Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Magda70 21:51, 28 sie 2013

Jedni zakładają kostkę...inni ściągają
Tez mi się podobają hosty z hortkami...wszystko mi sie podoba i tylko ogrod za maly...
butterfly 22:50, 28 sie 2013

O masz ci los !

A ja się właśnie zastanawiałam czy kostkę położyć - bo albo ja nie umiem kancików, albo M. nie umie ładnie kosić....
Loosiuu 13:26, 29 sie 2013

Kanciki są proste jak się ma dobrze naostrzony nóż Trochę trzeba poćwiczyć i jest bajka.
Nulka 14:02, 29 sie 2013

pięknie i Ciebie Filipie (z której strony Poznania mieszkasz (ja z okolic Leszna jestem) więc nie aż tak daleko od Poznania
Sabinka 14:11, 29 sie 2013

Loosiuu napisał(a)

Teraz jak mam zaostrzony nóż do kantów to cięcie idzie raz dwa. Kostka jak dla mnie psuje takie fale. Przy prostych liniach jak u Ciebie jest fajna, a u mnie bez względu jak położona to kształt jakiś połamany się wydaje.

kachat ta trawa to miskant 'Gracillimus'

Nie uwazam by osoby ktore posiadaja ogrody byly leniwe Marzenko, ale jednak podobnie jak ty, pomoge sobie kostka. Ja ja dopiero bede zakladac. Jakos nie widze sie raz w tygodniu z nozem i obcinanie kancikow, jest to sporo pracy.

Moze to kwestia wyspecjalizowania sie ale ciezko to widze

Pozdrawiam Filipie, pieknie u Ciebie

baraga1904 17:01, 29 sie 2013

...ogród prezentuje się znakomicie... poodgladałam...
Gardenarium 17:15, 29 sie 2013

Sabinka napisał(a)

Nie uwazam by osoby ktore posiadaja ogrody byly leniwe Marzenko, ale jednak podobnie jak ty, pomoge sobie kostka. Ja ja dopiero bede zakladac. Jakos nie widze sie raz w tygodniu z nozem i obcinanie kancikow, jest to sporo pracy.

Moze to kwestia wyspecjalizowania sie ale ciezko to widze

Pozdrawiam Filipie, pieknie u Ciebie

Sabinko, wbrew pozorom przy obwódce z kostki potem będziesz miała więcej roboty, bo trawa wlezie w szpary i za kostkę na kostkę i potem to już tylko robota na kolanach i ręcznie, paluchy będą bolały, oj bolały, wiem coś o tym...

Kancików nie musisz co tydzień przycinać.

Instagram Ogrodowiska
Joaska 13:31, 30 sie 2013

Dylematy.... kostka czy kanciki ..... ja przed erą ogrodowiskową na 100000% dałabym kostkę , ale po przeczytaniu tylu wątków, zmagań i wogóle to jako laik, niepraktyk, wydaje mi sie że kaniki łatwiej utrzymac w ryzach, kidyś finka robiła taka fotorelacje z pielęgnacji kancików, samo cięcie nożem do kancików to chyba 2 albo 3 razy w roku robi, a tak to systematycznie kosi i przycina je takim czymś ala nożyce o dłuuuuugaśnych rączkach ...ale to tylko moje zdanie , a gusta są różne jedni wolą kanciki a inni kostkę ......
Syla 21:51, 30 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Dobra! Rok, a jeśli nie udowodni, że jest wart posiadania wywalam. Tymczasem...

przesadzałam swojego w zeszłym roku ..... w tym ani drgnął .... czekam na kolejny rok .... daj mu szansę

nadmieniam , że zdjęcia ogrodu oglądnęłam z ogromną przyjemnością .... piękny zadbany ogród ....
Loosiuu 12:54, 01 wrz 2013

Czekam na jesień i jadę po stożek na to miejsce! Będzie zaraz za bukszpanami zasłaniał przerwę pomiędzy sosnami Dosadziłem hakonechloe 'All Gold'. Szafirki już wybiły.

Platan pięknie przyrósł w tym roku. Jestem z niego bardzo zadowolony! Dosadziłem pod nim nową turzycę 'Ice Dance'