Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

malgorzata_s... 22:52, 02 kwi 2014

Ależ u ciebie kolorowo Pięknie i wiosennie Pozdrawiam
Magdalenka 22:57, 02 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
No i doczekałam się tulipanów , ale czekam dalej, na więcej. Hiacynty wykopujesz co rok?

U mnie hosty jeszcze całkowicie pod ziemią...

Większość host już widać. A co do hiacyntów- te są nowe, tzn. sadzone jesienią. Mam kilka z ubiegłych lat, ale nie mają takich wielkich kwiatów. Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Wykopuję je po przekwitnięciu i lekkim zasuszeniu liści. Może lepiej je zostawić w ziemi? Tylko żebym ich potem przez pomyłkę nie ciachnęła.
Magdalenka 22:59, 02 kwi 2014

Ania74 napisał(a)
Pięknie u Ciebie! Świetne bratki w wiklinie. Baaardzo mi się podobają.
Ja właśnie zakończyłam wertykulację największej części trawnika. Wyglada jak przeorany Zobaczymy jaki będzie efekt.
Pozdrawiam

Efekt pewnie będzie zachwycający Sypniesz nawozem, podlejesz i za kilka dni będzie pięknie
Bratki są bardzo wdzięczne, szybko się rozrastają i cieszą oko bardzo długo. Takie małe, kochane kwiatuszki
Pozdrawiam Aniu.
Magdalenka 23:00, 02 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ależ u ciebie kolorowo Pięknie i wiosennie Pozdrawiam

Dzięki Gosiu. Wiosną kolor musi być.
asiach 23:03, 02 kwi 2014

Jejku jak tam pięknie. Chyba każdy przechodzień staje przed ogrodzeniem i ze zdumienia nie idzie dalej tylko patrzy, patrzy i podziwia jak ja teraz tylko on na żywo a ja on-line Pięknie
Magdalenka 23:08, 02 kwi 2014

asiach napisał(a)
Jejku jak tam pięknie. Chyba każdy przechodzień staje przed ogrodzeniem i ze zdumienia nie idzie dalej tylko patrzy, patrzy i podziwia jak ja teraz tylko on na żywo a ja on-line Pięknie

Dzięki Asiu. To prawda, słyszę często miłe słowa na temat mojego ogródka. Mieszkamy w dzielnicy z małymi, szeregowymi domkami. Każdy ma swój malusi ogródek za domem i najczęściej są to ogródki warzywne. Nasz, póki co, jest z każdej strony widoczny, więc bez problemu widać, co dzieje się w ogrodzie. Jeszcze kilka lat i mam nadzieję, ulegnie to zmianie.
asiach 23:18, 02 kwi 2014

A ta hortensja w doniczce przeleżała w domu, w garażu czy też w piwnicy? Chyba nie była na zewnątrz?
Magdalenka 07:40, 03 kwi 2014

asiach napisał(a)
A ta hortensja w doniczce przeleżała w domu, w garażu czy też w piwnicy? Chyba nie była na zewnątrz?

Donica stała w garażu, temp. 10-13 st.C. Ubiegłej zimy chroniłam ją jak mogłam, miała chyba 15 kwiatków, ale były malusie. Wsadziłam ją do donicy i już widać tego efekty. Muszę ją tylko zacząć podlewać nawozem do hortensji. Wystawiam ją na dwór od marca, nawet kilka razy została na noc na dworze.
Ivvvona 08:10, 03 kwi 2014

Nareszcie pokazałaś swój śliczny ogródek. Teraz wiosną wszyscy rzucili się na ogrody, ale nic dziwnego - pracy mnóstwo a i podziwiać jest już co. U Ciebie wszystko jakby wcześniej ruszyło. Moje trawy jeszcze śpią, ale mam nadzieję że się obudzą. Trawnik po wertykulacji zbiera się do życia ale jeszcze nie koszony. Może w sobotę skosimy. Powtórzę za poprzednikami - masz ślicznie.
asiach 08:45, 03 kwi 2014

Dziękuję za odpowiedź i napewno podpowiedź. Hortensje to moje ulubione kwiaty. A z roku na rok mam coraz wiecej cienia i one są coraz gorsze. W ubiegłym roku mało, która kwitła a mam ich chyba 29szt. i małego bzika na ich punkcie. Wczoraj zaczęłam je przesadzać. Jedną już wykopałam - rosła pod świerkiem i szukała słońca . A jest to pamiątka po mamie i mam nadzieję, że uda mi się ją odzyskać - uratować.Pozdrawiam ciepło i biorę się do pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies