocy padało, czy grzmiało nie wiem, bo nie słyszałam. Teraz +6 i na wiele więcej chyba się nie zaniesie.
Pogodnego weekendu wszystkim. Niezapominajki jeszcze na rozsadniku, Czas je umiejscowić.

hanka_andrus 08:44, 22 mar 2014

Wczorajsza praca z różami skończyła się na kilku zadrapaniach powierzchownych. Po umyciu rąk ręce nasmarowałam emulsja odkażającą. Plastry nie były potrzebne. Miejcie apteczkę w zasięgu dłoni, kiedy w ogrodzie coś się przydarzy.

Dziś domowa pielęgnacja nie ujawniła żadnych infekcji. Rękawiczki zakładam do na prawdę brudnej roboty.
Sebek 18:58, 22 mar 2014

Lepiężnik - coś nowego i dla mnie A zadrapania przy różach to i u mnie temat na czasie Ale do matury się zagoi - oby.... Sebuśkam
Bogdzia 20:06, 22 mar 2014

A ja lepiężnik widziałam w górach , przy strumieniu rósł, fajnie wyglada.U mnie dziś w cieniu 18 stopni było , śliczny dzień ale juz na jutro zapowiadaja deszcz , mnie i to pasuje choc roboty w ogrodzie mam jeszcze sporo i samą pilną. Pozdrówka.