Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:14, 09 mar 2018

yolka napisał(a)
Ja dziś po raz pierwszy polałam się zimna wodą z rana, no myślałam, że skóra ze mnie zlezie, reakcja jak przy wrzątku, ale po zrobiło się przyjemnie ciepło. O dziwo nie pogorszyło się więc, może w tym będzie metoda.
Czytam, że wnukami się cieszyłaś

O rany! Wyobrażam sobie. Ja ostatnio w trosce o połysk i kondycję moich suchych włosów kończę ich mycie spłukując je zimną wodą - brrr - pod prysznicem więc wyobrażam sobie tę twoje doznania....
paniprzyroda 19:49, 09 mar 2018

Zimna woda na włosy, brr. Przyjdzie prawdziwa wiosna i wszystkie choróbska pójdą sobie precz, czego Ci życzę z całego serca, bo już za długo te przeziębienia się ciągną. A w niedzielę uważaj na siebie, wszystko zdążysz zrobić
yolka 22:54, 09 mar 2018

Właśnie dziś sobie przypomniałam, że miałam Ci przywieźć sadzonkę szałwi - tej niskiej (Mariola Paniprzyroda u mnie napisała, że jej z nasion wschodzi), bez tego wpisu nie przypomniałabym sobie nigdy, musowo temu wkrótce zaradzić
Margarete 15:25, 11 mar 2018

Noo! Nareszcie ciepło
Dzisiaj troszkę podziałałam w ogrodzie - jak ja się za tym stęskniłam - nie myślałam kiedyś że będę tęsknić za robotą...
Cudna pogoda i wiosenne nastroje, a perspektywa powrotu zimy jeszcze jest - wiem, ale to już na krótko.
Dzisiaj u mnie w ogrodzie takie widoki

Margarete 15:28, 11 mar 2018

Ale mam frajdę że chociaż takie malutkie symptomy wiosny już u siebie w ogrodzie znalazłam

I pierwszy ciemiernik

A przebiśniegi najcudowniejsze, takie maleńkie, delikatne, a taka radocha

Margarete 17:46, 11 mar 2018

yolka napisał(a)
Właśnie dziś sobie przypomniałam, że miałam Ci przywieźć sadzonkę szałwi - tej niskiej (Mariola Paniprzyroda u mnie napisała, że jej z nasion wschodzi), bez tego wpisu nie przypomniałabym sobie nigdy, musowo temu wkrótce zaradzić

Ja też zapomniałam
Ale nadrobimy to - zapraszam do mnie
Albo gdzieś się razem wybierzemy ?
Margarete 17:52, 11 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)
Zimna woda na włosy, brr. Przyjdzie prawdziwa wiosna i wszystkie choróbska pójdą sobie precz, czego Ci życzę z całego serca, bo już za długo te przeziębienia się ciągną. A w niedzielę uważaj na siebie, wszystko zdążysz zrobić

Już mi trochę lepiej jeśli chodzi o zdrowie. Dziękuję.

Miałaś rację Mariolka - nie mogłam się dziś nacieszyć tą pogodą w ogrodzie. Rozsądek mi nakazywał żeby nie za długo i nie za dużo...ale ciężko mi było przestać i wrócić do domu .

AgataM 17:54, 11 mar 2018

Aż oczy same się śmieją do tych krokusików Pozdrawiam
Bogdzia 17:58, 11 mar 2018

Gosia ale masz juz wiosnę piękną.U mnie przed mrozami próbowały zakwitnąc przebisniegi , niestety zmarzły, na szczęście nie wszystkie, krokusy jeszcze daleko mają do kwitnienia.
yolka 19:35, 11 mar 2018

Margarete napisał(a)

Ja też zapomniałam
Ale nadrobimy to - zapraszam do mnie
Albo gdzieś się razem wybierzemy ?

Oczywiście, że tak