Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 16:19, 04 gru 2013

Byłam dziś z moim M w kompostowni- miejsce mało "apetyczne", ale ile tego złota mieli- całe góry. Zawieźliśmy resztę liści i gałęzie, bo w moim kompostowniku już się nie zmieściły. Mam takiego pomysła, że na wiosnę dokupię brakujący kompost i posypię nim wszystkie rabaty Ciekawe, jaki będzie tego efekt?

A teraz obiecane zdjęcia mojego "królestwa" . Dziś kolejny dzień pięknie świeciło słonko, ale coś słyszę, że nadciąga zima

Jak już wcześniej pisałam- nic ciekawego się teraz u mnie nie dzieje. Rabaty wyłysiały

Magdalenka 16:35, 04 gru 2013

A to pierniczki, które piekłam wczoraj z moimi skarbami Pozostaje tylko lukrowanie, ale to już w przyszłym tygodniu.

malgorzata_s... 16:59, 04 gru 2013

Zieleń taka soczysta jak na wiosnę Pierniczki aż zapachniały przez monitor Pozdrawiam
Magdalenka 18:23, 04 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zieleń taka soczysta jak na wiosnę Pierniczki aż zapachniały przez monitor Pozdrawiam

Gosiu, kolor trawy rzeczywiście wiosenny, szkoda że nadchodzi zima
Ania74 11:03, 05 gru 2013

No oglądam i sobie marzę, że kiedyś u mnie będzie podobnie
A mój M kupił w tym roku fantastyczne foremki do pierników, specjalnie z myślą o naszych chłopakach. Dorwał gdzieś kształty traktora, rakiety, pociągu, samolotu itp... bajera! Ale będą mieli frajdę, już słyszę te piski radości
A Twoje skarby w jakim wieku są?
dominika_rew 11:24, 05 gru 2013

Twój ogród wygląda jakby zimy miało nie być - trawa daje czadu jeszcze miłego piernikowania - my rozpoczynamy w sobotę. pozdrowienia!
Magdalenka 14:29, 05 gru 2013

Ania74 napisał(a)
No oglądam i sobie marzę, że kiedyś u mnie będzie podobnie
A mój M kupił w tym roku fantastyczne foremki do pierników, specjalnie z myślą o naszych chłopakach. Dorwał gdzieś kształty traktora, rakiety, pociągu, samolotu itp... bajera! Ale będą mieli frajdę, już słyszę te piski radości
A Twoje skarby w jakim wieku są?

Znowu Aniu miłe słowa z Twojej strony- po raz kolejny dziękuję
Pierniczenie u mnie dopiero od zeszłego roku, ale kupowanie nowych foremek do wykrawania coraz bardziej mnie wciąga. Szkoda tylko, że niektóre są za drogie.
Już powiedziałam mojej córci o foremkach i też takie chce
Ala ma 4 lata, a Ludwik 5.

Pozdrawiam ciepło, choć u nas już pogoda się zmienia. Do 13 było słonecznie, a teraz całe niebo w chmurach. Czekać tylko, aż spadnie śnieg
Magdalenka 14:35, 05 gru 2013

dominika_rew napisał(a)
Twój ogród wygląda jakby zimy miało nie być - trawa daje czadu jeszcze miłego piernikowania - my rozpoczynamy w sobotę. pozdrowienia!

Oj tak, zieleń trawnika jeszcze raduje. Przyjdą mrozy to wszystko, łącznie z trawą, będzie szare i bure
U mnie pierniczenie dopiero od zeszłego roku. Znalazłam w necie super przepis na piernik staropolski- brat mówił, że lepszego w życiu nie jadł No to w tym roku znowu nastawiłam. A pierniki na choinkę piekę z innego przepisu, przy okazji dzieci coś zjedzą.
W sobotę to my już chyba będziemy ubierać choinkę U nas szybko, żeby się nią nacieszyć
Pozdrawiam Dominiko.
Ania74 14:48, 05 gru 2013

Magdalenka napisał(a)
Czekać tylko, aż spadnie śnieg

U nas wczoraj poprószyło pierwszy raz, wieczorem. Do rana prawie wszystko stopniało, ale jednak drogi już były śliskie Strasznie nie lubię takiego jeżdżenia, ja raczej z tych co lubią docisnąć pedał gazu... A teraz do wiosny trzeba się będzie kulllaaać... Brrr aż mnie wstrząsa
malgorzata_s... 14:58, 05 gru 2013

No błagam tylko nie do dechy Zima niech lepiej będzie teraz a nie w maju. Damy rade wspólnie