Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgataP 10:39, 28 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Ja dzis jadąc do pracy na szybie auta miałam też płatki sniegu....koszmar z ta pogodą...ogrzewanie w domu działa w najlepsze, na nogach zimowe botki, podkoszulka na codzien, ciepła kurtka i szalik, za chwilke założe czapkę i rękawiczki....

Kochana na spacer z psem inaczej się nie ubieram - kalosze po kolana, kurtka zimowa z kapturem i rękawiczki, dziś dodałam jeszcze parasol.
Zimie mówię - precz Idę kawę zrobić bo padnę na klawiaturę...
mikina34 10:54, 28 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Monia - to wiąz parasolowaty carpendowni a te "cosie" to jego kwiaty które pojawiaja sie na gałązkach wczesną wiosną, zanim pojawią sie liście. Kocham go w tym momencie bo jest uroczy . Mam go z 10 lat chyba, kupowany był niedrogo w arboretum w Rogowcu, mocno tne gałęzie żeby trzymał forme "parasola". Niestety jak wiele wiązów u nas choruje i pod koniec sezonu zniekształcaja mu sie niektóre liście - gnebią go szpeciele z którymi walczę chemia oczywiście - walka daje skutek, liści zniekształconych jest coraz mniej ale całkiem sie tych szpecieli jeszcze nie pozbyłam...

Za komplementy dzieki wielkie

O widzisz, nie grab tylko wiąz , tak czy siak na chwilę obecną pięknie się prezentuje. Czytałam, że wiązy chorują, raz już nawet byłam namówiona na kupno podobnego egzemplarza, ale to mnie własnie przystopowało.
Zastanawiałam się jak go prowadzisz, że ma taki ładny pokrój, a to kwestia silnego cięcia .
No cóż, w takim razie pozwolisz, że będę go podziwiać u Ciebie...
yolka 13:04, 28 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Jolka, to jest po prostu niemożliwe, mnie zalało, powoli mi dom odpływa, a Ty mówisz o suszy? Jak? Dmucham te chmurska do Ciebie

dziś przyszły, ale zaledwie kropi, dobre i to
Margarete 16:34, 28 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Kochana na spacer z psem inaczej się nie ubieram - kalosze po kolana, kurtka zimowa z kapturem i rękawiczki, dziś dodałam jeszcze parasol.
Zimie mówię - precz Idę kawę zrobić bo padnę na klawiaturę...

No cóż....na pogodę wpływu nie mamy więc się nie będę denerwować (tak sobie powtarzam) i planuję majówkowy czas odpoczynku omijając drażliwy temat pogody....
Margarete 16:35, 28 kwi 2017

yolka napisał(a)

dziś przyszły, ale zaledwie kropi, dobre i to

A u nas leje równo....
Margarete 16:35, 28 kwi 2017

mikina34 napisał(a)

O widzisz, nie grab tylko wiąz , tak czy siak na chwilę obecną pięknie się prezentuje. Czytałam, że wiązy chorują, raz już nawet byłam namówiona na kupno podobnego egzemplarza, ale to mnie własnie przystopowało.
Zastanawiałam się jak go prowadzisz, że ma taki ładny pokrój, a to kwestia silnego cięcia .
No cóż, w takim razie pozwolisz, że będę go podziwiać u Ciebie...

Zapraszam Moni i wirtualnie i na żywo
Kindzia 07:44, 29 kwi 2017

Małgosiu wiąza w maju Ortusem i potem jeszcze w lipcu mu powtórz. Ja kupiłam ze szpecielami, w zeszłym roku już nie miał...co nie znaczy, że nie pryskam go profilaktycznie. Teraz, jak porządnie listki rozwinie, też szałera dostanie

Nie pada!!!!!!!!!!
Bogdzia 20:15, 29 kwi 2017

Gosiu przepraszam ale jednak dobrze ze nie pojechałam bo caly dzień miałam kłopot.Widziałam zdjecia , fajnie było.
Nikita 02:24, 30 kwi 2017

Małgoś, szwendam się po nocy to tu to tam, więc przydrepciłam do ciebie podziękować za dzisiejszy....hmmm....wczorajszy dzień. Buziak wielki za podwózkę i towarzystwo! Macham też do Dorotki.
Posadziłaś już wszystkie doniczkowe zakupy?
Margarete 00:22, 01 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Małgosiu wiąza w maju Ortusem i potem jeszcze w lipcu mu powtórz. Ja kupiłam ze szpecielami, w zeszłym roku już nie miał...co nie znaczy, że nie pryskam go profilaktycznie. Teraz, jak porządnie listki rozwinie, też szałera dostanie

Nie pada!!!!!!!!!!

Ok tak zrobię .
Może to pomoże. Dzięki.
U nas też nie padało ale zimno było nadal. Trochę posunęłam się z pracami w ogrodzie ale jeszcze duuuuużo zostało do zrobienia.