Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 17:30, 31 mar 2015

GorAna napisał(a)
Joluś pozdrawiam.....u mnie p...., wieje jak w kieleckiem

U nie też, wczoraj był grad (szkód nie ma) i zagrzmiało nawet
babka 17:37, 31 mar 2015

Widzę,Ty daleko w polu tzn. prace rolne w toku No i niezłe plany się szykują. Na co się zdecydowałaś ?? W ogóle to ładnie już Ci wszystko się ożywiło. U mnie nie ma jeszcze co
Jolu gdzie robisz zazwyczaj zakupy trawkowe? Perovskiej też szukam ale boję się z netu zamawiać. Pod koniec kwietnia wybieram się do szkółki w Pakości ale tam perovkiej mieć nie będą.
Pozdrawiam i pogody życzę / przezde wszystkim pogody ducha/
yolka 17:43, 31 mar 2015

Pakość to tylko 12 km ode mnie, więc mus sie skrzyknąć i spotkać, W Pakości robię zakupy bylinkowo-trawkowe, polecam- zdrowy towar w dobrej cenie, tylko trawy mają dość póżno, Polecam też przyjazd po liliowce, jest ich mnóstwo, wiele pieknych wielkokwiatowych. Te wystawiają dopiero z kwiatami, bo o pomyłki nietrudno. Nie wiem czy pod koniec kwietnia to nie za wcześnie, zwłaszcza, że narazie jest zimno i nawet w tunelach słąbo wszystko rośnie. Najlepiej przed wyjazdem się zorientować, czy maja towar.
babka 18:31, 31 mar 2015

Tak planuję by przed wyjazdem się upewnić co i czy mają Rozmawiałam tel z właścicielem w ub tygodniu, proponował koniec kwietnia lecz wiadomo, wszystko zalezne od aury.
Planuję głównie zakup traw i ew szałwie lub przetaczniki.
W ub roku zrobiłam u nich skromne zakupy podczas targów w Minikowie, sadzonki mieli wyjątkowo zdrowe i okazałe. Właśnie zastanawiałam jak to u nich jest z towarem, czy aby ładne sztuki nie zostały wybrane na targi a na miejscu lipa Ale widzisz, dobrze że się odezwałam przynajmniej potwierdziłaś dobry wybór szkółki Dzięki za info
Jak będzie bliżej wyjazdu to napewno się odezwę w
Pozdrówka zostawiam
yolka 18:51, 31 mar 2015

babka napisał(a)
Tak planuję by przed wyjazdem się upewnić co i czy mają Rozmawiałam tel z właścicielem w ub tygodniu, proponował koniec kwietnia lecz wiadomo, wszystko zalezne od aury.
Planuję głównie zakup traw i ew szałwie lub przetaczniki.
W ub roku zrobiłam u nich skromne zakupy podczas targów w Minikowie, sadzonki mieli wyjątkowo zdrowe i okazałe. Właśnie zastanawiałam jak to u nich jest z towarem, czy aby ładne sztuki nie zostały wybrane na targi a na miejscu lipa Ale widzisz, dobrze że się odezwałam przynajmniej potwierdziłaś dobry wybór szkółki Dzięki za info
Jak będzie bliżej wyjazdu to napewno się odezwę w
Pozdrówka zostawiam

Na targach zawsze wszyscy wybieraja najadniejsze, ale w szkółce jest naprawdę dobry materiał
an_tre 18:56, 31 mar 2015

yolka napisał(a)

i jak to wygląda, masz może fotę, chociaż perowskia jeszcze za mała była w ub r. żeby dało efekt
dokładnie tak może w tym roku będzie jakiś efekt, bo i Chopin i perowskia młodziutkie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 19:47, 31 mar 2015

an_tre napisał(a)
dokładnie tak może w tym roku będzie jakiś efekt, bo i Chopin i perowskia młodziutkie

Czekamy cierpliwie
Iwk4 20:39, 31 mar 2015

yolka napisał(a)
Moja rabata jeszcze nie wymyślona do końca a juz mi się nie podoba, mam wątpliwości co do obwódki bukszpanowejj 4 juki muszą zostać (eM)

Jolu, nadrabiam zaległości. Po pierwsze źle mi się kojarzą juki w połączeniu z różami. Juka lubi sucho, jak perovska na przykład. Róża lubi bardziej mokro, czy nie będzie się to zestawienie kłócić?
Zachwyciła mnie jedna inspiracja, ale nie wiem, czy kolorami by ci pasowało:
juka i sedum z trawami
http://gardensenses.blogspot.com/2010/11/great-grasses.html
Pozdrawiam
yolka 20:46, 31 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Jolu, nadrabiam zaległości. Po pierwsze źle mi się kojarzą juki w połączeniu z różami. Juka lubi sucho, jak perovska na przykład. Róża lubi bardziej mokro, czy nie będzie się to zestawienie kłócić?
Zachwyciła mnie jedna inspiracja, ale nie wiem, czy kolorami by ci pasowało:
juka i sedum z trawami
http://gardensenses.blogspot.com/2010/11/great-grasses.html
Pozdrawiam

Podesłane inspiracje ładne, mój problem to to, że podoba mi sie wszystko. Moja rabata jest duża 9 m x 4 m. Nie załatwię problemu kilkoma roślinami. Juki od róż byłyby w znacznej odległości, ale faktycznie perowskia w pobliżu. Mam mętlik w głowie, Lawenda tez lubi sucho, a szałwia jak ma za dobrze to sie wyłoży, kocimiętka także, Uparłam się przy tonacjach szaro-niebiesko (fioletowo)-białych, A jeszcze jakaś obwódka by sie przydała.
kasiek 08:39, 01 kwi 2015

Niebieskie z różami to przetaczniki, połączą różne style, Jeżeli chcesz mić wszystko to spróbuj podzielic to na rabacie i pogrupuj róże - i przetaczniki i miniaturowe budleje, srebrne sa tez czyśce, firletka (liscie). A po stronie juk perowskia, trawy, rozchodniki (np ciemna Matrona. Całość poprzetykaj iglakami miniaturowymi. Obwódka - czy bukszpan? Do róż pasuje ale do juk już nie bardzo... to chyba szybciej przywrotnik, albo cos podobnego. Chyba że chcesz by było zielono zimą, może barwinek?