Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Karolinek 19:19, 03 cze 2014

Ale zapachy u Ciebie się roztaczają, aż w Koszalinie poczułam zapach piwonii, cudnej urody i świeżo upieczonych drożdżówek
Piwonia okazała, jest teraz chyba królową Twojego ogrodu, nie umniejszając oczywiście innym roślinom Lawenda już Ci kwitnie, a u mnie jeszcze w pąkach, ale pewnie za dni parę też będę się swoimi cieszyć.Pozdrawiam!
Betka 20:11, 03 cze 2014

No i nadrabiam i nadrabiam i oglądam Jak miło w takim pięknym ogrodzie pospacerować
Śliczne miejsce
Margaret_ka 09:44, 04 cze 2014

O matuniu, jakie piwonie. Cudne,....
Moja po przesadzeniu ma jeden pączek, i to wielkości ziarnka grochu

A na bułeczki chętnie się piszę.

MagdalenaK8 10:14, 04 cze 2014

Matuniu jak jak pięknie i piwonie przesłodkie .
Pozdrawiam
Magdalenka 13:16, 04 cze 2014

Dziewczynki, dziękuję za wizytę.
Dziś mam ochotę na biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką Tylko nie chce mi się piec biszkoptu
Byłam na małych zakupach w CO. Kupiłam Limkę, jakiegoś miskanta, 3 tawuły Golden carpet i 3 lawendy Hidcote. Do tego kilka jednorocznych. Do tego powojniki Błękitny Anioł i Gipsy Queen, kupione wczoraj. Powoli szykuję się do małej rewolucji- chcę zrobić kolejną rabatkę. Może dziś uda mi się usunąć trawnik i część przygotować. Pogoda w końcu ładniejsza, można śmiało działać w ogrodzie.
MagdalenaK8 13:20, 04 cze 2014

To czekamy na zdjęcia
Magdalenka 21:34, 04 cze 2014

Zdjęcia są, ale do jutra zostaną w aparacie. Nie mam na nic siły, wszystko mnie boli
Plan na dzień dzisiejszy tylko w części zrealizowany: trawnik skoszony i oczyszczone żurawki.
Dostałam od sąsiadki kolejną hortensję ogrodową, tylko że sama musiałam ją sobie wykopać. Strasznie się namęczyłam, myślałam, że zajmie mi to 10 minut, ale niestety zajęło dużo więcej- 40! Połamałam swój szpadel i sąsiadki też Ale w końcu się udało Horti jest już w dużej donicy, ma pączki- podobno ma być jasnoróżowa. Mam nadzieję, że jakoś przeżyje to przesadzanie i zakwitnie pięknie
Moje żurawki giganty coś mizernie ostatnio wyglądały, więc sprawdziłam i się niestety przeraziłam: robale zjadły wszystkie korzonki. Z 3 dorodnych roślin mam teraz ok. 20 sadzonek. Liczę na to, że się przyjmą. Szkoda mi tylko tych pięknych, delikatnych kwiatków, które musiałam usunąć.
Uciekam, do jutra.
Jagodaa 08:38, 05 cze 2014

Ależ te piwonie muszą pachnieć... wypieki też... a mnie od rana męczy chęć na coś słodkiego! U mnie piwonie nigdy obficie nie kwitły, finalnie pączki najczęściej zasychały.
Lawenda na takim etapie jak u mnie .
asiach 09:34, 05 cze 2014

Magdalenka napisał(a)
A dla zaglądających coś słodkiego
Buziaki

Łasuch ze mnie ogromny Co to za pyszności?
Pozdrawiam
iwonadm 13:07, 05 cze 2014

Wow pyszota