Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Nikita 01:18, 28 kwi 2017

Małgoś, czaruj, czaruj dalej wiosnę !!! Już wszyscy mamy dość tego zimna i deszczu. Słoneczka poproszę !!!
yolka 08:05, 28 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Małgoś, czaruj, czaruj dalej wiosnę !!! Już wszyscy mamy dość tego zimna i deszczu. Słoneczka poproszę !!!

A ja zimno mam, ale deszczu jak zwykle nie mam jeszcze z tydzień i mam wiosenną suszę
AnnaCh 10:15, 28 kwi 2017

yolka napisał(a)
A ja zimno mam, ale deszczu jak zwykle nie mam jeszcze z tydzień i mam wiosenną suszę
Jolka, to jest po prostu niemożliwe, mnie zalało, powoli mi dom odpływa, a Ty mówisz o suszy? Jak? Dmucham te chmurska do Ciebie
AgataP 10:22, 28 kwi 2017

U nas deszcz ze śniegiem - powoli mam dość, tyle rzeczy do zrobienia i tylko przez okno można patrzeć..
Margarete 10:22, 28 kwi 2017

Nikita napisał(a)

Podobno jeszcze tylko do niedzieli ma być źle...a potem juz prognozują raj pogodowy.....przez 3 dni ...bo potem znów zapowiadaja ...DESZCZE.....???!!!
Margarete 10:24, 28 kwi 2017

AgataP napisał(a)
U nas deszcz ze śniegiem - powoli mam dość, tyle rzeczy do zrobienia i tylko przez okno można patrzeć..

Ja dzis jadąc do pracy na szybie auta miałam też płatki sniegu....koszmar z ta pogodą...ogrzewanie w domu działa w najlepsze, na nogach zimowe botki, podkoszulka na codzien, ciepła kurtka i szalik, za chwilke założe czapkę i rękawiczki....
mikina34 10:25, 28 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Małgosiu,
czy ja dobrze widzę, ze to grab? Ostatnio zachwycałam się własnie takimi drzewkami przed marketem, jeszcze nie miały liści tylko same takie cosie jak u Ciebie na tym zdjęciu .
Bardzo ładny
Pięknie u Ciebie, mimo chłodu
Pozdrawiam ciepło

Edit: chyba to jednak grab, co nie?
Margarete 10:26, 28 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Jolka, to jest po prostu niemożliwe, mnie zalało, powoli mi dom odpływa, a Ty mówisz o suszy? Jak? Dmucham te chmurska do Ciebie

No własnie, nie do uwierzenia...
Aniu naprawdę "płyniesz"? dzis mówili że łódzkie , dolnośląskie, opolskie i sląskie maja trzeci - najwyższy stopien zagrożenia powodziowego....a padac ma, ba lać ma jeszcze minimum całą dobe....
Margarete 10:28, 28 kwi 2017

yolka napisał(a)

Nie zazdrość nam deszczu Joluś, bo przy tej zimnicy ( jest +2-3 stopnie) takie ulewy to jeszcze gorzej, jest szaro, buro, zimno i mokro....
Dzis w zapowiedziach pogodowych informowali że północna Polska też bedzie w opadach intensywnych, to na pewno do ciebie dojdzie...niestety....
Margarete 10:34, 28 kwi 2017

mikina34 napisał(a)

Małgosiu,
czy ja dobrze widzę, ze to grab? Ostatnio zachwycałam się własnie takimi drzewkami przed marketem, jeszcze nie miały liści tylko same takie cosie jak u Ciebie na tym zdjęciu .
Bardzo ładny
Pięknie u Ciebie, mimo chłodu
Pozdrawiam ciepło

Edit: chyba to jednak grab, co nie?

Monia - to wiąz parasolowaty carpendowni a te "cosie" to jego kwiaty które pojawiaja sie na gałązkach wczesną wiosną, zanim pojawią sie liście. Kocham go w tym momencie bo jest uroczy . Mam go z 10 lat chyba, kupowany był niedrogo w arboretum w Rogowcu, mocno tne gałęzie żeby trzymał forme "parasola". Niestety jak wiele wiązów u nas choruje i pod koniec sezonu zniekształcaja mu sie niektóre liście - gnebią go szpeciele z którymi walczę chemia oczywiście - walka daje skutek, liści zniekształconych jest coraz mniej ale całkiem sie tych szpecieli jeszcze nie pozbyłam...

Za komplementy dzieki wielkie