A jaka duża urośnie? Ja napaliłam się na tą umbraculiferę tylko cena zaporowa w okolicy jak znalazłam tanio to znów daleko
Znalazłam taką pod Gnieznem Pani powiedziała, ze ma taką na 2 m szczepioną za 60-80 zł zależy od roku szczepienia już nie mogę się doczekać...
Pięknie wszystko rośnie u ciebie, widać mnogość cebulowych ja zawsze chce sobie kupić mnóstwo cebulek ale zawsze kupuje inne rośliny
a co do twojej pissardi to fajnie że masz ją szczepioną zawsze coś posadzisz pod nią ja u siebie mam cistene
Ok. 5 m wysokości i 3 m szerokości. Tak piszą w Katalogu roślin ZSP. W necie znalazłam info, że jest szczepiona na podkładce z ałyczy.
Umbry też są piękne, ale mi zależało na innym niż zielone kolorze liści No i ma piękne, różowe kwiatki
Uwielbiam cebulowe na wiosnę, ale nie znoszę ich po przekwitnięciu. Wykopywanie, przechowywanie, czyszczenie i ponowne sadzenie jesienią mnie drażnią. Żeby chociaż kwitły wszystkie cebule, te tycie też. Ale radość po zimie dają wielką.
Pod wisienką chyba posadzę horti, jeszcze zobaczę. Śliwa dziecięca też jest śliczna Może kiedyś, jak znajdę ją w jakiejś szkółce, przywiozę do siebie