Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:55, 25 lip 2017

anna_t napisał(a)
Róże piękne! Ja już tęsknię za swoimi, pashminy nie widziałam jeszcze rozwiniętej bo przed wyjazdem w pączku jeszcze była. Jutro zobaczę
Pozdrawiam Małgosiu

O Anka, fajnie że jesteś
Pokaż te róże u siebie - muszę wpaść na twój wątek i oblukać.
Moje róże naprawdę mnie cieszą to fakt niezaprzeczalny. Jeszcze tylko w wolnym czasie czeka mnie dokończenie nowej różanki ale jakoś nie mogę się zebrać do pracy.
Pozdrawiam.
Margarete 23:00, 25 lip 2017

Nikita napisał(a)
Małgoś, cudne kwiaty pokazujesz. Twoje róże mnie zachwycają. No i na straży tego ogrodowego dobra stoi piękna modelka !!!

Dziękujemy za komplementy.
Modelka mi się pochorowała niestety, od ubiegłego tygodnia regularnie odwiedzamy weta . Mam nadzieję że będzie poprawa...obie mamy taką nadzieję.
O kosztach nie wspomnę , wiadomo to członek rodziny więc kasa się nie liczy, byle by jej pomogło.
Margarete 23:08, 25 lip 2017

yolka napisał(a)
Babciowanie już masz za sobą? kwiatuchy piękne, mokre lato służy roślinom i naszym portfelom

Babciowanie jest super.
Teraz odpoczywam po intensywnym wydłużonym weekendzie pełnym zabawy i zaległych prac domowych wykonywanych wspólnie - rodzinnie.
Rzeczywiście pogoda nam ogrodnikom sprzyja - urlopowiczom już pewnie trochę mniej. Wczoraj skosiłam trawę ( zdążyłam tuż przed deszczem) i trawnik jest taki zielony i soczysty jak nigdy o tej porze roku. Zawsze w lipcu już był suchy i zżółknięty.

Margarete 23:12, 25 lip 2017

Krys napisał(a)

Te Lucyferki podobaja mi sie,daja fajny kolor na rabacie

Lucyferki są super - zawsze mi się podobały nawet jak jeszcze nie marzyłam o tym że będę miała ogród to chciAłam je mieć.
I mam i kwitną a Kępa z roku na rok jest większa i o dziwo nie przemarzają u mnie choć podobno na zimę czasem źle reagują i marzną (odpukać )
Margarete 23:13, 25 lip 2017

AnnaCh napisał(a)
Czas hortek i jeżówek lubię najbardziej
Pięknie masz Małgosiu

Dzięki Aniu
Pozdrawiam!
Margarete 16:57, 26 lip 2017

jolanka napisał(a)
Tawułki po raz pierwszy kupiłam taka samą jak u Ciebie Jeszcze w doniczkach stoją bo nie mogę sie zdecydować gdzie je posadzić

Jolanko zapominam o nich co roku i co roku mi o sobie przypominaja - nie sa jakieś dorodne ale miło "świecą" kolorem wsród host i innych zielonych liści - mam ciemnoczerwone, rózowe, białe i fioletowe-te które pokazałam na fotce.
anabuko1 09:52, 27 lip 2017

Podziwiam piękne rózyczki.Obficie ci kwitną.Nawozisz je czymś ??
I jakie ładne te Lucyferki.Takie inne, ciekawe
Margarete 23:48, 28 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Podziwiam piękne rózyczki.Obficie ci kwitną.Nawozisz je czymś ??
I jakie ładne te Lucyferki.Takie inne, ciekawe

Dziękuję
Róże nawożę Magiczną Siłą do róż .
Lucyferki czyli Kroksmia należała kiedyś i należy do dziś do moich ulubionych kwiatów. Nie jest popularna jakoś bardzo ale za to ładniusia
Margarete 23:54, 03 sie 2017

Zamilkłam na forum, nie odzywam się choć zaglądam...próbuję od kilku dni poradzić sobie za stratą najwierniejszego przyjaciela, towarzysza a właściwie towarzyszki mojego dnia codziennego od kilku lat, ogromny żal i pustka mnie przytłacza choć próbuję poradzić sobie ze stratą - to trudne....
Ja wiem że niektórzy mówią " to tylko pies" ale dla mnie to wielka strata domownika, członka rodziny po prostu....
Nasza Luna trafiła do naszego domu że schroniska za sprawą mojego syna w czerwcu 2007 roku jak ośmiomiesięczna, wypłoszona trochę i wychudzona psinka, no taki "prawie-doberman" choć "prawie" robi wielką różnicę...i zawojowała nas całkowicie. Była mądra, spokojna, nieagresywna choć budząca respekt, a do tego ruchliwa, wesoła i wierna, a przede wszystkim szaleńczo kochającą mnie swoim całym, wielkim psim sercem...czułam to na każdym kroku...i to właśnie ja musiałam podjąć tę ostateczną decyzję i ....przeprowadzić ją przez Tęczowy Most....
Ona lubiła nasz ogród i spędzałyśmy tu razem fajny czas ale już nie będzie kolejnych okazji do zrobienia i zamieszczania tu takich ogrodowych fotek...
To pożegnanie...

To moje pożegnanie mojej kochanej Lunki.......cieszę się że była z nami....

Kasya 07:11, 04 sie 2017

Małgosiu, wiesz że całym sercem jestem z tobą...