Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

zbigniew_gazda 10:22, 10 sie 2014

Ale dorodne borówki mniam mniam. Pierogów bym narobił tysiące. Są przepyszne. Pozdrawiam Haniu niedzielnie.
hanka_andrus 15:24, 10 sie 2014

No to zapraszam, Zbyszku, na pierogi!

Aniu, gońmyszy z ogrodu, bojaaak się znarowią, to wszystko Tobie pozjadają.
Ja poczekam, na Twoje kolejne wejście na kawowy taras.

Iga, są dwie szkoły,odnośnie piwoniowych liści:
- zostawia się liscie przyłamane nad karpą, do wiosny, jako ochrona i zatrzymanie śniegu,
- jesienią usuwa się całkowicie , do poziomu gruntu, przysypuje się kompostem i czeka do wiosny.

Ja stosuję drugą metodę, bo u mnie rzadko jest śnieg przez całą zimę. A liście zostawione butwieją i są siedliskiem chorób.

igacz3 16:00, 10 sie 2014

hanka_andrus napisał(a)
No to zapraszam, Zbyszku, na pierogi!

Aniu, gońmyszy z ogrodu, bojaaak się znarowią, to wszystko Tobie pozjadają.
Ja poczekam, na Twoje kolejne wejście na kawowy taras.

Iga, są dwie szkoły,odnośnie piwoniowych liści:
- zostawia się liscie przyłamane nad karpą, do wiosny, jako ochrona i zatrzymanie śniegu,
- jesienią usuwa się całkowicie , do poziomu gruntu, przysypuje się kompostem i czeka do wiosny.

Ja stosuję drugą metodę, bo u mnie rzadko jest śnieg przez całą zimę. A liście zostawione butwieją i są siedliskiem chorób.

Aha, to ja też zrobię tak jak ty, jesienią czyli we wrześniu będzie dobrze, chociarz moje juz maja nieładne liście, ale to sprawka pogody niekoniecznie sprzyjającej no i mało tych liści bo to pierwszy rok piwonie u mnie sa .

zawitka 16:12, 10 sie 2014

Ja też usuwam liście piwonii jesienią i spokój Ale zbiory Haniu Miłej niedzieli Dziś upał jak licho nie lubię upałów Buziole Ld
hanka_andrus 16:48, 10 sie 2014

U mnie było parno jak przed burzą, ale już nasunęły się chmury, temperatura +22. Jest w sam raz.
rozajerycha 23:04, 10 sie 2014

Zapachniało pierogami z jagodami ...
Pozdrawiam serdecznie
marta_d 09:44, 11 sie 2014

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu ,iRenko, Bogusiu- dzień był nad wyraz udany.
Na dodatek zakończony krótkim deszczykiem.Oprócz podlewania z węża tu i ówdzie, były zbiory.

jakie piękne i zdrowe pomidory
Anita1978 09:45, 11 sie 2014

Haniu!
Przychodzę po łopatologicznie objaśnienie- jak i kiedy przyciąć borówkę amerykańską??? Żeby sie rozrastala?
Zuzula 12:25, 11 sie 2014

Pozdrawiam Hanuś i normalnie muszę Ci powiedzieć, że mi przez Ciebie w brzuchu burczy, a jeszcze 3 godziny do obiadu. Zdążysz wcześniej podesłać talerz pierosiów? hihi
eda 16:15, 11 sie 2014

pysznie