Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 15:14, 05 gru 2013

Ania74 napisał(a)

U nas wczoraj poprószyło pierwszy raz, wieczorem. Do rana prawie wszystko stopniało, ale jednak drogi już były śliskie Strasznie nie lubię takiego jeżdżenia, ja raczej z tych co lubią docisnąć pedał gazu... A teraz do wiosny trzeba się będzie kulllaaać... Brrr aż mnie wstrząsa

Obawiam się, że ja też z tych "od gazu" jakkolwiek by to nie zabrzmiało
Najgorsze jest to, że jak jutro spadnie dużo śniegu i będzie go mocno nawiewać to ja z domu się nie ruszę. A trochę muszę, bo córcia siostry ma roczek. W taką zimową drogę/pogodę to ja jeździć nie lubię.
Szczególnie z dziećmi.

Magdalenka 15:15, 05 gru 2013

Oby zima jeszcze jutro nie przyszła
Magdalenka 15:16, 05 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No błagam tylko nie do dechy Zima niech lepiej będzie teraz a nie w maju. Damy rade wspólnie

Co racja to racja. Jak ma być w maju czy w kwietniu, to ja ją jakoś teraz wytrzymam.
Ania74 20:34, 05 gru 2013

Zgodzę się Niech teraz sypnie, a w marcu niech już będzie wiosna. Bendem ukontentowana
Twoje dzieciątka rok po roku, no to też nie miałaś łatwo... Ale teraz już fajnie co?! Nawet ja zauważyłam, że mi jakoś lżej się zrobiło. Najmłodsze dziecię przy starszakach jakieś takie mądre się robi, że szok. No i już nie płacze jak tylko wyjdę z pokoju...
Magdalenka ty tam uważaj na drodze, ja z dzieciakami też jeżdżę jak ślimak... zbyt cenny ładunek.
Magdalenka 11:24, 06 gru 2013

Ania74 napisał(a)
Zgodzę się Niech teraz sypnie, a w marcu niech już będzie wiosna. Bendem ukontentowana
Twoje dzieciątka rok po roku, no to też nie miałaś łatwo... Ale teraz już fajnie co?! Nawet ja zauważyłam, że mi jakoś lżej się zrobiło. Najmłodsze dziecię przy starszakach jakieś takie mądre się robi, że szok. No i już nie płacze jak tylko wyjdę z pokoju...
Magdalenka ty tam uważaj na drodze, ja z dzieciakami też jeżdżę jak ślimak... zbyt cenny ładunek.

Na początku było trochę ciężko, nie raz płakałam i opadałam z sił. Teraz to jest luz Można wyjść choćby do gródka, a dzieci mogą zostać w domu. Wcześniej to nawet śmieci bez córci nie mogłam wyrzucić
Od rana zastanawiam się, czy jechać na ten roczek. U nas wiało strasznie w nocy, śniegu ledwo spadło. Ale jest inny problem- jest okropnie ślisko. Byłam na mieście, ulice w większości śliskie, tam gdzie słonko przyświeciło to lód się trochę rozpuścił. Pewnie gorzej w polu. Mam jeszcze kilka godzin na decyzję, nie chcę ryzykować...prawda, że ładunek zbyt cenny.

Magdalenka 09:36, 08 gru 2013

U mnie dziś zima na całego. Nasypało przez noc śniegu, pierwszy raz odśnieżałam chodnik i podwórko.
Wczoraj ubraliśmy z dziećmi choinkę Trochę szybko, ale u nas tak od zawsze. Jakoś w tym roku mało czuję Święta, jestem do tyłu ze wszystkim A co gorsze- nie mam na nic ochoty...nawet na wiankowanie.
Może polukruję dziś pierniki, to mi trochę przejdzie.
A teraz trochę zdjęć z mojego zimowego ogródka

Agnieszka_B 09:53, 08 gru 2013

A u mnie zero śniegu. Dziwna ta pogoda.

Pozdrawiam ciepło
Welka 18:02, 08 gru 2013

My w piątek odwołaliśmy wycieczkę szkolną, macie rację zbyt cenny ładunek by ryzykować (prawie 50 dzieciaków).
Ochota na święta na pewno przyjdzie
Pozdrawiam
malgorzata_s... 20:31, 08 gru 2013

U mnie dziś pięknie było Śnieg i słoneczko aż mnie na wianki wzięło Buziaki.
Ania74 07:49, 09 gru 2013

U nas też było pięknie w niedzielę. Zabrałam chłopaków na dłuugi spacer po lesie. Śniegu mało, a dziś topnieje i błoto wszędzie.
Pozdrowienia