Pozdrawiam was Mariolko i Anitko!
Oj, działo sie działo w sobote u mnie w ogrodzie, ale słońce i pogoda zachęcała do pracy. A ja tak zachłanna byłam na te ogrodowe prace w sobote jak nigdy..........
Ale dużo zrobiłam, zostały mi porządki na trawniku, wertykulacja, cięcie róż, cięcie wrzosów, lawendy, korekta kształtu iglaków, rozgarniecie kopczyków na różach.... ale na to wszystko jeszcze za wcześnie.
U mnie cały czas jednak wieje chłodem i czuc że to jeszcze bliżej do zimy niz do wiosny... krokusy, przebiśniegi, iryski wyszły zielone ale nie kwitną jeszcze oprócz tych pierwszych botanicznych, żóltych.
Paki na wawrzynku wilczełyko nabrzmiewaja ale kwitów nie widac....trzeba cierpliwie czekac na prawdziwa wiosnę.....
Babcia grembosia pozdrawia pracowitą babcię Gosię.
Słonecznej pogody do dalszych prac ogrodowych życzę.
Mam tyle zaległości, ale już postaram się być na bieżąco.
Widzę, ze nie tylko ja miałam pracowitą sobotę Trzeba było wykorzystać te ciepły wiosenny dzień, bo zima znów wiosnę przegoniła Mam nadzieję, ze nie na długo.
Pozdrawiam.
Witam babcię Grembosie znów aktywną na O.
Jak tam w roli babci ? prawda że cudownie....
Nie martw sie ja tez mam "tyły" w innych wątkach, wpadam tylko od czasu do czasu a wydawało mi sie że zima to bedzie okres biegania po forum, szukania inspiracji, dyskusji, projektowania... a jednak praca zawodowa nie pozwala na to.........
Pozdrawiam !
Witaj Marysiu
Fajnie ze nadszedł juz ten czas... pracy jest duzo to prawda, ale za to jaka satysfakcja....ja nie mogę doczekac sie wiosny ze względu na prapremiere moich cebulowych oraz ze wzgledu na fakt,ze teraz moje maleńkie posadzone w ubiegłym roku na nowej rabacie roslinki narescie powinny zacząc "wygladać" bo ubiegłej wiosny to własciwie cały czas robiłam rabate... teraz bede mogła sienią cieszyc.
Pozdrawiam !
Wczoraj minął okragły rok mojej oficjalnej obecności na forum - bo wczesniej tylko troche podglądałam........ a od 4 marca 2013 jestem z Wami !!!
Ależ to zleciało, a ilu świetnych nowych ludzi tu poznałam, ile pieknych miejsc widziałam tu na forum i w realu dzięki forum, ile uroczych spotkań odbyłam, ile sie uśmiałam i ubawiłam czytając wpisy na forum, ile sie dowiedziałam nowych, ciekawych rzeczy z dziedziny ogrodowej i nie tylko ......................to wszystko jest ............bezcenne...........za wszystko wwzystkim bardzo dziekuję, fajnie ze Danusia stworzyła to forum, fajnie że sie tu znalazłam...........