Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Pola 07:47, 09 mar 2014

A jeszcze zapomniałam odpowiedzieć na twoje pytanie.... Mata się super sprawdza nie zacienia roślinek gdy słonko jest coraz wyżej to i tak dostają swoją porcję.... z lewej strony ogrodu jest istna spiekota a z drugiej sadzę rośliny które lubią troszkę cień.... mate założyłam by stworzyć taki mikroklimat, zeszłej zimy nic nie zostało,okryte nawet hortensje ogrodowe i też nic nie wymarzło..... Polecam
Zielona 11:24, 09 mar 2014

Małgoś... Mam nadzieję, że już choć troszkę lepiej się czujesz? Pozdrawiam i posyłam dobre myśli.
Margarete 12:04, 09 mar 2014

Pola napisał(a)
Małgosiu dziękuję za miły wpis dziś sobie znów polatam z doniczkami i zobaczę co z tego wyjdzie... Za oknem cudne słońce więc chce się żyć Zdrówka życzę, i będę wpadać i podglądać twoje ogrodowe poczynania....

Dzieki Polu za odpowiedż, dojrzewam do decyzji o macie zasłaniającej choć troche widok na blok obok i podwórko oraz parking miłych skądinąd sasiadów.
Słońce póki co oglądam prza okno i tyle.....jak wydobrzeję to sie znów "dorwę" do ogródkowania że hej
Margarete 12:06, 09 mar 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś... Mam nadzieję, że już choć troszkę lepiej się czujesz? Pozdrawiam i posyłam dobre myśli.

Martuś.lepiej sie czuj e o tyle że nie mam już gorączki ( działają leki) ale katar i ogólne rozbicie nadal odczuwam........ no nic.......trzeba czekac, jeszcze kilka dni i minie......dzieki za miły wpis i pozdrawiam
Margarete 12:15, 09 mar 2014

Nie wytrzymałam i wyszłam mimo grypy choc na moment do ogrodu, opatulona, zakatarzona ale szczęsliwa - taka wiosna urzekająca słońcem.... bosko jest.....coraz więcej jej oznak widać w moim ogródku :

Przebiśniegi - obiboki......... nareszcie sie pokazały ...........Hurra!

Pani Przyrodo - Mariolko te na fotce poniżej to są te od ciebie

Margarete 12:30, 09 mar 2014

Wiosna, wiosna...........krokusy, iryski powolutku, niesmiało ale zaczynają się pokazywać.......choć wiekszość jeszcze cały czas "w blokach startowych", potrzebują czasu, słońca, deszczu i będzie się działo oj będzie............

popcorn 12:48, 09 mar 2014

Małgoś, pokaż koniecznie tego ciemiernika i nowe kulki
Buziaki, już może lepiej? W końcu nowy dzień, no i słonko daje czadu???

pozdrawiam!!
Margarete 13:25, 09 mar 2014

popcarol napisał(a)
Małgoś, pokaż koniecznie tego ciemiernika i nowe kulki
Buziaki, już może lepiej? W końcu nowy dzień, no i słonko daje czadu???

pozdrawiam!!

Troche niewyraźnie widac, słabe te foty ale juz drugi raz nie będę sie ubierac i wychodzic na zewnątrz bo łaże w pizamie i w dresie po domu, poleguję troche cały czas

Kulki kupiłam te najtańsze - 4 szt

Ciemierniki troche widac- były tylko białe
Margarete 13:27, 09 mar 2014

A tak wyglądają moje "gonione" tulipany i żonkile w donicach dla ozdoby tarasu - dziewczyny widziały je jak były u mnie w lutym - takie dzikusy wyhodowałam w garazu - teraz już jest ok, z tym że na noc okrywam je agrowłóknina
popcorn 13:46, 09 mar 2014

Ale piękne! I kulki i gonione cebulkowe. Ciemierniki też, ale ja bym chciała orientalne! Ciekawe czy już nie było, czy wcale nie było w obi, a Ania ma inne źródło? hmm

pozdrawiam!!