Jola może masz rację ze to nie od Ciebie a która lauka padła ta o szerokich liściach czy wąskich nie ma problem odhoduję I wyślę ale musisz poczekać aż ukorzenię .Wredota ta werbena
Jola.. werbena jak podrośnie to możesz popikować. Ja się nie bawię w pojedyncze sadzonki tylko przesadzam kępkami.
Przesyłka jeszcze nie dotarła.. sezon przedświąteczny. może iść dłużej.
Na rabatę kulki bukszpanowe pasują, ale obwódka jako obwódka naokoło już nie.. może jak już to takie podziały na części tak jak u mnie Danusia zaprojektowała na froncie.
Fajnie na froncie jest u Gochy. tylko skleroza zapomniałam jak wątek się nazywa.. tam są takie porozrzucane kule, a żywopłotki z bukszpanu tylko fragmentami.
Bodziszek kantabrysjki jest jak poducha ale nie inwazyjny jak barwinek.. barwinka bym nie dawała.. za inwazyjny jest.
Boję się o bodziszki, moga ucierpieć. Na obwódke mysle o trzmielinach albo tawułkach strzyżonych w kulki. Mam jeszcze czas, ale powoli zbieram pomyśly. M mówi, że jak nie wiem co to trawę - dla facetów to najpiekniejsza roślina ogrodowa
Jak pojadę na działkę to zrobię zdjęcia ubiorka. Można go ciąć, wtedy ładnie się zagęszcza, można z niego robić kulki. Ja go stosuję jako zimozielony wypełniacz i też jako obwódkę. A może na obwódkę wrzosy ?
A na żurawki ja już złapałam focha.. i widzę, że nie tylko ja.
Szybko się starzeją, żrą je opuchlaki, skubania przy nich od groma. Moje jeszcze jakiś grzyb dopadł i wszystkie prawie szlag trafił. Kosztują tyle co jeżówki.. i grymaszą. Foch...