Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Betka 14:14, 31 sty 2014

Oj Agnieszka narobiłaś nam smaku na wiosnę! Pozdrawiam serdecznie
malgorzata_s... 14:22, 31 sty 2014

Aga ja przez te truskawki zamrozilam zęby, bo poleciałam po zamrożone do zamrażarki i jadłam takie skostniałe Pozdrowienia z wiosennych Beskidów
BarbaraM 14:32, 31 sty 2014

Nie mogłaś wytrzymać zanim się rozmrożą?
Ale ci zapachniało....

Kuszące te truskawki...
AgnieszkaW 15:06, 31 sty 2014

Irenko, cieszę się, że zaspokoiłam Twoje kubki smakowe oraz wrażenia wizualno-duchowe

Ania, można mrożone zjeść, choć zgodzę się, że to nie to samo.

Wilcza Góra, a zostawaj sobie, ile chcesz

Ewa4, wcale bym się z tego powodu nie stresowała, gdyby tak już wiosna przyszła

Aga, Ula, też uważam, że smakowite (były), tylko szkoda, że w czasie przeszłym, a nie teraźniejszym

Iwonko, z niskich berberysów to jeszcze są: Atropurpurea Nana (bordowo-brązowe) i Bagatelle (podobne do poprzednich, ale nieco jaśniejsze i troszkę mniejsze rosną). Wymienione wcześniej formy są mniejwięcej kuliste, płaskokuliste. Niestety berberysy są wrażliwe na łamanie gałązek i nie wiem, czy te akurat dadzą radę przy podjeździe. Lepszą formą byłyby - moim zdaniem - berberysy rosnące "pajęczynowato", bardziej szeroko, a płasko. Z takich form piękny jest "Red Carpet" i "Orange Carpet". Jeśli chodzi o tawuły, to ładną, kolorową i niską formą jest "Magic Carpet - Walbuma" (pomarańczowe końcówki liści) lub niższa, bardziej żółta "Golden Carpet". A czy myślałaś o trzmielinie?

Dajano, muszę się przyznać, że ja też nie mam w tym roku truskawek, mam za to trzy krzaczki malinotruskawki, a może jeżynotruskawki - nie pamiętam, ale jeszcze nie próbowałam, więc nie wiem, jak smakują.
AgnieszkaW 15:11, 31 sty 2014

Betko, też już chcę wiosny. Miło, że wpadłaś

Gocha, Ty chociaż masz te mrożone, a ja już zjadłam. Wiosny u nas nie ma, jest mroźno, choć słonko ładnie świeci.

Basiu, nasza Gocha już taka "niecierpliwa jest" i tyle". Kuszące, kuszące, szkoda tylko, że "były" (kiedyś...)
boguslawa_ma... 15:27, 31 sty 2014

Zaglądam i pozdrawiam
Ivvvona 15:33, 31 sty 2014

Dziękuję Agnieszko za propozycje, poczytam sobie o nich. Do wiosny jeszcze trochę czasu i koncepcji zagospodarowania tego fragmentu pewnie będzie jeszcze kilka. Później wrzucę zdjęcia u mnie to może jakieś dobre duszyczki coś doradzą. A masz na myśli trzmielinę szczepioną na pniu czy raczej jako obwódkę strzyżoną w niski żywopłocik?
AgnieszkaW 15:40, 31 sty 2014

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję Agnieszko za propozycje, poczytam sobie o nich. Do wiosny jeszcze trochę czasu i koncepcji zagospodarowania tego fragmentu pewnie będzie jeszcze kilka. Później wrzucę zdjęcia u mnie to może jakieś dobre duszyczki coś doradzą. A masz na myśli trzmielinę szczepioną na pniu czy raczej jako obwódkę strzyżoną w niski żywopłocik?

Niską, strzyżoną w dywanik, ale jak wrzucisz u siebie fotki, to zobaczę, o które miejsce chodzi.
AgnieszkaW 15:41, 31 sty 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam

Ivvvona 15:44, 31 sty 2014

Ok, zaraz znajdę.