Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 07:41, 01 lut 2016

Izabelko, witam z tana. Pewnie szykujesz się do racy, miłego dnia zatem. U mnie pogoda bez zmian. Dalej niskie chmury i ani śladu lazury.

Pogodnego nieba i dalekich horyzontów.

hanka_andrus 07:50, 01 lut 2016

gobasia napisał(a)
Nie wzdychaj Hanusiu za tydzień lub trzy
zakwitną sasanki narcyzy i bzy
już wiosna po trochu oddechem swym tchnie
wśród grabów zwyczajnych i w tym co się pnie
choć ziemia wilgotna że nie da się siąść
lecz wkrótce zamieni się w trawy to gąszcz

Basiu, Z tym optymistycznym akcentem w Twoim przesłaniu zaczynam kolejny dżdżysty tydzień. Mam nadzieję jednak, że tej wilgoci będzie więcej u Was a mniej u mnie.
hanka_andrus 08:01, 01 lut 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Wczoraj jako tako
A dzisiaj co?
W okno spoglądam
i oczom nie wierzę...
cóż to się stało?!
Toż wokół biało!
Zima wróciła?
...

Koło południa słonko wyjrzało
i zaraz po śniegu
nic nie zostało!

Basiu, śnieg w styczniu to nawet nie niespodzianka, a normalność w naszej strefie. Tylko pogoda coś nam ostatnimi laty sfiksowała. Oby już więcej takich niespodzianek nie było tej zimowej wiosny.
Luty przywiał do mnie kolejne deszczowe chmury, ale temperatura spadła do +3 C

Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia.
hanka_andrus 08:10, 01 lut 2016

Obowiązki gospodyni nadrobiłam, a teraz trzeba plany tygodniowe poczynić, żeby chaos nie wkradł do mnie do domu.

Mus nabyć ziemię do wysiewów, a u mnie w najbliższym sąsiedztwie tylko taka wzbogacona dolomitem, torfem i niskim i wysokim i jeszcze jakieś granulki startowe. Do przesadzania to chyba dobre, ale do wysiewów chyba za bogata.
Ostatecznie może ją i kupię, ale będę "rozrzedzać" piaskiem.

Co o tym myślicie?
Miłego tygodnia.
zawitka 08:33, 01 lut 2016

Haniu po robocie kancików padłam z grypą i mus przeczekać to grypsko Za to w domu można pomału wysiewy robić Piękne kolorki podnoszą na duchu A i Pozdrówka bez grypy ślę
hanka_andrus 09:15, 01 lut 2016

Halinko, Zanim wróciłam do siebie to już u Ciebie wpis zostawiłam. Intuicyjnie wyczułam grypsko? Kuracja szybka potrzebna, bo nie wolno się wylegiwać się za długo, chociaż mówią, że ją wyleżeć trzeba.
gobasia 10:18, 01 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)

Basiu, Z tym optymistycznym akcentem w Twoim przesłaniu zaczynam kolejny dżdżysty tydzień. Mam nadzieję jednak, że tej wilgoci będzie więcej u Was a mniej u mnie.

Haniu, u mnie piękne przedwiośnie,bardzo przyjemny dzień,słoneczko grzeje a do tego bezwietrznie
Joku 10:49, 01 lut 2016

Haniu wysyłam w twoją stronę lepszą pogodę. Też dzisiaj pomyślałam o ziemi ale do doniczek. Co do twojej koncepcji względem ziemi do wysiewów nic nie napiszę bo moja wiedza i doświadczenie tutaj niewielkie.
Życzę udanego tygodnia, poprawy pogody i trzymania się zarazków z daleka od ciebie.
laurowisnia 10:54, 01 lut 2016

A u mnie buro i ponuro i pada.
Ja bym poczekała na ziemię do wysiewów, może się pojawi w tym tygodniu.
Zadziwiłaś mnie Haniu tym ciemiernikiem 30letnim, przez tyle zim się uchował i nie zmarzł.
hanka_andrus 10:54, 01 lut 2016

Staram się, kochane moje, omijać tereny zakatarzone. Ale czasami nie da się uniknąć. Jak dotąd zimowe anomalie znoszę w miarę dobrze. Ze względu na wilgotność tylko reumatyzm mi doskwiera, ale myślę, ze słońce wyciągnie ze mnie te boleści. Basiu Tobie za słoneczko dziękuję, u mnie go nie ma, ale przynajmniej deszcz ustał. Tylko na jak długo?

Ciepło Was ściskam, Jolu i Basiu!