Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

boguslawa_ma... 07:47, 09 kwi 2016

yolka napisał(a)

Hiacynty u mnie też wiele gorsze niż w ub. roku, chyba te najstarsze cebule muszę już wymienić.

Ziemniaczki na zbiór zimowy będziemy sadzić po 20 kwietnia, a teraz ok 20 szt. W tym roku trzeba konia wypożyczyć bo ten domowy jest po grypie i nie w pełni sił

A ja właśnie miałam pytać czy sadziłaś ziemniaki ,mój M też zasadził 20 sztuk,co rok sadzimy mniej ,miejsca nie ma
Warzywa też już wysiałam ,a pomidorki rosną na parapecie
Kasik 08:01, 09 kwi 2016

Wiosna u Ciebie już się zadomowiła, a za ten widok z okna niejeden dałby się pokroić. No już na pewno mój syn, brat i tatko. Pewnie od wody uczucie zimna dzisiaj jest większe, ale za to latem jest super.

Zauważyłam u siebie, że niektóre rośliny w mocno zacienionym miejscu i wilgotnym podłożu później startują i jak u dziewczyn są kwiaty, to u mnie dopiero się zbierają. No, ale dłużej kwitną. Coś za coś.
ryska 08:41, 09 kwi 2016

Przepraszam Cię Jolu ale pękam ze śmiechu z choroby grypowej konia pociągowego z zeszłego roku. Wiem ile się natyrałaś, pamiętam zdjęcia i efekty Twojej pracy. Ale tak to śmiesznie napisałaś, że boki zrywać.
Buziaki
yolka 14:37, 09 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Wiosna u Ciebie już się zadomowiła, a za ten widok z okna niejeden dałby się pokroić. No już na pewno mój syn, brat i tatko. Pewnie od wody uczucie zimna dzisiaj jest większe, ale za to latem jest super.

Zauważyłam u siebie, że niektóre rośliny w mocno zacienionym miejscu i wilgotnym podłożu później startują i jak u dziewczyn są kwiaty, to u mnie dopiero się zbierają. No, ale dłużej kwitną. Coś za coś.

Latem jest super, ale chyba w wodzie, bo ok 150 m od wody upał daje się mocno we znaki, ale i tak jest fajnie
yolka 14:39, 09 kwi 2016

ryska napisał(a)
Przepraszam Cię Jolu ale pękam ze śmiechu z choroby grypowej konia pociągowego z zeszłego roku. Wiem ile się natyrałaś, pamiętam zdjęcia i efekty Twojej pracy. Ale tak to śmiesznie napisałaś, że boki zrywać.
Buziaki

Nie przepraszaj. bo mnie samą to bawi chyba najbardziej, gdyby tak nie było to nie byłoby zdjęć
Kacha123 19:15, 09 kwi 2016

Ale masz piękne te krokusy, ach! A widok z Twojego okna, to już wiesz, cudowny!
babka 21:31, 09 kwi 2016

Strasznie forum muli, ledwo udało mi się cofnąć o kilka stron. Ale widziałam i hiacynty szafirki i tulipanki w rozwicie Moje szafirki jakieś lichawe, może potrzeba im ładniejszej pogody. Ciemierniki szaleją, jakie one piękne !
yolka 08:30, 10 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Ale masz piękne te krokusy, ach! A widok z Twojego okna, to już wiesz, cudowny!

W ubiegłych latach były ładniejsze, nawet myślę o wymianie cebul
yolka 08:31, 10 kwi 2016

babka napisał(a)
Strasznie forum muli, ledwo udało mi się cofnąć o kilka stron. Ale widziałam i hiacynty szafirki i tulipanki w rozwicie Moje szafirki jakieś lichawe, może potrzeba im ładniejszej pogody. Ciemierniki szaleją, jakie one piękne !

Sporo ciemierników wysiało się pod kępą
Bogdzia 08:51, 10 kwi 2016

Wielkie juz masz rosliny, u mnie duzo mniejsze. deszczyku życzę.