Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 17:33, 17 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
Na szczęście wichura już za nami a teraz już tylko będzie lepiej. Pozdrówka zostawiam.

Znalazłam Twoje pozdrówka
yolka 17:34, 17 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Mnie ten wiatr straszy ....tak normalnie sie boje ze sie cos urwie buu pozdrawiam

Ja tez się boje, mieszkam na wywiejisku i któregoś dnia mogę dachu szukać na polu sąsiada. Oby nie
yolka 17:35, 17 sty 2015

GorAna napisał(a)
Jolka, piękne płomienne widoczki
Pozdrawiam.....zmykam do krzyżyków

Krzyż Pański z tymi krzyżykami ale nie dla Ciebie
yolka 17:37, 17 sty 2015

Agania napisał(a)
Jola.....wiesz jak widzę ten zachód słońca, to od razu marzę w obłokach, tak mi błogo, bo widzę obraz zbliżającej się wiosny.....I plany też są, tylko teraz muszę popracować nad eM

Ptak cudo...jakiś drapieżca

Tak ptak drapieżca, prawdopodobnie jastrząb, zbyt daleko lata żeby rozpoznać, a ze mnie znawce też niespecjalny Niebu piekne, ale do ogrodu wyjść się jeszcze nie da. Pozbierałam korę, którą wiatr poroznosił po całym ogrodzie i tyle.
yolka 17:41, 17 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Jola... całe życie marzyłam o mleku prosto od krowy...... i jak nadarzyła się okazja...to nie wypiłam...było okropne.... smak - wspomnienie z dzieciństwa szlag trafił.

Miałaś pecha Aniu, smaków dzieciństwa się nie zapomina. Pewnie trafiłaś na mleko od krowy, która mogła być w "wysokiej" ciąży lub krótko po wycieleniu, mleko wtedy jest niesmaczne, wręcz śmierdzące. Niedobre jest też mleko jak krowa żywiona jest kiszonkami, zwłaszcza buraczanymi. Ot i nowy temat ogrodowy...
yolka 17:48, 17 sty 2015

EPODLAS napisał(a)
Jolu, witaj w Nowym Roku. Jeszcze jedne święto i znowu codzienność. Ale tę lubię najbardziej. Mam nadzieję, że jeszcze nacieszę się zimą, bo jak na razie u nas późna jesień

Oj moze być tak, że zima w tym roku sie nie nacieszymy
Bogdzia 22:04, 17 sty 2015

yolka napisał(a)

Miałaś pecha Aniu, smaków dzieciństwa się nie zapomina. Pewnie trafiłaś na mleko od krowy, która mogła być w "wysokiej" ciąży lub krótko po wycieleniu, mleko wtedy jest niesmaczne, wręcz śmierdzące. Niedobre jest też mleko jak krowa żywiona jest kiszonkami, zwłaszcza buraczanymi. Ot i nowy temat ogrodowy...

Piłam jako dziecko mleko od krowy do dzis mnie mdli jak wspomnę ten specyficzny zapach i ciepełko.Nie lubię mleka chyba ze zsiadłe.
yolka 22:07, 17 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Piłam jako dziecko mleko od krowy do dzis mnie mdli jak wspomnę ten specyficzny zapach i ciepełko.Nie lubię mleka chyba ze zsiadłe.

Ja je uwielbiałam i po prawie 30 latach znowu mam taką mozliwość. Najlepsze z pianką prosto od krowy i z suchym własnego wypieku chlebem - tego sie nie zapomina. No widac smaki mamy różne :
boguslawa_ma... 22:15, 17 sty 2015

Lubię mleko,u mnie koło Tesko jest MLEKOMAT,że nby świeże mleko...
jak wunuk jest u mnie to mówi idziemy po mleko od krowy
yolka 22:22, 17 sty 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Lubię mleko,u mnie koło Tesko jest MLEKOMAT,że nby świeże mleko...
jak wunuk jest u mnie to mówi idziemy po mleko od krowy

Jeśli na wierzchu zbiera sie śmietanka, znaczy ze dobre mleko, a jeśli się nie zwarzy w gotowaniu to swieze. Tam gdzie poprzednio mieszkałam był mlekomat, codziennie o w nocy uzupełniali mleko, które było z wieczornego udoju. Niestety u nas dolewali wody, nie zbierało się zbyt wiele śmietany