Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 09:33, 11 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
No piękna wiosenka u ciebie! U mnie tulipki jeszcze sie zbierają....a peonie tak mają- potrafią długo. Ie kwitmąć. Moja przez pierwszy rok nie kwitla wcale, w drugim roku miała 1 (!) kwiatek, a w zeszłym już pełno! Także przed wyciepaniem trzeba zawsze sie zastanowić i dać im szansę o ile sie nie pali!

Witam, pozdrawiam, miłego wekendu !
Margarete 09:40, 11 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Wszystko kwitnie!! Piwonie drzewiaste masz wypasione Mówisz że 6 lat mam na takie czekać? ach.. no trudno, chyba warto
pozdrawiam!

Warto chyba...jedna kwitła w ubiegłym roku na rózowo - ładnie ale jaka bedzie druga to juz nie pamietam - chyba biała. Dostałam kiedys 3 szt białą, rózową i czerwoną - jedną zniszczył mi pies - o ile dobrze pamietam to była chyba czerwona......nie jestem pewna bo nie kwitły jeszcze.......zobaczymy, to taki miły dreszczyk emocji i oczekiwania co zakwitnie, w jakim kolorze .......teraz tak czekam na moje tulipany i czosnki sadzone pierwszy raz.....jakie bedą, jakie kolory, jak je posadziałam w kompozycji, czy nie będę zgrzytac zebami na połączenia kolorów..itd
Bogdzia 19:10, 11 kwi 2014

Ale masz cudne te piwonie krzewiaste. ja je wzrokiem pożeram , bardzo je lubię , one mnie dużo mniej.Tulipki też wpasione , cudne a jak zakwitna to dopiero bedzie widok.Pozdrawiam.
Luiza 17:23, 12 kwi 2014

Małgosiu. Mam dużo sadzonek turzycy ewergold. (nie wiem jak się pisze).Małe, ale dużo. Zielony pasek w środku i po bokach taki ecri. Jak masz czas to wiedź jutro na kawę, albo jak będziesz chciała to Ci podrzucę na schody. Buźka
Margarete 22:03, 12 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Ale masz cudne te piwonie krzewiaste. ja je wzrokiem pożeram , bardzo je lubię , one mnie dużo mniej.Tulipki też wpasione , cudne a jak zakwitna to dopiero bedzie widok.Pozdrawiam.

Witaj Bogdziu!
Ja moich piwonii jeszcze nie zdążyłam polubic tak na dobre, bo do tej pory co roku pokazywały jedynie liście i jak pamoetasz ubiegłej wiosny juz w nie zwatpiłam......byłam o krok od wyciepania......a tu niespodziewanie jeda a wtym roku obie chca kwitnąc........no to juz chyba je polubię..........
Pozdrawiam!
Margarete 22:08, 12 kwi 2014

Luiza napisał(a)
Małgosiu. Mam dużo sadzonek turzycy ewergold. (nie wiem jak się pisze).Małe, ale dużo. Zielony pasek w środku i po bokach taki ecri. Jak masz czas to wiedź jutro na kawę, albo jak będziesz chciała to Ci podrzucę na schody. Buźka

Kasiu - odgadujesz moje mysli, wczoraj po pracy musiałam zostac troche w biurze jeszcze i.... szukałam turzycy żeby dokupic na obwódke obok hortensji i kulek na rabacie pod lasem. Dosałam kilka malutkich turzyc ice dance od Krysi i do tego chciałam jeszcze domówic, zależało mi żeby troche rozjaśnic ten kąt..... były w kilku miejscach w sprzedaży internetowej od 6,50 do 10 zł, ale ostatecznie nie zamówiłam. A więc twoja propozycja wpisuje sie w moje marzenia....super, Kasiu odezwe sie telefonicznie jutro i chetnie po nie wpadne, i na kawke przy okazji
Zielona 22:39, 12 kwi 2014

Małgoś... nawet mnie nie strasz, ze piwonie nie kwitną! Ja mam ochotę na nie przede wszystkim dlatego, że marzą mi się... w wazonie... w sezonie... pachnące piwonie...

Uwielbiam zapach piwonii w wazonie. A że nie są wtedy zbyt trwałe, muszę mieć ich sporo w ogrodzie, żeby mieć skąd ciąć
Luiza 23:25, 12 kwi 2014

Jestem cały dzień w domu.Nawet nie musisz dzwonić, przyjedź kiedy będziesz mogła.
Anita1978 08:19, 13 kwi 2014

Ale macie fajnie!!! " przyjedź kiedy chcesz" brzmi baaardzo zachęcająco! szkoda, że jeszcze bliżej nie mieszkam
Ale na początku maja wybieram sie w wasze strony po trawki, to was odwiedzę! Jak Małgosia będzie miała czas, to mam nadzieje, że ze mną pojedzie, a później Kasiu do Ciebie na kawusię! Tak sie wpraszam nieśmiało!
Pozdrawiam Was niedzielnie! Buziaki
Luiza 10:26, 13 kwi 2014

Nie musisz "nieśmiało". Przyjeżdżaj kiedy chcesz. Zapraszam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies