Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

AgnieszkaW 13:03, 07 paź 2013

Magdziu, to zależy, czy traktujesz je jak sezonową dekorację - wtedy zostaw w donicy, a wiosną... wyrzucisz. Jeśli chcesz je zachować, trzeba wsadzić do gruntu, ewentualnie całą donicę owinąć folią (ale pod spodem zrobić dziurki na odplyw wody), aby się nie ubrudziła i wkopać do ziemi, wiosną wykopujesz, zabierasz folię i dekoracja gotowa. Jeśli chodzi o trawkę "bronze form", to nie ma stuprocentowej pewności, że przezimuje nawet na rabacie, ale w tym roku dziewczynom chyba przezimowała. Z zimowaniem żurawki w donicy nie mam doświadczenia, może ktoś ci podpowie, u kogo już tak zimowała.
Magdalenka 13:14, 07 paź 2013

Dzięki Aguś za radę. Muszę się jeszcze zastanowić.
kaisog1 13:24, 07 paź 2013

Obejrzałam kompozycje w pojemnikach i nasadzenia ale to co ukazało się moim oczom później pobiło wszystko! No taaaaaaka spiżarnia to raj na ziemi
Magdalenka 13:27, 07 paź 2013

Świeżo zrobione fotki. Dziś słonko pięknie grzeje, oby tak do Świąt, hihi

Mam nadzieję, że w przyszłym roku moje horti będą 2 razy większe

Ten kącik zrobił się trochę smutny- przekwitły rudbekie. Planuję tu jakąś małą zmianę, ale jeszcze sama nie wiem jaką.
Magdalenka 13:30, 07 paź 2013

kaisog1 napisał(a)
Obejrzałam kompozycje w pojemnikach i nasadzenia ale to co ukazało się moim oczom później pobiło wszystko! No taaaaaaka spiżarnia to raj na ziemi

Witam Kubusiowa Gosiu
Pięknie dziękuję za miłe słowa. To rzeczywiście taki mój mały raj
Pozdrawiam cieplutko.
malgorzata_s... 14:34, 07 paź 2013

Śliczne fotki i sloneczko. U mnie ciepło ale slonko wyszło dopiero o12 jak zbierałam się do pracy. Teraz siedzę i wypatruję pacjentów ktorzy chyba wolą siedzieć w ogrodzie.
malgorzata_s... 17:05, 07 paź 2013

Co będziesz zmieniać. Przcież ładnie jest.
leon60 17:12, 07 paź 2013

Ślicznie u Ciebie, kompozycje jesienne piękne a spiżarnia aż mnie zatkało rewelacja !
Magdalenka 19:18, 07 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Co będziesz zmieniać. Przcież ładnie jest.

Dzięki Gosiu, ale jednak czegoś tam brakuje.
Kupiłam tuje Danica, wcześniej 1 dostałam, a kolejną mam od 2 lat. Na miejscu okazało się, że każda jest inna i sama już nie wiem co mam. Muszę jednak je wsadzić. Może do tego jakieś trawy- marzę o Miskantach Gracillimus, ale jakoś nie potrafię ich znaleźć. No i coś jeszcze...ale już nie wiem co
Magdalenka 19:19, 07 paź 2013

leon60 napisał(a)
Ślicznie u Ciebie, kompozycje jesienne piękne a spiżarnia aż mnie zatkało rewelacja !

Witam Olu i bardzo dziękuję za uznanie
Pozdrawiam.