Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

monteverde 00:48, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja z rana nawet kompa nie odpalałam. O 7:45 wystartowałam do ogrodu z manelami, zięć zaofiarował podrzut! 6 tobołów z nasionami, karpami, cebulkami i skrzynia z rozsadą. A potem praca ogródkowa do 14-tej. Tyle udało mi się dobrego zrobić, że już zaczynam widzieć efekty. W szklarence ciepło! Na próbę pojutrze wsadzę pomidory. Przez 2 dni nazbierała mi się beczka wody, będzie czym podlewać, bo kanalizacja jeszcze nie uruchomiona.
Dziś było cięcie, grabienie, pielenie, ogniskowanie.

Wszystkim dziękuję za wizytę. Czułam Wasze fluidy, tak mi dobrze szła robota!

Czytam Haniu, że pracowałaś, bo sama piszesz, że nie szalejesz na działce, dzisiaj otworzyłam szklarenkę, a tam było 23 stopnie chyba ogórasy i baklażany tam już wsadzę, bo pomidory pójdą pod folię pozdrawiam
hanka_andrus 07:26, 16 kwi 2013

Aniu, moja praca ,to nie szaleństwo. Powolutku muszę, a wieczorem kręgosłup i talk melduje,że jest.
Też myślę o wsadzeniu pod szkło co nieco. Najwyżej będę dodatkowo nakrywać na większe spadki temperatur.
Witaj z rana. O północy ja już w betach byłam.
Bogdzia 08:29, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, moja praca ,to nie szaleństwo. Powolutku muszę, a wieczorem kręgosłup i talk melduje,że jest.
Też myślę o wsadzeniu pod szkło co nieco. Najwyżej będę dodatkowo nakrywać na większe spadki temperatur.
Witaj z rana. O północy ja już w betach byłam.

To tak jak ja , człowiek troche popracuje i już kręgosłup wysiada. Miłego dnia Haniu ,pewnie znów na działke pojedziesz?
hanka_andrus 08:35, 16 kwi 2013

Dziś odpuściłam, bo jestem umówiona na środę i czwartek do ogrodu. Muszę posprzątać po roślinnym bałaganie.U mnie dziś pochmurno i niepewne deszczowo,
zuza12 10:20, 16 kwi 2013

Witaj Haniu wiosennie.
Z powodu naszych rewolucji zyciowych miałam ostatnio mniej czasu na ogrodowisko, co nie znaczy, że o Was zapomniałam. Zaglądam ale nie zawsze piszę. Dzisiaj troche nadrabiam i odwiedzam znajome ogrody. Wszyscy zapracowani wiosennie. u nas dzis słoneczko ściga sie z chmurkami ale jest bardzo ciepło, więc popołudnie spędzę w ogrodzie.
Pozdrawiam
Milka 13:17, 16 kwi 2013

Ale musiałaś mieć wiatr w żagle, sporo pracy, a do tego tyle tobołków ciągnęłaś, efekt murowany
jak nie wiele tak naprawdę nam trzeba, tak sobie myślę
zatem samych miłych chwil, z relaksem i robótką
hanka_andrus 15:17, 16 kwi 2013

Dziś odpoczynek. I pogoda niepewna. Jutro jestem umówiona w ogrodzie, to jaka by nie była jadę.
Nakupowałam i nabrałam, jak dziad w torbę, Ale tak jest zawsze z pierwszym kursem. Czajnik, sztućce, kubki, talerzyki. I tak wszystkiego się nie zabierze i potem stopniowo się donosi.
Magda70 15:23, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dziś odpoczynek. I pogoda niepewna. Jutro jestem umówiona w ogrodzie, to jaka by nie była jadę.
Nakupowałam i nabrałam, jak dziad w torbę, Ale tak jest zawsze z pierwszym kursem. Czajnik, sztućce, kubki, talerzyki. I tak wszystkiego się nie zabierze i potem stopniowo się donosi.

Tak, tak...fajnie się stopniowo donosi..ale potem na koniec sezonu trzeba to zabrać z powrotem
Pozdrawiam i u mnie tesz pochmurno, deszczowo...

edit; też jak się samej po sobie nie czyta to i błędy wyskakują
hanka_andrus 15:26, 16 kwi 2013

Magdo, czasami pomagają odnieść zające dwunożne i w okularach.
A u Joli w Sz. pada.
Magda70 15:30, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Magdo, czasami pomagają odnieść zające dwunożne i w okularach.
A u Joli w Sz. pada.

hehe...no tak myślę, że samej Cię z takimi bagażami nie puszczają