Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Ewa4 21:28, 10 sie 2015

Pięknie Ci to wszystko wychodzi .
Betka 21:51, 10 sie 2015

Ewa4 napisał(a)
Pięknie Ci to wszystko wychodzi .

Dziękuję Ewa
Aneta1309 23:18, 10 sie 2015

Wiedziałam wiedziałam że super wyjdzie Domek przeszedł super metamorfozę

sylwia_slomc... 23:49, 10 sie 2015

Widać, że masz oko i rękę do roślin i żadnej pomocy nie potrzebowałaś, super to wszystko, widać też, ze przy domu ogród ma zupełnie inny charakter niż nad rowem.
A ja zapytam z innej beczki, czy wokół opaski z kostki daliście obrzeże, albo krawężnik, bo nie widać co ma chronić kostkę przed rozjeżdżaniem się i na czym była układana na suchej zaprawie czy na samym piasku? Jeśli na piasku to mrówki wcześniej czy później wyniosą i kostka zacznie się zapadać.
M robi w takiej i podobnej branży stąd wiem.
Marga 00:06, 11 sie 2015

Betka napisał(a)

Bukszpany kupiłam w cenie 15 zł za sztukę ( większe z nich zrobiłam kulki i stożka ) a mniejsze po 3 zł( te na mały żywopłocik)
Jak będziesz zainteresowana to się umówimy i wybiorę się z Tobą na zakupy jeśli będziesz chciał oczywiście a przy okazji zapraszam do mojego ogrodu .

Baaaardzo jestem zainteresowana Niech tylko te upały miną, bo nie da się żyć. Nawet samochód odmówił mi posłuszeństwa Już się nie mogę doczekać kiedy odwiedzę słynny "ogród z rowem".
Betka 05:56, 11 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
Wiedziałam wiedziałam że super wyjdzie Domek przeszedł super metamorfozę

Dziękuję Anetko

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widać, że masz oko i rękę do roślin i żadnej pomocy nie potrzebowałaś, super to wszystko, widać też, ze przy domu ogród ma zupełnie inny charakter niż nad rowem.
A ja zapytam z innej beczki, czy wokół opaski z kostki daliście obrzeże, albo krawężnik, bo nie widać co ma chronić kostkę przed rozjeżdżaniem się i na czym była układana na suchej zaprawie czy na samym piasku? Jeśli na piasku to mrówki wcześniej czy później wyniosą i kostka zacznie się zapadać.
M robi w takiej i podobnej branży stąd wiem.

Dziękuję przy domu ogród faktycznie mam całkiem inny charakter niż nad strumykiem.
Podobają mi się ogrody wiejskie ale te eleganckie i bez przepychu roślin też!!! Postanowiłam połączyć to co lubię no i wyszło 2 w 1
Działkę mam szeroką więc mogłam sobie na to pozwolić .
Kostkę układał M na suchej zaprawie a na brzegi położone są ekobordy . Tylko tam gdzie jest kamień z glinką zabezpieczony jest krawężnikami .

Marga napisał(a)

Baaaardzo jestem zainteresowana Niech tylko te upały miną, bo nie da się żyć. Nawet samochód odmówił mi posłuszeństwa Już się nie mogę doczekać kiedy odwiedzę słynny "ogród z rowem".

Ok jesteśmy umówione!
Szkółka jest 4 km ode mnie więc grzech jak byś nie zajechała
Zapraszam

Betka 10:25, 11 sie 2015

Wstawiam fotki miejsc, które czekają na obsadzenie.
Myślałam żeby posadzić w nich hortki pinki winki . Co wy na to ?

Marga 10:54, 11 sie 2015

Betka napisał(a)

przy domu ogród faktycznie mam całkiem inny charakter niż nad strumykiem.
Podobają mi się ogrody wiejskie ale te eleganckie i bez przepychu roślin też!!! Postanowiłam połączyć to co lubię no i wyszło 2 w 1
Działkę mam szeroką więc mogłam sobie na to pozwolić .
Kostkę układał M na suchej zaprawie a na brzegi położone są ekobordy . Tylko tam gdzie jest kamień z glinką zabezpieczony jest krawężnikami .
Ok jesteśmy umówione!
Szkółka jest 4 km ode mnie więc grzech jak byś nie zajechała
Zapraszam

To podobnie ja u mnie Front jest reprezentacyjno-parkingowy (w planach) z prostymi formalnymi rabatami. A tył ogrodu mam oparty na łukach o charakterze trochę sielsko-rodzinno-naturalnym.
Zdolnego M zazdroszczę. To juz ja prędzej sama położę kostkę niż on.
Beatko, jesteśmy w kontakcie. Już szykuję skrzyneczki na zakupy

Edit: szpaler hortek na tle tuj będzie wyglądał bardzo ładnie
Ewkakonewka 13:35, 11 sie 2015

Przyszłam posiedzieć sobie w rowie Jak się schłodzę to nadrobię, bo widzę, że działasz
Betka 13:59, 11 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Przyszłam posiedzieć sobie w rowie Jak się schłodzę to nadrobię, bo widzę, że działasz

Ewka u mnie się nie schłodzisz bo wody nie ma wcale! Wstaje o 5i podlewam moja młoda trawkę i rabaty. Stara trawa też już nie wytrzymuje ale szkoda mi wody ....roślinki nawet jak podlewam to kiepsko wyglądają... liście poparzone masakra:/
Wczoraj i dzisiaj pieliłam nad strumykiem sucho!
Zapraszam do posiedzenia na ławeczce czy na placyku a zaległości są małe wiec bez pośpiechu hihihi mój watek nie nalezy do tych dynamicznych .
Pozdrawiam