Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

iwonadm 16:00, 05 kwi 2014

Czy ta wisienka jest szczepiona?
Magdalenka 16:13, 05 kwi 2014

iwonadm napisał(a)
Czy ta wisienka jest szczepiona?

Pewności nie mam, bo nawet nie pytałam. Wygląda na szczepioną.
iwonadm 16:47, 05 kwi 2014

A jaka duża urośnie? Ja napaliłam się na tą umbraculiferę tylko cena zaporowa w okolicy jak znalazłam tanio to znów daleko
Znalazłam taką pod Gnieznem Pani powiedziała, ze ma taką na 2 m szczepioną za 60-80 zł zależy od roku szczepienia już nie mogę się doczekać...
pawel_snopek 19:41, 05 kwi 2014

Pięknie wszystko rośnie u ciebie, widać mnogość cebulowych ja zawsze chce sobie kupić mnóstwo cebulek ale zawsze kupuje inne rośliny
a co do twojej pissardi to fajnie że masz ją szczepioną zawsze coś posadzisz pod nią ja u siebie mam cistene
Magdalenka 21:25, 05 kwi 2014

iwonadm napisał(a)
A jaka duża urośnie? Ja napaliłam się na tą umbraculiferę tylko cena zaporowa w okolicy jak znalazłam tanio to znów daleko
Znalazłam taką pod Gnieznem Pani powiedziała, ze ma taką na 2 m szczepioną za 60-80 zł zależy od roku szczepienia już nie mogę się doczekać...

Ok. 5 m wysokości i 3 m szerokości. Tak piszą w Katalogu roślin ZSP. W necie znalazłam info, że jest szczepiona na podkładce z ałyczy.
Umbry też są piękne, ale mi zależało na innym niż zielone kolorze liści No i ma piękne, różowe kwiatki
iwonadm 21:32, 05 kwi 2014

Twoja jest śliczna
aga_szsz 21:39, 05 kwi 2014

Wpadłam zobaczyć co na Francuskiej słychać...
Macham wiosennie
Magdalenka 22:19, 05 kwi 2014

pawel_snopek napisał(a)
Pięknie wszystko rośnie u ciebie, widać mnogość cebulowych ja zawsze chce sobie kupić mnóstwo cebulek ale zawsze kupuje inne rośliny
a co do twojej pissardi to fajnie że masz ją szczepioną zawsze coś posadzisz pod nią ja u siebie mam cistene

Uwielbiam cebulowe na wiosnę, ale nie znoszę ich po przekwitnięciu. Wykopywanie, przechowywanie, czyszczenie i ponowne sadzenie jesienią mnie drażnią. Żeby chociaż kwitły wszystkie cebule, te tycie też. Ale radość po zimie dają wielką.
Pod wisienką chyba posadzę horti, jeszcze zobaczę. Śliwa dziecięca też jest śliczna Może kiedyś, jak znajdę ją w jakiejś szkółce, przywiozę do siebie
Magdalenka 22:21, 05 kwi 2014

iwonadm napisał(a)
Twoja jest śliczna

Dzięki Iwonko.
W szkółce była ich cała masa, szkoda, że drogie i że nie mam za bardzo miejsca na kolejne, bo wzięłabym całą załogę do siebie
Magdalenka 22:23, 05 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
Wpadłam zobaczyć co na Francuskiej słychać...
Macham wiosennie

U mnie mało się dzieje, za to u Ciebie... Już się nie mogę doczekać efektu Waszej pracy.
Pozdrawiam ciepło.