Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 13:35, 13 maj 2014

popcarol napisał(a)
Kupiłam sobie na targach taką piwonię, ale malutka jeszcze. Może za rok dwa choć jeden kwiatek będzie miała?
pozdrawiam!

Moje zbierały sie 5 lat..........moża twoja bedzie szybsza..........
Margarete 13:40, 13 maj 2014

ANIA napisał(a)
Zawciągi.... Kolejna roslinka, którą chcę mieć w moim ogrodzie........ , tym bardziej że przypomniał mi się ogród z dzieciństwa, w którym mama miała własnie te kwiatki....

Fajne są, długo kwitną, tanie w zakupie, jak nie mają kwiatów to też łądnie wyglądaja jak takie małe zielone trawki, ciekawa jestem tylko jak bedą wygladac po kilku sezonach, czy nie trzeba ich odświażac jak np macierzankę.
Pozdrawiam
malkul 14:26, 13 maj 2014

Małgoś - bardzo łądne te zawciągi.
Fajna zmiana, widac jak wszytsko porosło
Margarete 15:34, 13 maj 2014

malkul napisał(a)
Małgoś - bardzo łądne te zawciągi.
Fajna zmiana, widac jak wszytsko porosło

Dzieki, tez je lubie
gierczusia 17:51, 13 maj 2014

Margarete napisał(a)

Moje zbierały sie 5 lat..........moża twoja bedzie szybsza..........

Bożeszzz , to ja nie kupuję piwonii .. 5- lat .. To ja bym ją wcześniej z tej niecierpliwości chyba wyciepała )

Buziol
Agania 21:52, 13 maj 2014

Margarete napisał(a)
I teraz najważniejsze porównanie - 30 .05. 2013 roku było tak :

A dzis w tym samym miejscu jest tak :

Małgosiu jak ja lubię takie porównania, ciągle, gdzieś gubię te zdjęcia porównawcze, piękna rabata z bukiem powstała, gratuluję

Jak tam sunia juz ci nie podjada roślin

Pozdrawiam
Madzenka 22:24, 13 maj 2014

Margarete napisał(a)

Fajne są, długo kwitną, tanie w zakupie, jak nie mają kwiatów to też łądnie wyglądaja jak takie małe zielone trawki, ciekawa jestem tylko jak bedą wygladac po kilku sezonach, czy nie trzeba ich odświażac jak np macierzankę.
Pozdrawiam

Małgosiu a jak dlugo kwitnie zawciąg?
Margarete 23:15, 13 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu a jak dlugo kwitnie zawciąg?

Baardzo długo..........do pażdziernika co najmniej a w ubiegłym roku ostatnie, pojedyncze kwiatki miałam do mrozów prawie......
Ja ma u siebie po 3 kępki z 3 odmian, ale najbardziej rozarasta sie ten klasyczny o ciemnorózowych kwiatach i zielonych trawiastych listkach. Mam jeszcze taki o białych kwiatach chyba nazywa sie alba i rubrifolia o ciemniejszych nieco kwiatkach i ciemnobordowozielonych listkach.
Margarete 23:19, 13 maj 2014

Agania napisał(a)

Małgosiu jak ja lubię takie porównania, ciągle, gdzieś gubię te zdjęcia porównawcze, piękna rabata z bukiem powstała, gratuluję

Jak tam sunia juz ci nie podjada roślin

Pozdrawiam

Żwbyś wiedziała Aganiu że podjada, dzis przesadzałam berbarysy bo ja tak jak Mała Mi z flanki na flanke...... i byłam zajeta a moja Luna dosiadła sie do świeżo wyrastających zielonych ździbeł rozplenicy, wyżerała garściami.............

Porównaia tez lubie, to powyżej to był taki spontan ale musze poszukac tych smych miejsc z podobnych lub takich samych ujęć, wtedy to jest dopiero czad..........
Margarete 23:22, 13 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Bożeszzz , to ja nie kupuję piwonii .. 5- lat .. To ja bym ją wcześniej z tej niecierpliwości chyba wyciepała )

Buziol

To tylko te drzewiaste tak mają, zwykłe piwonie nie..........a poza tym ja je traktowałam po macoszemu, rosły sobie prawie w trawniku.....nic im nie podsypywałam..........ale jak w ubiegłym roku dałam im kompostu to ruszyły............warto je miec bo sliczne sa.
Pozdrawiam Gierczusiu !