Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgataP 12:30, 03 lut 2017

Milka napisał(a)

Agata, rok temu posadziłam 2 Lenei Alba, jestem ciekawa jej kwiatów, zobacze po raz pierwszy. One duże rosną.

Wiem, że duże, ale mam dużo miejsca, a bardzo mi się podoba.
Wiosną nie omieszkam zajrzeć do Ciebie
pestka56 13:41, 03 lut 2017

Jankosia, mądry facet to nagrał
Milka 14:04, 03 lut 2017

AgataP napisał(a)

No jeszcze mam gdzie sadzić, rok temu zaszalałam, chyba 18 dosadziłam
Margarete 21:41, 03 lut 2017

AgataP napisał(a)

Małgoś najdroższy jest grab i buk, potem dąb, jesion, brzoza i na samiutki koniec topola, wierzba...
Ja dąb kładłam na brykiecie, wtedy już się ładnie palił.

Ja musiałam napalić bo na górze musi wyschnąć szpachlówka a tam tylko kominek na razie grzeje

Będę się rozglądać na wiosnę za grabem lub bukiem, zawsze kupuję drewno wczesną wiosną bo wtedy jest tańsze a poza tym przez resztę wiosny i lato udaje mi się je ładnie podsuszyć na stosach przy szczytowej, południowej ścianie domu, tam mocno operuje słońce.
Margarete 21:52, 03 lut 2017

mikina34 napisał(a)

Kobiałki, jakbyście coś zamawiały u Zymona to ja bym się chętnie podłączyła, żeby koszty przesyłki były mniejsze... dajcie znać pliiiis

Witaj Mikina! Witaj w moim wątku
Ja jeśli już to raczej wybiorę się do Zymona, jak co roku od dwóch lat - jeździmy tam na fajny kiermasz roślin który odbywa się w Opatówku, dużo ciekawych roślin, niezłe ceny i przy tej okazji miła pod względem towarzyskim wyprawa łódzkich forumowiczek. W ubiegłym roku przywiozłam od Zymona magnolie dla koleżanki z pracy, dla Kasi Kasji i dla Ewy. Rok wcześniej kupiłam dla siebie i 2 dodatkowo dla moich przyjaciół. Za każdym razem nasza grupa wyjeżdżała stamtąd z kilkanastoma magnoliami ...
Będziemy na pewno trąbić tu na forum o wypadzie do Opatów więc może się z nami wybierasz ? Zapraszam
Margarete 22:01, 03 lut 2017

Jankosiu rzeczywiście facet mówi z sensem
Co do magnolii
to ja na takie wielgaśne to mogę sobie jedynie u was popatrzeć, u ciebie, u Agaty czy Pszczółki albo Bogdzi. Znasz wymiary mojego ogródka, więc ja dlatego celuję w jakieś mmałe rozmiarem odmiany - dlatego mam niedużą Susan, Piruette i miałam Genię - one wszystkie dedykowane są do małych ogrodów.
Margarete 22:04, 03 lut 2017

Irenko - fajnie że zaglądasz. Pamiętam te twoje ostatnie szalone zakupy magnoliowa Będzie się działo jak ci trochę podrosną i zakwitną - już sobie to wyobrażam, w taki h ilościach ...Cudnie będzie.
Margarete 22:10, 03 lut 2017

AgataP napisał(a)

Agata do Irenki to trzeba jechać osobiście, wiem co mówię pomijam Irenkę i jej męża otwartych, serdecznych i uśmiechniętych ale ten ogród.....Bajka, wszystko rośnie jak oszalałe, stare drzewa, biały mur okalający ogród który dodaje uroku, ławeczki, zakątki, imprezownia, dużo kwiatów, trawy, cisy, bukszpany.....I nawet psy przyjazne....Polecam
Margarete 22:12, 03 lut 2017

Pestko
Jutro robię próbę z tym paleniem "do góry nogami"
Kasya 22:15, 03 lut 2017

Margarete napisał(a)
Jankosiu rzeczywiście facet mówi z sensem
Co do magnolii
to ja na takie wielgaśne to mogę sobie jedynie u was popatrzeć, u ciebie, u Agaty czy Pszczółki albo Bogdzi. Znasz wymiary mojego ogródka, więc ja dlatego celuję w jakieś mmałe rozmiarem odmiany - dlatego mam niedużą Susan, Piruette i miałam Genię - one wszystkie dedykowane są do małych ogrodów.

a ja widzialam gdzies magnolie, duza, ale kolumnowa jak topola, tylko zapomnialam jak sie nazywala...

edit:
juz wiem: isis