Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 23:19, 21 kwi 2013

]Bogdziu, też nie mam za bardzo czasu na spokojne wypicie kawki, przysiadam tylko na chwilę i pędzę do pracy dalej.
Marto, wysokość tej róży jest zależna m.in. od cięcia wiosennego (ja przycinam dość solidnie), nawożenia, poza tym to ona swoje pędy lekko "rozkłada, czyli zwiesza na boki, dlatego nie wydaje się taka wysoka. Ta róża u mnie nie jest za wysoka (może to zależy od gleby?), tak ok. 60-70 cm.
Pozdrawiam
Marta7 09:32, 22 kwi 2013

Agnieszka dzięki za informacje,trochę mnie uspokoilaś
Debra 10:39, 22 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
[ Pomysł to ja mam na zagospodarowanie strumyka, ale na to trzeba dużo czasu, pracy i pieniędzy. We dwójkę nierealne jest ogarnąć tak duży teren i dbać na bieżąco o jego nienaganną estetykę (bo chwasty nasiewają się z łąk, które są obok). Może kiedyś zrealizuję moje plany, tego nie wiem - czas pokaże. Narazie widok pozostaje dziki i to nam nie przeszkadza (czasem coś tam dosadzę nad rzeką (mam już tam tawułki, kosaćce, języczkę, jakieś trawy, dereń sibrica wariegata).
Marto, miło, że Ci się podoba, powiem nieskromnie, że ten widok też mnie zauroczył, bo niewiele się spotyka tak naturalnie meandrujących rzek.

Ależ ten dziki widok jest własnie najpiekniejszy. Nie wiem, czy chciałabym mieć inny w tym miejscu. Każdy by po prostu chciał go mieć)))
AgnieszkaW 15:59, 22 kwi 2013

Tak właśnie myślę Debro, pozdrawiam
Syla 17:12, 22 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
wiosna z bliska

i z daleka

Agnieszka , łaaaaaał!!!! cudnie u Ciebie!!!!
barbara_kraj... 20:44, 22 kwi 2013

Nie ma to jak Jura!
Joku 21:09, 22 kwi 2013

Prześliczny ten różowy fiołek.
Maria667 21:20, 22 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)

Marysiu, znam wątek Betki i znam też te inspiracje. Pomysł to ja mam na zagospodarowanie strumyka, ale na to trzeba dużo czasu, pracy i pieniędzy. We dwójkę nierealne jest ogarnąć tak duży teren i dbać na bieżąco o jego nienaganną estetykę (bo chwasty nasiewają się z łąk, które są obok). Może kiedyś zrealizuję moje plany, tego nie wiem - czas pokaże. Narazie widok pozostaje dziki i to nam nie przeszkadza (czasem coś tam dosadzę nad rzeką (mam już tam tawułki, kosaćce, języczkę, jakieś trawy, dereń sibrica wariegata).

Witam Agnieszko!
Takie stopniowe nasadzenia to dobry początek. Nie musi być wszystko od razu
Pozdrawiam serdecznie!
agata19762 21:43, 22 kwi 2013

AGA zostawiam wiosenne pozdrowienia
AgnieszkaW 22:14, 22 kwi 2013

Syla, Twoj ogród to dopiero bajka.

Basiu, dzięki za odwiedzinki.

Jolu, rzeczywiście te fiołki to mój nowy nabytek (sadzone jesienią), on jest taki różowo-bakłażanowy, niespotykany kolor.

Marysiu, tak właśnie powolutku sobie nasadzam to, co mi zbywa w górnym ogrodzie.

Agatko, miło, że wpadłaś do mnie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie