Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:17, 27 cze 2013

grembosia napisał(a)
Małgosiu, super te nowe rabaty wyszły!

Grembosiu - dzieki do ideału jakim jest twój ogród to wiele jeszcze brakuje .. ale ważne jest ze ma sie cel do którego sie zmierza ...
Robertop 01:40, 28 cze 2013

Trochę nadrobiłem. Nowa rabata ekstra. Pozdrawiam.
Madzenka 06:52, 28 cze 2013

A ja czekam chociaż na fotki skręcania taczki
polinka 07:07, 28 cze 2013

Dobra taczka a przede wszystkim lekka to podstawa w ogrodzie My mamy dwie, jak to mój M.mówi-jedna jest dziewczęca a druga normalna
Czytałam u Topoli, że twój piesek podjada proso rózgowate? Masz może jakiś sposób na to? Ja w tym roku dopiero posadziłam i co trochę podrośnie to mój Budrysek go podje
Zastanawiam się nad jakąś inna trawą w to miejsce?
20:39, 28 cze 2013
Margarete napisał(a)
Szkoda że nie mogę przesłac i pokazać zapachów, każda z typów macierzanek pachnie inaczej, jedne bardziej słodko inna tak lekko cytrusowo ale wsystkie razem pachną cudnie , szczególnie w słońcu jak otworzę okno do sypialni albo jak wejdę na rabatę i poczochram je troche rękoma

Mam kilka odmian macierzanki, które róznia sie nie tylko kolorem kwiatów : ciemny fiolet, jasny fiolet, białe ale i kształtem i kolorem lisci oraz wysokoscią samych roslin. Oto mój taki trochę "macierzankowy bałagan"

Niesamowicie wyglądają tutaj macierzanki ,rabata zachwyca wręcz,inne zakątki u Ciebie też urocze
Pozdrawiam
Margarete 00:30, 29 cze 2013

Robertop, ciesze sie ze ci sie podobają efektymojej pracy

Marzenko - taczka skręcona, poszło nawet łatwo i szybko, tylko dwa razy trzeba by ło przykrecac i odkręcać rączki bo pomyliłam strony i kółko nie chciało sie dac zamontowac... dzisiaj taczka ruszyła w swój dziewiczy rejs... nasmietnik z resztkami darni... spisała sie świetnie, fotki wstawie jutro

Polinko - miło mi że wpadłaś do mnie, moja taczka to chyba egzemplarz taki bardziej dziewczęcy, nieduża, lekka i chyba delikatna, ale wielkich ciężarów nią wozic niebędę, to może wytrzyma. Nie zastanawiałam sie nad inna trawką, bo to proso to dopiero przed dwoma miesiącami posadziłam i chciałam chociaz zobaczyc jakie urośnie. Kupiłam dwa rodzaje prosa rózgowateego, po 2 roslinki żeby kępy były od razu takie dorodniejze. To drugie chyba jej nie smakuje...bo omija je łukiem, tylko ten jeden rodzaj wcina. Na razie tepimy u niej to zachowanie, pilnujemy i troche podrosło, zobaczymy co będzie dalej.

Anulka - witam u mnie w wątku. Macierzanka to jeden z nielicznych ładnych zakatków u mnie, nie ma co porównywac z twoim pieknym ogrodem, ale wszystko przede mna, pracuje nad tym

polinka 07:20, 29 cze 2013

''Dzisiaj taczka ruszyła w swój dziewiczy rejs...''
Anita1978 07:35, 29 cze 2013

Wpadłam z rana życzyć miłego dnia

Specjalnie dla Ciebie świeżutka, dzisiejsza, prosto z ogródka

Bogdzia 21:51, 29 cze 2013

Małgosiu spodziewałam sie zdjec a nie ma , ale moze byłas zajeta czymś innym ?Pozdrawiam serdecznie.
00:24, 30 cze 2013
Margarete moje macierzanki swojego czasu wymarzły,jeszcze nie doszły do tych rozmiarów co wtedy,najbardziej szkoda mi było takiej niziutkiej omszałej,troszkę potrwa zanim znów tak ładnie zadarnią jak u Ciebie Dziś przycinałam tymianek w ogródku ziołowym i właściwie zastanawiam się czy macierzanka to tymianek czy tymianek to macierzanka tylko ze zdrewniałymi gałązkami
Pozdrawiam niedzielnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies