Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 16:14, 09 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Jolu, no jestem pod ogromnym wrażeniem. BRAWO TY !!!!!!!
Własne rodki to jest coś !!!!
I jaka znawczyni rododendronów się robisz...liść zmarznięty...liść zagrzybiony...i jeszcze analiza na czynniki pierwsze wnętrza pąka kwiatowego! No no !!! Prawdziwy profesor nauk rododendronowych...ha ha.

Jaka znawczyni? żadna, po prostu mróz uszkodził w jedem mrożny wietrzny dzień od strony zawietrznej i dlatego łatwo się zorientowałam
Profesorem na Ogrodowisku od spraw rododendronowych wiadomo kto jest
Milka 16:46, 09 kwi 2018

Świetnie pokazana lekcja, pozyskiwania nowych rodków
I widzę, że zmiany również, coś nowego powstaje, fajnie, bo ładny plac bez gruzu
yolka 20:40, 09 kwi 2018

asiak napisał(a)
Cudowna wiosna

Wiosna wszędzie dotarła, u mnie sucho zaczyna sie robić, przydałby sie mały deszczyk
yolka 20:41, 09 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
U mnie jeszcze koloru rh nie widac, nowe sadzonki i stare krzaki obejrzałam , u mnie jak przesadzaliśmy rh mnóstwo gałęzi było ukorzenionych , troszkę sama ukorzeniałam ale ogólnie nie robię tego bo po co jak nie mam gdzie sadzic.To nie robale to zaczątki nasionka.

To dobrze, że nasionka, choć wysiewów nie planuję
yolka 20:43, 09 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Fajne bratki te o pofalowanych płatkach, spróbuję takie sobie kupić. Tylko czy u nas takie będą ? Wyobraź sobie widziałam w naszej okolicy dwa żurawie na podmokłych terenach, co prawda podczas jazdy samochodem ale widok był piękny. Chyba odpoczywały, bo u nas ich nigdy nie widziałam, zaraz poderwały się do lotu o zrobieniu zdjęć nie było mowy.

M gdzieś w ogrodniku kupił bratki i jeszcze malusie żółte U mnie żurawie zamilkły, albo się wyniosły, albo już wysiadują jajka i wtedy jest cisza
yolka 20:44, 09 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
No nie, już nawet magnolie u Ciebie pękają Tak ciepło masz?

Tak ma bardzo ciepło, nareszcie wiosna, a ptaki nad jeziorem rozpoczynają godowe śpiewy, cudnie jest
yolka 20:45, 09 kwi 2018

Milka napisał(a)
Świetnie pokazana lekcja, pozyskiwania nowych rodków
I widzę, że zmiany również, coś nowego powstaje, fajnie, bo ładny plac bez gruzu

Na razie mam dość "powstań" muszę poogarniać to co jest, a po pracy łatwo nie jest
Nikita 08:50, 12 kwi 2018

Jola, pokazuj wiosnę!
U nas we wtorek prawdziwa wiosenna burza przeszła...a jakieś 8km dalej gradobicie. Na szczęście straty zerowe i ogródki podlane.
Kasik 18:15, 12 kwi 2018

Rododendrony- piękne są, ale i trudne w uprawie. Mówię tak, bo zdrowo je utrzymać to sztuka.Aa to podsycha, a to robale go atakują, a to mrozy. U mnie jeszcze dochodzi pies co korzenie podkopuje.

Warto jednak. Ich kolory na wiosnę zachwycają każdego.
Margarete 18:46, 12 kwi 2018

Fiu fiu - ale ci się udało z tym rozmnażaniem rh Fachura !
U mnie też mają rododendrony za ciasno ale nie mam gdzie ich przesadzać. Trudno - muszą zostać tam gdzie są.

Czy u ciebie żurawki w tym roku też tak przetrzebiło zimą jak u mnie ? Jak nigdy po zimie wyglądają okropnie. Nie wiem co z nich będzie - i to różne odmiany w róźnych miejscach ogrodu tak samo licho wyglądają...