Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 20:08, 15 kwi 2013

Bogusiu, pospolite dziewanny żółte są oczywiście, ale teraz już są nowości, i widziałam fioletowe białe i różowe. Dostałam nasiona od Eli z chabrowego wzgórza. I w tym roku zobaczę jakie mi zakwitną.
boguslawa_ma... 20:10, 15 kwi 2013

No teraz to już wiem -dzięki.
Martek 20:14, 15 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja z rana nawet kompa nie odpalałam. O 7:45 wystartowałam do ogrodu z manelami, zięć zaofiarował podrzut! 6 tobołów z nasionami, karpami, cebulkami i skrzynia z rozsadą. A potem praca ogródkowa do 14-tej. Tyle udało mi się dobrego zrobić, że już zaczynam widzieć efekty. W szklarence ciepło! Na próbę pojutrze wsadzę pomidory. Przez 2 dni nazbierała mi się beczka wody, będzie czym podlewać, bo kanalizacja jeszcze nie uruchomiona.
Dziś było cięcie, grabienie, pielenie, ogniskowanie.

Wszystkim dziękuję za wizytę. Czułam Wasze fluidy, tak mi dobrze szła robota!

Ach gdyby nie te fluidy to byś palcem nie tknęła.Dziękuj Haniu ))))))))))))))))))))))))))

To faktycznie wzięłaś się na poważnie za prace ogrodowe.Zazdroszczę ...
hanka_andrus 20:24, 15 kwi 2013

Marto, musiałam nie musiałam. Nikt mnie nie goni. Ale ile można lecieć w kulki!
Dłużyła się zima, wiosna zrobiła psikusa i się zawieruszyła, a teraz my w ogrodzie mamy galop. Nadgania wiosna w jeden dzień za trzy, to i my musimy się sprężać. Ale za chwilę przystopuję.

Ogarnę poletko z zimowych pozostałości i potem już tempo zwolnię. Będzie czas na ogrodowe wizyty i pogaduszki przy kawie. Tak myślę, bo tak bym chciała.
Pozdrawiam Martusiu!
boguslawa_ma... 20:25, 15 kwi 2013

Haniu szablonu na ten obraz nie mam bo kupiłam gotowy rysunek na kanwie,
a co do cebulicy to się wymienimy ty mi poślesz parę cebulek rannika a ja ceulicy przypomne się w czerwcu.
eliza3 20:28, 15 kwi 2013

Haniu, ja też dzisiaj ogródkowo. Właściwie od rana do wieczora z przerwą na obiad. Wielkie ogrodowe ruszenie Jak co roku o tej porze
Pozdrawiam.
Bogdzia 20:38, 15 kwi 2013

Haniu to tak bardzo pracowałaś ze nawet zdjec nie ma??????
hanka_andrus 21:02, 15 kwi 2013

Tak Bożenko, byłam bez aparatu,za to wywiozłam z domu trochę bałaganu. A zdjęć nowych na razie nie ma, kwitnie to samo, a przepraszam zakwitły zawilce leśne. Dopiero ruszają pierwiosnki gruzińskie, i zwykłe kluczyki. Ząbkowane wystawiły łby, ale jeszcze ściśnięte w szalikach siedzą. Orliki już się prężą i ostróżki. Sasanki zakutane po pachy.
Sprężałam się z robotą, bo od wejścia nieciekawie było. A tu sąsiadki przychodzą krokusy podziwiać, TYlko na jednej działce widziałam taki efekt jak u mnie ,ale ze śnieżników.Też cudownie to w masie wygląda!
Robertop 21:14, 15 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)

Roberto! Witaj! Dziękuję za wizytę i zgaduję co to za kwiatek- czy to dziewanna?
Dziewannę posiałam zeszłego lata, i wysadzać na rabaty będę teraz, To nie wiem jak moja zakwitnie. Pierwszy raz mam to cudo! Bo cudowne zdjęcie. Czy już kwitnącą kupiłeś?
A może nie zgadłam?

Zgadłaś bezbłędnie - Dziewanna Sugar Plum. Kupiłem jeszcze bez kwiatów i też jestem ciekaw jak zakwitnie. Obiecuję fotkę z tego wydarzenia
Kasiek 21:16, 15 kwi 2013

Haniu tulipanki przynioslam,fakt ze nie z mojego ogrodka ,ale z mojej okolicy Pozdrawiam serdecznie i wiosennie.