Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgnieszkaW 18:43, 30 cze 2013

Małgosiu, ależ duże zmiany u Ciebie. Jak dla mnie, to możesz spokojnie zakładać wątek w dziale "nasze ogrody". Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 20:30, 30 cze 2013

Małgoś podziwiam bardzo . Pięknie już masz ale kwasoluby przenieś pod koniec sierpnia lub na poczatku września , teraz rosną im przyrosty i bedą zawiazywac pąki na przyszły rok , to najgorszy czas na przesadzanie. A watek oczywiście przenoś.Pozdrówka serdeczne dla obydwu ogrodniczek.
Mala_Mi 20:38, 30 cze 2013

Małgosiu... a ja nie zwracam uwagi w jakim dziale jet ogród Bo ja łażę głownie za ludźmi, a nie ogrodami
Dziewczyny już skomentowały mamę, a ja dodam tylko ,że mamy dodatkową fanke ogrodowiska
Mama jak osiemnastka
Margarete 23:10, 30 cze 2013

Aniu ASC - dzieki za komplement w imieniu mamy

Agnieszko - dzięki za wizytę, za miłe słowa - daleka droga jeszcze ale już, juz ...cos widac..

Bogdziu - za późno przeczytałam twój post....... bo juz przesadziłam.... ....co prawda każdy z wielka bryłą ziemi, każdy w podkwaszony dołek i podlany wodą...może przezyją..... Teraz ta rabata wygląda sśmiesznie bo tu na poczatku sa roślinki świeżo kupione, malutkie, niektóre wprost gina w "morzu" kory czy kamyków, trudno je dostrzec. A ta kwasolubna część dostała rosliny 3 -4 letnie, rozrośnmięte.
Dzieki za pozdrowienia w imieniu m.
Margarete 01:14, 01 lip 2013

Dołożę jeszcze aktualne fotki z mojego przedogródka - ze skarpy, bo macierzanka rozkwita coraz pełniej i bardziej kolorowo......

Welka 17:35, 01 lip 2013

Margarete napisał(a)

Najpierw widoki robione z tarasu, już ogród nabiera cech prawdziwego "OGRODU", jeszcze troche pracy a będę mogła swój wątek zamieścic w dziale : Nasze ogrody - jak myslicie ?

Już teraz poproś o przeniesienie do naszych ogrodów, bardzo ładnie wszystko się prezentuje.
Pozdrawiam
weronika77 23:25, 01 lip 2013

Margarete napisał(a)
Szkoda że nie mogę przesłac i pokazać zapachów, każda z typów macierzanek pachnie inaczej, jedne bardziej słodko inna tak lekko cytrusowo ale wsystkie razem pachną cudnie , szczególnie w słońcu jak otworzę okno do sypialni albo jak wejdę na rabatę i poczochram je troche rękoma

Mam kilka odmian macierzanki, które róznia sie nie tylko kolorem kwiatów : ciemny fiolet, jasny fiolet, białe ale i kształtem i kolorem lisci oraz wysokoscią samych roslin. Oto mój taki trochę "macierzankowy bałagan"

Fajne macierzanki. Ja mam jedną krzewinkę. Pozdrawiam Margarete.
02:32, 02 lip 2013
Margarete napisał(a)
Dołożę jeszcze aktualne fotki z mojego przedogródka - ze skarpy, bo macierzanka rozkwita coraz pełniej i bardziej kolorowo......

Jestem zauroczona twoimi macierzankami,ale to już Ci pisałam.Teraz widzę cały przedogródek i bardzo ale to bardzo mi się podoba całość.Kamyczki wysypałaś od samego początku ? Jednak macierzanki w grupie robią wrażenie,moje są porozstrzelane tu i tam..A co to za drzewko przy macierzankach zaraz przy ogrodzeniu?
Zauważyłam u Ciebie garaż ze zjazdem w dół,ja też mam taki ale w budynku gospodarczym,zjazd będziemy likwidować,przez to budowaliśmy drugi już z normalnym wjazdem.Jak podczas dużych opadów?
Zmykam spać...
Margarete 14:39, 02 lip 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Już teraz poproś o przeniesienie do naszych ogrodów, bardzo ładnie wszystko się prezentuje.
Pozdrawiam

Na pewno tak zrobię... fajnie że wpadłas Ewelinko
Margarete 14:47, 02 lip 2013

Anulko, Weroniko - ciesze sie że podoba wam sie moja macierzanka, mnie tez ona zauroczyła....ma idealne warunki: skarpa, słońce piekace bo nachylenie skarpy jest w kierunku południwym i zchodnim, byle jaka gleba, śmieci pozmiatane z całej budowy i piasek, rzadko też podlewam ta strone ogrodu....

Anulka
- kamykami zasypałam od razu jak zrobiam tą rabate, w maju ubiegłego roku i pomimo ulewnych deszczów i nachylenia skarpy trzymaja sie i nie spływają, na szczęście. Drzewo przy płocie to wiąż, ale cos mi ostatnio choruje.....Zjazd w doł do garazu pod budynek to kiepska sprawa, nie lubię go, szczególnie zima jak trzeba odśnieżac albo na przełomie pór roku jak w ciągu dnia słońce stopi snieg i lód a wieczorem i w nocy zamarznie, wtedy rano mam slizgawke.... a w trakcie burz i ulewy na szczeście woda do garazu nie wpływa, raz na 14 lat mi sie to zdarzyło, kanalizacja deszczowa jest sprawna na szczęście.