Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 20:19, 28 wrz 2013

A oto moja druga miłość- zaraz za ogródkiem...
Moja "spiżarnia", a właściwie regały w garażu. Patrzę na nie jak na obrazek i duma mnie rozpiera...

malgorzata_s... 20:26, 28 wrz 2013

Matuchno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak długo żyję czegoś takiego nie widziałam. Opisy takie cudne i tak równiutko ustawione. To jest obraz. No ja bym nie ruszyła tego dzieła sztuki. No nie ja nie zasnę. Pokazałam mojemu M. Pyta czy wiesz że to raj dla studenta albo porzuconego męża.
Magdalenka 08:44, 29 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matuchno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak długo żyję czegoś takiego nie widziałam. Opisy takie cudne i tak równiutko ustawione. To jest obraz. No ja bym nie ruszyła tego dzieła sztuki. No nie ja nie zasnę. Pokazałam mojemu M. Pyta czy wiesz że to raj dla studenta albo porzuconego męża.

Gosieńko dziękuję za tak miłe słowa
Szukając w necie przepisu na kolejny dżem, znalazłam pięknie urządzone regały z przetworami, równiutko ułożone i opisane. Zapragnęłam mieć takie u siebie Przetwarzałam wszystko co tylko się dało. Na dworze był mega upał, a ja stałam przy kuchence. Opłaciło się Chyba Twój M. ma rację- taka spiżarka dla studenta jak znalazł
Pozdrawiam
Agnieszka_B 19:28, 29 wrz 2013

spiżarnia prawdziwe cudo !

podziwiam
Magdalenka 10:35, 07 paź 2013

Agnieszka_B napisał(a)
spiżarnia prawdziwe cudo !

podziwiam

Dziękuję Agnieszko. Teraz trzeba to zjeść
Chcę jeszcze zrobić konfiturę z pigwy do herbaty, muszę tylko ją gdzieś znaleźć.
Pozdrawiam.
AgnieszkaW 10:41, 07 paź 2013

Ach, co za piękna spiżarnia. Chyba nadchodzi długa zima. Ja też mam w tym roku sporo, ale nie mam tak ślicznie opisanych przetworów jak Twoje. Kompozycje tarasowe masz prześliczne. Pozdrawiam słonecznie
GosiaJoanna 10:46, 07 paź 2013

Zapasy na zimę wspaniałe, tez namawiam męża aby mi zrobił taki kącik w garażu, póki co upycham przetwory gdzie jest tylko zimniej niż w domu. Teraz eM widzi ze projekt domu wybrał po wpływem presji otoczenia ( rodziny) i nie jest funkcjonalny tak jak byśmy chcieli ale myślę że jakoś zaaranżujemy gdzies spiżarkę Pozdrawiam jesiennie
GosiaJoanna 10:49, 07 paź 2013

A mam jeszcze pytanko odnosnie wrzosów w tych osłonkach, co z nimi robisz zimą, wysadzasz do gruntu , czy gdzieś zimujesz w domu ?
Magdalenka 12:53, 07 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ach, co za piękna spiżarnia. Chyba nadchodzi długa zima. Ja też mam w tym roku sporo, ale nie mam tak ślicznie opisanych przetworów jak Twoje. Kompozycje tarasowe masz prześliczne. Pozdrawiam słonecznie

Dziękuję Agnieszko. Mam nadzieję, że zima przyjdzie dopiero w Wigilię i będzie trwała super krótko. Niech szybko zrobi miejsce wiośnie

Co do kompozycji w donicach, proszę Cię o radę. Mam w nich posadzone m.in. żurawki i turzycę włosistą bronze form (jeśli się nie mylę). Czy przed zimą przesadzić je do gruntu? Pewnie trawy ładnie by wyglądały takie oszronione, ale ja nie chcę ich stracić. Co byś zrobiła?
Magdalenka 12:59, 07 paź 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Zapasy na zimę wspaniałe, tez namawiam męża aby mi zrobił taki kącik w garażu, póki co upycham przetwory gdzie jest tylko zimniej niż w domu. Teraz eM widzi ze projekt domu wybrał po wpływem presji otoczenia ( rodziny) i nie jest funkcjonalny tak jak byśmy chcieli ale myślę że jakoś zaaranżujemy gdzies spiżarkę Pozdrawiam jesiennie

Witaj Gosieńko.
W ub. roku miałam 3 malusie półki na moje słoiczki. W tym roku trochę zaszalałam Garaż służy nam bardziej jak komórka na wszystkie graty niż miejsce na auto. Brak piwnicy czy też strychu niestety trochę przeszkadza

Co do wrzosów w osłonkach... one są tam posadzone i zostaną na oknie przez całą zimę. Trochę mi ich szkoda, bo pewnie tego nie przeżyją, ale przynajmniej widok z okna w kuchni jest ładny

Pozdrawiam cieplutko, u mnie 15 st.